fredag 20 november 2015

Gina Dirawi blir julvärd
Efter att Malena Ernman, endast på grund av sina politiskt korrekta tweets, blev utsedd till att hålla det traditionella nyårstalet i SVT, reagerade många oppositionella med att undra om Henrik Arnstad skulle bli julvärd. SVT skulle säkert gärna ha anlitat honom, om det inte var för att han trots allt är en vit medelålders man, vilket i dagens identitetspolitiska träsk gör honom omöjlig. Hos dagens vänster vinner ursprung alltid över ett aldrig så flitigt användande av ordet "fascism" eller SD-hat.

Det är alltså föga förvånande att Gina Dirawi utnämns, vilket beror mindre på hennes antisemitiska utspel, men desto mer på hennes ursprung och muslimska identitet. Bland oppositionella twittrare utlöste valet ett ramaskri, men vissa var nöjda:
Överhuvudtaget ges Gina Dirawi många uppdrag för SVT och kan kanske snart konkurrera med Alexandra Pascalidou:


Jag tror inte att SVT tänker mycket längre än att "nu måste vi se till att spegla mångfald", vilket direkt översätts till etnisk mångfald, vilket vidare översätts till "någon från Mellanöstern". Denna fixering vid etnicitet leder till att Soran Ismail automatiskt ses som rolig, eller vars eventuella rolighet är irrelevant, samtidigt som ett julprogram bör ledas av en muslim. Vi minns hur SVT vid ett tidigare julprogram specifikt letade efter "en mörk flicka" som lucia, eftersom den viktigaste aspekten i vanlig ordning utgjordes av just etnicitet. Om SVT menade allvar med mångfald skulle faktiskt Arne Weise idag vara ett mer uppseendeväckande val, då äldre personer knappast lyfts fram i underhållningsbranschen.
5 kommentarer:

 1. Tyvärr så gillar vänsterliberala människor att bli bespottade för det visar att de är så toleranta och vidsynta.

  SvaraRadera
 2. Smart sätt av SVT att förstöra julstämningen

  SvaraRadera
 3. SVT tror i sin enfald att de ska få fler tittare genom att använda G.D i ur och skur. De ska snart bli varse att de bedrog sig. Det blir inget från SVT i jul i min tv så länge hon är i rutan, har redan valt att bojkotta Mellon 2016.

  SvaraRadera
 4. Gina önskar God Jul till er, Allah!

  SvaraRadera