lördag 21 november 2015

Mona Sahlin hycklar vid franska ambassaden


När Mona Sahlin utsågs till "nationell samordnare mot våldsbejakande extremism" verkade hon inställd på att hennes uppdrag handlade om "högerextremism", men i verkligheten kom det att visa sig att extremism och våldsbejakande främst kommer ur en annan miljö.

Idag visade Mona Sahlin upp sig utanför den franska ambassaden i någon sorts solidaritetsmanifestation. Från just Mona Sahlin blir ett sådant poserande något hycklande, men hon är inte ensam. Våra mediehus har låtit belysa sina byggnader i trikolorens färger, eller lagt till en fransk flagga vid namnet. Sahlin bjuder dock, efter de förväntade flosklerna, på en riktig reflektion:

"Nu är det hela Sveriges problem och kommer vara så under en lång, lång, lång tid."

Vi ville inte ha ett sådant samhälle. Vi var många som var skeptiska till att en stor muslimsk invandring skulle vara ett framgångsrecept för Sverige. Mona Sahlin, däremot, tillhör de sista som idag har rätt att beklaga politikens konsekvenser. Det är varken viktigt eller modigt att hon befinner sig utanför den franska ambassaden, bara motbjudande.2 kommentarer:

  1. Hur denna person har lyckats ta sig till och behålla toppost efter toppost år efter år är en fullständig gåta. Hon talar som en lågstadielärare till elever med särskilda behov, och verkar leva totalt innesluten i sin röda bubbla. Är det fysiskt möjligt för en vuxen människa med så pass mycket livserfarenhet att vara så aningslös? Eller är det en liksom en roll hon spelar? Lyckas aldrig lista ut vilket ....

    Stark blogg för övrigt, både med de franska och belgiska utblickarna och de tämligen maliciösa nålsticken mot svenska politiker och kulturpersonligheter. Låt tusen bubblor brista! :-)

    SvaraRadera