tisdag 1 december 2015

Demonstration mot regeringens "rasistiska" politik


Ikväll kommer en manifestation mot regeringens förslag till vissa skärpningar i invandringspolitiken att hållas på Södermalm. Redan svordomen avslöjar att vi har med den sedvanliga vänstern att göra. På Facebook får vi veta:

"RÄDDA BARNENS UNGDOMSFÖRBUND och UNGDOM MOT RASISM anordnar en demonstration mot den rasistiska migrationspolitiken som förs som inskränker mänskliga rättigheter tydligt beskrivna i bland annat Flyktingkonventionen och Barnkonventionen. 

Regeringens besked om en ny rad s.k. åtgärdspunkter slår väldigt hårt mot de barn som är på flykt. Ungefär 30 miljoner barn är på flykt idag. Med regeringens fortsatt hårda, inhumana linje, stängs dörren för dessa barn och deras familjer. 

Vi kan inte stå och titta på när den svenska nationalstaten stänger sina gränser och låter medmänniskor stå utanför. 

Vi ställer oss kritiska till alla föreslagna åtgärdspunkter: Rätten till anhöriginvandring som begränsas, åldersbestämning av barn som ska införas, tillfälliga uppehållstillstånd, bestämmelserna om uppehållstillstånd på grund av synnerligen eller särskilt ömmande omständigheter ska ersättas med en bestämmelse om att uppehållstillstånd kan medges av humanitära skäl i vissa, mycket begränsade undantagsfall, försörjningskraven som skärps och ID-kontrollerna till och i Sverige."

Till att börja med kan vi konstatera att "rasism" sannerligen har blivit ett ord utan betydelse. Man får förstås lov att tycka att regeringen inte borde ha vidtagit några åtgärder när ett inflöde av 80 000 individer på två månader leder till att tak över huvudet inte kan garanteras, men inte ens med en god portion fantasi kan man misstänka att förslagen bottnar i några rasideologiska resonemang. Jag tror att vi nu har fått en generation som överhuvudtaget inte förstår vad ordet betyder.

Det är också lite festligt att demonstranterna är emot förslagens samtliga punkter. Hur kan man på allvar vara emot ålderstester? Det handlar inte om att "åldersbestämma barn", utan om att undersöka de individer som uppger sig vara under 18 år för att kunna pröva 20- och 30-åringar som en annan kategori. Det är också absurt att stämpla tillfälliga uppehållstillstånd och identitetskontroller som rasism. Slutligen stämmer det förstås inte att Sverige "stänger sina gränser".

Talarlistan är en härlig samling:

Rashid Musa ordf Sveriges unga muslimer 
Hanna Cederin ordf Ung Vänster 
Jorge Londoño förbundsordf Rädda Barnens Ungdomsförbund
Unga Feminister!
Yolanda Bohm, styrelseledamot RFSL Ungdom 
Johanna Alazar, Ungdom mot rasism
Sanna Vestin, ordf FARR - Flyktinggruppernas riksråd

Vad har "Unga Feminister!" med saken att göra? Eller RFSL? Talarlistan blir endast begriplig för den som känner till identitetsvänstern, där alltifrån sexuell läggning till öppna gränser ska in, samt förstås, lika obegripligt som vanligt, islam. Vågar någon fråga Rashid Musa vad han egentligen tycker om RFSL?
3 kommentarer:

  1. Å där rök mitt bidrag tii rädda barnen

    SvaraRadera
  2. Dô, Tobbe Rädda barnen börjar verkligen bli "rädda"nu när de märker att vi hellre lägger nåra spänn i frälsis grytor för våra egna uteliggare-Ca 41 tusen i hela Swärje-än att gödsla deras jävla OUIÖHGFi............

    SvaraRadera
  3. Dags att stoppa skattemedel till ALLA s k organisationer, oavsett om dom är utopiska vänsterjönserier, eller vad som helst. En organisation som inte kan attrahera egna medel, från intressenter och medlemmar, har inget existensberättigande.

    SvaraRadera