fredag 15 januari 2016

Ännu ett litet exempel på bristande logik


SVT:s "Debatt" har ersatts av "Opinion live" och jag tycker att det första avsnittet var lovande. Olle Palmlöf ledde i min mening diskussionerna på ett tillfredsställande sätt och vid debatten kring händelserna vid "We are Sthlm" vågade man beröra den kulturella aspekten. Detta första avsnitt bjöd också på ännu ett litet exempel på när påståendet att kulturell bakgrund är irrelevant blir inkonsekvent. Syftet med nedanstående klipp är inte att på något sätt svartmåla kvinnan som talar, eftersom hon endast är en av många i detta sammanhang som inte riktigt har rett ut sina egna hållningar.
Hon säger alltså först att förövarnas bakgrund är oviktig, för att sedan hävda att problemet bör lösas genom att fokusera på uppfostran. I verkligheten är naturligtvis kultur och uppfostran tätt sammankopplade, där kulturen kan sägas vara det som uppfostrar oss alla. Individerna i den grupp som beskrivs i inslaget har alltså uppfostrats av afghanska föräldrar eller andra figurer i det afghanska samhället, och det är försent att göra någonting åt dessa unga mäns uppfostran. Vad personer som inslagets kvinna antagligen vill säga är att alla svenska föräldrar bör tänka på hur deras söner uppfostras, men det åtgärdar ju inte på något sätt problem med unga män som varje år tar sig till landet i vuxen ålder och dessutom utan föräldrar.

Vad inslaget framför allt visar är att de som reflexmässigt förkastar den kulturella aspekten helt enkelt gör det utifrån ideologi, en hållning som sedan blir svår att få ihop med andra resonemang och ren logik.

6 kommentarer:

 1. Ännu ett av dessa nonsens program vi matas med.

  SvaraRadera
 2. Försäljning av pepparspray, små övervakningskameror och kurser i självförsvar lär öka ordentlig. Gratisevenemang och annat firande i det offentliga kommer i framtiden att ägas av tafsande idioter.

  SvaraRadera
 3. Den uppfostran dessa "män" har fått speglar exakt deras beteende; ensamma kvinnor / eller kvinnor i grupp utan manliga ledsagare är mer eller mindre lovligt byte. Uppfostran speglar ett lands kulturella och moraliska överbyggnad och hur den ser ut i t.ex. Afghanistan är väl vida känt. Sedan kan svenska föräldrar tuta i sina barn från hemkomsten från BB att man inte våldtar eller behandlar det motsatta könet respektlöst. Så länge inflödet från icke kompatibla kulturer fortsätter sitter vi trots allt i samma sits som idag. / Magdalena Bengtsson

  SvaraRadera
 4. Årtionden av indoktrinerande och relativiserande har gett resultat. Den unga kvinnan ifråga har sannolikt sedan dagisålders matats med "allas lika värde" och "alla kulturers lika värde" så hon inser inte, ännu, orsakerna till överfallen.

  Vi har en lång väg att vandra innan vi har rehabiliterat alla offer för den svenska skolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mångkulturella samhället bygger på många lögner vilka sammantagna får en förödande effekt på samhället.
   Denna unga kvinna har i likhet med många andra inte bara matats med fakta om att “alla människors lika värde” och “alla kulturers lika värde” är värderingar bland andra i samhället utan också påtvingats ovanstående värderingar som varande de enda riktiga och godtagbara.
   Samt förmodligen också att de som inte delar dem är intoleranta personer som man måste ta avstånd ifrån och säga till att de har fel. Vilket också blir en naturlig vit lögn eftersom det finns elever med annan bakgrund än västeuropeisk och då kan ju läraren kan ju inte ens antyda inför klassen att kulturer är olika vilket oundvikligen blir vilka som är bästa och sämsta. Och elever som blir sårade. Men konsekvensen av att inte vilja göra någon ledsen blir med tiden en massa vuxna som har internaliserat att alla människor och kulturer är lika och att alla försök att bevara Sverige är främlingsfientliga och rasistiska.

   Börje Fors

   Radera
 5. Den stackars tjejen har råkat ut för två övergrepp, det första från sina föräldrar och lärare som har angripit hennes psyke och intellekt med värderelativistiska tvångstankar om att alla sorts människor och kulturer har ett lika värde och är likartade och att det är "rasistisk" att söka orsaken till en persons klandervärda beteende i i vilket land han har fått sin uppfostran och kvinnosyn. När den stackars tjejen sedan råkar ut för det andra övergreppet vågar hon inte ens inför sig själv erkänna den tabubelagda förklaringsmodellen om kulturellt arv vilket på lång sikt kommer att leda till att hon kommer att utsätta sig för obegagliga eller rent av farliga situationer då hon inte vill se skillnaden på folk och fä. Precis som de kvinnoföraktande arabiska kvinnoskändarna är hon ett offer för sin kulturs mörka sidor.

  Stig

  SvaraRadera