fredag 12 februari 2016

Anita D'Orazio återigen i farten med nya asylkrav




Idag publicerar Metro en debattartikel som följer tidningens konstanta linje och vars rubrik "Det är flyktingarna som behöver andrum - inte Sverige" har hörts till leda från dessa asylfanatiker. Textens innehåll är inte det minsta intressant, men jag tar upp den som ett exempel på de trötta känsloargument och rena fantasier som ofta kommer från detta läger. Att texten bland annat är undertecknad av Anita D'Orazio, själva sinnebilden för vad som ofta kallas "batikhäxa", gör inte saken mindre festlig. Idag är hon tydligen vice ordförande för "Etikkommissionen i Sverige", en organisation som handlar mindre om etik, men desto mer om att bedriva opinion för maximal asylinvandring och förmåner för "papperslösa". I Metro dyker snart själva mantrat upp:

"Det räcker nu. Sverige behöver inte mer andrum på flyktingarnas bekostnad!"

Det är ett märkligt sätt att se på saken, trots att vi har hört det förut. Även om vi tar emot tiotusentals asylinvandrare, i själva verket på Sveriges bekostnad, innebär varje uteblivet uppehållstillstånd alltså att vi gör någonting på asylanternas bekostnad. Asylbegreppet har för dessa asylaktivister som bekant förvandlats till någonting långt ifrån dess ursprungliga syfte:

" 'Vanliga' krigsflyktingar kommer bara att få stanna ett år i taget och får inte ta hit sina barn. Även för andra flyktingar inskränks rätten till familjeåterförening. Tusentals familjer förblir splittrade."

"Dessutom vill regeringen dra ner på humanitära skäl och "övriga skyddsbehövande". Detta slår mot en liten grupp, men bland dem finns till exempel barn med svåra sjukdomar och människor med personliga skyddsbehov."

Sjukdomar och familjeband är faktiskt inga asylskäl. Utöver de 60 miljoner faktiska flyktingar som finns i världen, tillkommer ytterligare någon miljard som lever i svår fattigdom. Dessa problem kan inte lösas genom att de tas till Sverige. D'Orazio tycker att Sverige har fått tillräckligt med andrum, eftersom det under några veckor har varit en nedgång i antalet asylsökande, och fortsätter:

"Regeringen sa att andra länder i Europa skulle ta över. Men EU-länderna har inte levt upp till dessa förhoppningar. Istället tävlar alla länder nu om att vara de mest avskräckande, med de mest förnedrande reglerna."

Visst, men den där harangen är det ju ingen vettig människa som tar på allvar. Många andra länder har regeringar som värnar det egna landet och befolkningen, vilket i dessa aktivisters ögon blir ett skäl för Sverige att istället intensifiera asylinvandringen. D'Orazio bör nog hålla sig till känsloargumenten, för när hon försöker föra fram någon sorts rationella argument blir det lätt patetiskt:

"Fackliga företrädare har förklarat att socialtjänstens och skolornas problem inte beror på flyktingarna utan på brister i organisationen."

Detta vill textens undertecknare lösa genom "mindre byråkrati", när det i själva verket skulle behövas en enorm utbyggnad för att hantera de volymer vi nu talar om. Naturligtvis beror överbelastning i socialtjänsten och problem i skolorna på just dessa volymer. Redan gruppen yngre afghanska män har fått många socialtjänster att gå på knäna och det är inte särskilt märkligt att undervisningen i skolorna blir lidande när en stor andel av klasserna utgörs av nyanlända. Fackförbund är inte heller några oberoende experter, utan politiska aktörer som aldrig har förespråkat minskad invandring. Ännu ett försök till argument följer:

"Ekonomer har påpekat vilken ekonomisk skjuts och konkurrensfördel tillväxten kommer att innebära för Sverige."

Nonsens, och det är uppenbart att D'Orazio inte har en aning om vad hon säger. Hon verkar inte heller veta vad tillväxt betyder, eftersom en sådan aldrig utgöra en konkurrensfördel. Kanske tänker hon på befolkningstillväxten, men den ökar den totala ekonomiska tillväxten på samma sätt som den gör i exempelvis Nigeria. Asylinvandringen innebär inte någon konkurrensfördel, såvida vi inte går på liberalernas linje och skapar ett rejält låglöneproletariat och då kan försöka konkurrera med länder som Kina.

Anita D'Orazio har varit aktiv ett bra tag och ingen nivå på asylinvandringen har någonsin varit tillräcklig. För att få en inblick i hur det kan låta, kan ni se klippet nedan från 2011. Betänk att Sverige då hade tagit emot över 100 000 irakier:






9 kommentarer:

 1. Använd huvudet kärring! Stick och brinn!!!!!

  SvaraRadera
 2. "Regeringen sa att andra länder i Europa skulle ta över."

  Det hjälper föga att regeringen säger att flyktingar/migranter nu må söka andra destinationer när släkt och landsmän redan sitter i Sverige och sms'ar hem att "här får du bostad och pengar och förtur till arbete !"
  Vem tror att någon då söker sig till Ungern eller Estland ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 3. Kärringen kan börja med att gå till Saudiarabiens ambassad och slå näven i bordet.

  SvaraRadera
 4. "Sverige behöver inte mer andrum på flyktingarnas bekostnad!"

  Det är samma bisarra logik som i Orwells "1984" och Hellers "Moment 22" (jag har läst båda böckerna och känner väl igen paradoxerna och absurditeterna).

  Anita D'Orazios rubrik kunde lika väl ha varit "Sveriges skattebetalare, fattigpensionärer, bostadslösa, sjuka, boende på äldreboende och skolbarn behöver inte mer andrum på flyktingarnas bekostnad!"

  Utgångsläget för dylika batikhäxor är att de som utger sig för att vara flyktingar har större rätt till den svenska välfärden och tryggheten än de svagaste pursvenska grupperna i samhället.

  De ekonomiska migranterna har enligt dessa fanatiker någon sorts dold lagstadgad rätt att roffa åt sig av den Svenska välfärden men då faller ju också babblet om humanitet platt till marken. Om de har verklig rätt till Sveriges välfärd så handlar det ju om en ren juridisk teknifikation och inte om humanitet och allmosor.

  "Fackliga företrädare har förklarat att socialtjänstens och skolornas problem inte beror på flyktingarna utan på brister i organisationen."

  Vad vet fackliga företrädare om eventuella brister i socialtjänstens och skolornas organisation? Troligtvis inte ett skvatt och fr.a. vet de ingenting om socialtjänstens och skolornas arbetsbelastning när MENA-folk väller in som en kött-tsunami i små kommuner som ekonomiskt går på knäna. Att skylla på " brister i organisationen" och "krånglig byråkrati" är en klassiker när man inte har några konkreta argument att komma med. Det är lika diffust som det evinnerliga svamlet om "värdegrund" och "alla människors lika värde".

  "Ekonomer har påpekat vilken ekonomisk skjuts och konkurrensfördel tillväxten kommer att innebära för Sverige."

  Vilka ekonomer är det? Arnstads kompisar? De blandkulturella experimentkommunerna Malmö, Botkyrka och Södertälje tillhör Sveriges mest skuldbetyngda kommuner och överlever pga de utjämningsbidrag de får från staten.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon syftar så klart på Henrik Schyffert.
   /Gunnar.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Det obehagliga är att hon är som ett rullande tåg av övertygelse och rättfärdighet som aldrig går att stoppa. Oavsett vad som kommer att hända på grund av vad hon och hennes medpassagerare ställer till med så finns det inget att göra för de är goda och vi andra är onda. Inget kommer att stoppa vansinnet förrän det har gått totalt åt helvete. Vi har haft det för bra alldeles för länge och inte förstått vad kvinnorna kan ställa till med. Nu är det försent så håll i hatten.

  SvaraRadera
 7. Jag orkar inte läsa igenom dravlet, vill inte förstöra lördagshumöret, det räcker med rubriken och nunan.

  Säger bara... "förbannade feminister och känslosåsfruntimmer", finns det ingen/inget som kan få stopp på sk*ten?

  SvaraRadera
 8. Den mångtusenhövdade skara som kämpar för maximal invandring har inte tagit några som helst intryck av hösten 2015. Däremot tycks man ha delats upp i två grupper.
  1. De som insett att det inte finns några som helst ekonomiska fördelar med massinvandring. Det handlar, för dem, om gränslös solidaritet. Saker som välfärdssamhällets nedrustning är irrelevanta. Vi lever i "folkvandringarnas tid". Sverige ska anpassa sig till det.
  2. De som fortfarande tror att Sverige "tjänar" på invasionen. Sverige är ett "rikt land". Lågutbildade människor anses "befrämja exporten".

  Anita Doratzio tillhör den senare gruppen.

  Gemensamt för båda grupperna är att de röstar på FI, MP eller Kommunisterna. Sannolikt står även Fredrik Reinfeldt högt i kurs.

  SvaraRadera