torsdag 18 februari 2016

IS-flickan tillbaka till silkesvantarnas Sverige
Vid det här laget har väl de flesta hört talas om 17-åringen som var på väg till Syrien, men arresterades i Wien. Hon hade mobilen full av material om hur man tar sig till IS och lever som jihadist i väst, samt förstås en mängd bilder på avrättningar och kapade huvuden. På nätforum hade hon deltagit i diskussioner om islam och västerlandets förkastlighet. I de svenska medierna blev det hela i vanlig ordning förvandlat till en snyfthistoria. I Aftonbladet skriver Peter Kadhammar bland annat:

"Mamman grät också. Så stod de länge och kramade varandra, och en bit bort väntade hennes bröder, 12 och 13 år gamla, och hennes 20-åriga kusin och pappa. Det föll ett stilla och ganska varmt duggregn. Flickan som kunde ha blivit en terrorist släppte sin mamma. Hennes läppar darrade och ögonen var tårfyllda och hon såg yngre ut än sina 17 år."

Rubriken är satt efter hennes eget uttalande:

"Jag vill åka hem, sa hon. Det har varit den värsta tiden i mitt liv. Jag vill åka hem till min familj."

Ja, självklart åker man hellre hem än sitter i häkte. Hon får en fråga om bilderna i mobilen och svarar:

"Det var fel. Jag tänker aldrig spara sådana bilder mer eller tala med sådana människor igen."

Det uttalandet tar jag med en stor skopa salt, eftersom det inte är sannolikt att man spenderar månader på jihadistiska fora utan att ha något intresse för saken. Blir man upphetsad av blodiga bilder, vilket verkar vara vanligt i muslimska kretsar, sitter nog även det intresset kvar.

Hon blev i Österrike faktiskt dömd till ett års fängelse för att ha försökt ansluta sig till en terrororganisation, men 11 månader var villkorliga och den sista ansågs avtjänad genom häktningstiden, vilket gör att hon nu direkt kan återvända till silkesvantarna i Sverige. Här blir det hela ett ärende för socialtjänsten och de svenska skattebetalarna. För vårt lands del hade det naturligtvis varit mycket bättre om hon hade fått åka och fått leva eller dö i kalifatet. Jag kommer då att tänka på Samra Kesinovic, från just Wien i Österrike, som i medierna kallades för en "affischflicka för IS". Hon tog sig till Syrien, ska där ha använts som sexslav och slogs ihjäl efter ett flyktförsök.

Samra Kesinovic på plats i kalifatet.

Aftonbladets reportage avslöjar en intressant detalj, nämligen att den somaliska modern inte kunde vittna eftersom hon inte talar tillräcklig svenska. Vi ska då komma ihåg att dottern föddes i Sverige och att denna moder alltså har varit i landet i minst 17 år. Ingen av föräldrarna borde förstås någonsin ha släppts in i Sverige.
5 kommentarer:

 1. Modern talar inte svenska efter 17 år i Sverige och orsaken är säkert att hon bor i den ökända muslimska enklaven Skäggetorp i Linköping och tillbringar 75-90 % av tiden inom hemmets väggar så som en "anständig" muslima ska göra. Dottern är i princip uppvuxen i ett muslimskt mini-kalifat och föräldrarnas ovilja att integreras eller ens lära sig tala svenska har firmat henne till ett IS-monster som tänder på halshuggningar. Hela familjen borde utvisas eftersom föräldrarna är en del av problemet.

  Peter Kadhammars text är så patetisk att man skäms å hans vägnar: "Det föll ett stilla och ganska varmt duggregn. Flickan som kunde ha blivit en terrorist släppte sin mamma. Hennes läppar darrade och ögonen var tårfyllda..." Försöker han göra poesi av sådan här skit?

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. NÄR i historien har det hänt att KOLONISATÖRERNA har integrerats i länderna de (med vapenmakt) intagit?
   HÄR tror de naiva OCH okunniga på LANDSFÖRRÄDARNAS tal om att invandrarna/kolonisatörerna ska integreras i landet som de med LANDSFÖRRÄDARNAS/GLOBALISTERNAS hjälp (UTAN vapenmakt intagit).

   Radera
 2. Hahahaha, Stig, klockrent! Visst, poesi och kanske också slutet på en tårdrypande amerikansk film...I själva verket är ju flickan en hjälte, det begriper alla...

  SvaraRadera
 3. Mamma, pappa, 2 bröder o en kusin o kanske några till. Vem beskostade den resan om minst 30.000:-

  SvaraRadera
 4. Tog en fika på stan,utanför fönstret flanerade de med flerbarnvagnar,de som skall med arbete sörja för kommande generationer,det ser mörkt ut,unga flickor med slöja,unga män i klungor med kepsen bak och fram,det ser mörkt ut.Aftonbladet menar att Sverige kommer att ha Europas lägsta pensionsnivå,jag tror det.

  SvaraRadera