måndag 1 februari 2016

När Alexandra mötte Daniel
Jag har här publicerat ett par tusen inlägg, varav inte ett enda har lyfts fram av Expressen, men när Alexandra Pascalidou skriver något blir det förstås en stor nyhet i tidningen. I hennes inlägg återges en kväll på Riche i Stockholm:

"Jag skakar på huvudet och lägger pusslet. De står kvar och säger en massa konstigheter under någon timme. 'Vi skålar', föreslår de och vi lyfter alla glasen när den store mannen med rutig slips säger högtidligt: 'För Adolf Hitler och Tredje Riket'."

Alexandra skulle inte vara Pascalidou om hon inte också bjöd på lite självförhärligande:

"Mina vänner berättar hur obehagligt det var. Min blonda, blåögda killkompis säger: 'Nu för första gången förstår jag hur utsatt du är. Och hur obehagliga de är'."

En av männen på plats var Daniel Friberg:

"På morgonen har den kraftigt byggda mannen taggat mig i ett tweet med en bild på oss båda. Daniel Friberg. Grundare av nyfascistiska Arktos Media. Styrelseordförande i börsnoterat gruvbolag. Han klagar på SDs vänsterglidning och har av SDs Mattias Karlsson kallats nyfascist.  I tidningen Expo ser jag en bild från nazistdemonstrationen igår där Daniel Friberg tillrättavisas av polisen efter att ha betett sig hotfullt mot fotograf."

Bilden av deras "obehagliga" möte ser ut så här:
Twittervänstern ger omgående Pascalidou den uppmärksamhet och det stöd hon fiskade efter:Daniel Friberg är i verkligheten inte nationalsocialist, utan identitär, och att han skulle ha skålat för "Hitler och Tredje riket" är inte trovärdigt. Han förnekar det också själv, och jag väljer att helt och hållet tro på hans version, då Alexandra Pascalidou knappast är känd för att slaviskt hålla sig till sanningen. De båda tjafsade också lite om det hela på Twitter:


När Expressen idag lyfter denna icke-händelse, blir filmklippets rubrik ingenting mindre än "Pascalidou tvingades skåla för Hitler med högerextremist":Nyheter Idag tar upp historien och vi får där ta del av Daniel Fribergs version:

"Jag ångrar aldrig någonting. Jag lade väl mest upp bilden för att vara sjysst mot henne, hon kan behöva en del uppmärksamhet med tanke på att hennes karriär har dalat en del den senaste tiden. Jag ville vara hygglig, hon var väldigt gullig och tillmötesgående. Hon stod och smörade i en halvtimme och förklarade hur politiskt inkorrekt hon var egentligen och så vidare."

Nu undrar kanske någon varför jag överhuvudtaget tar upp denna "händelse". Jag vill då understryka att det intressanta inte är Pascalidous kväll på Riche, utan samspelet mellan henne och Expressen, samt lögnerna och de överdrivna reaktionerna från twittervänstern. En demonstration mot regeringen blir till "våldsbejakande extremism", deltagarna blir till "nazister", och Pascalidous halvtimme med en identitär profil blir att hon "tvingades skåla för Hitler med högerextremist".
1 kommentar:

  1. Et godt eksempel Tobbe som belyser forfallet, løgnene og hvordan "alle gode krefter" jobber sammen. Nå gjenstår det bare å høre episoden gjenfortalt i Riksdagen eller fra en eller annen politiker - så er ringen av "godhet" sluttet.

    SvaraRadera