onsdag 16 mars 2016

Dagens citat: Heidi Avellan


"Trump, vars valmöten de senaste dagarna har urartat i rena slagsmål för att desperata väljare försöker stoppa honom och hans anhängare, svarar på våld med våld."
SydsvenskanSydsvenska Dagbladets politiska redaktör komprimerar i en mening hur svenska journalister skildrar vad som nu sker i amerikansk politik. Nej, det är inte Trumps valmöten som har "urartat", utan sabotörer som har tagit sig in för att förstöra dem. Att kalla aktivister från "Black lives matter" och anhängare till den demokratiske kandidaten Bernie Sanders för "desperata väljare", alltså ungefär som stackars vanliga människor som inte har något annat val, innebär också en lögn. Som vanligt utmålas också offret för dessa attacker som den egentligen skyldige, här med en formulering om att "möta våld med våld". Svenska journalister tycker sannolikt att man helt enkelt ska låta mötessabotörer hållas, så länge det handlar om Donald Trump, vill säga. Det är förstås bara vänstern som på detta sätt försöker stoppa politiska motståndare, men i det hypotetiska fallet att anhängare till Trump skulle ta sig in på exempelvis Hillary Clintons möten för att förstöra, vet vi att berättelserna i svensk media skulle se mycket annorlunda ut.
7 kommentarer:

 1. Svensk gammelmedia är en katastrof när det gäller rapporteringen kring Amerikanska valet. Såg ett klipp på YouTube där Trump fullständigt sågar Busch för invasionen av Irak vilket är ganska intressant. Har inte sett något om detta i gammelmedia. Om man vill ha en mer objektiv rapportering kan man följa Amerikanska Nyhetsanalyser. http://www.usapol.blogspot.com/
  Ganska vettig podcast också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länk till Trumps uttalande om Bush och invasionen av Irak. https://www.youtube.com/watch?v=VhswjVPdjMw

   Radera
 2. Svenska journalistkårens hat och förakt mot patrioter, värdekonservativa och islamkritiker begränsas tyvärr inte till Sverige utan gäller globalt precis som sovjetkommunisternas ambition att styra hela världen och pracka på alla andra länder socialism oavsett ländernas kultur, tradition och historia.
  Trump är populär bland amerikaner men hatad av de svarta rasisterna inom Black lives matter och våldsbejakande "demokrater" och då borde man kunna förvänta sig att svenska medier och deras journalister intar en neutral hållning och rapporterar objektivt och opartiskt men de reagerar som om Trump vore ett hot mot bananrepubliken Sveriges ambition att bli en ännu mer splittrad blandkultur för att till sist bli ett kalifat.
  Att som Heidi Avellan kalla politiska huliganers terror och förakt mot mötesfriheten för "desperation" säger allt om hennes eget antidemokratiska sinnelag och det är högst anmärkningsvärt att en journalist hittar på ursäkter för att en pöbel hotar mötes-  och yttrandefriheten. Yttrandefriheten är ju journalistkårens heliga ko på vilken hela det demokratiska samhällets existens vilar.
  Hur skulle hon reagera om ett team journalister blev attackerade av "desperata" nationalister eller "antirasister" som anser att journalisterna inte tillräckligt lever upp till deras "värdegrund" och förväntningar?
  Heidi Avellans artikel är egentligen ingen vanlig tidningsartikel utan en politisk pamflett med förolämpningar som
  "Ångvälten Donald Trump" och "snackepåsen Donald Trump"... Har hon någonsin kallat t.ex. den extremt arroganta folkmördaren Reinfeldt för "ångvält" eller den ökända mytomanen Ullenhag för "snackepåse"...?

  SvaraRadera
 3. Finlandssvenskan Heidi Avellan, skulle inte klara sig en dag som chefredaktör, på någon av dom större finska tidningarna....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men hon vet hur en slipsten ska dras för att få jobba på blaskan.

   Radera
 4. Det var rätt nyligen finländska chefredaktörer kom med ett upprop mot "lögnmedierna" och därmed avsågs väl alternativmedia av olika slag.

  Det är bara tidningar som regleras av opinionsnämnden som står för den faktabaserade journalistiken, hette det visst.

  Så jag misstänker att Heidi Avellan nog skulle få en chefredaktörspost också i Finland i dag.

  Tror absolut inte att hon skulle få nej av Hufvudstadsbladet.

  Journalistik idag är tyvärr mer eller mindre öppet agenda Och PK.

  SvaraRadera
 5. Avellan påstår dessutom att Trump hävdade att det pågår en "love feast", när han i själva verket sagt "love fest". Viss skillnad!

  SvaraRadera