tisdag 22 mars 2016

Expressens intressanta förstasidaIdag får vi ett tydligt exempel på när tidningarnas uppfordrande krönikor råkar kollidera med själva verkligheten. På Expressens förstasida ser vi hur den senaste terrorattacken på europeisk mark slås upp, samtidigt som två krönikor skrivna strax innan pryder sidan direkt ovanför. Jag brukar inte uttala mig om motiv och förövare innan bilden har klarnat, men tänker nu göra ett undantag och helt enkelt gissa att gärningsmännen i Bryssel är muslimer. Om det visar sig att det istället är Vlaams Belang som har börjat med självmordsbombare så får jag stå där med skammen.

Lars Lindströms alster är som vanligt fullständigt värdelöst, och inte värt att kommentera, men Bilan Osmans är intressant på det sättet att hon för det mesta skriver om "islamofobi", kränkta muslimer och den där slöjan som alltid ska diskuteras. Idag får vi veta:

"Nationalism är farlig. Det tar nästan emot att skriva det, för vi borde veta det vid det här laget. Den är farlig i alla sina former, men kanske som farligast när den får ekonomisk makt. När den har råd att köpa sig till makten. Och en sådan ideologi kan aldrig bemötas med kompromiss."

Dessa ord kommer alltså från en person som bekänner sig till islam. Den stora europeiska nationalismen handlar om att bevara våra länder, samhällen och kulturer, inte minst från det ökande islamiska inflytandet, som nu har lett till att vi har återkommande terrorattacker från Stockholm till Madrid. Bilan tvekar inte ens inför att skriva:

"Mycket kan sägas om det Sverige vi en dag kommer att lämna kvar till kommande generationer att plåstra och lappa ihop."

Ja, om det kan sannerligen mycket sägas, men att det är "högerextremister" som på något sätt skadar landet och dess framtid är ett helt groteskt påstående. Vi vill att det ska finnas ett land och en kontinent kvar för kommande generationer, utan laglösa områden, gruppvåldtäkter och återkommande bombdåd. I Bilan Osmans fall är dessutom den där slöjan, som hon numera alltid poserar med i offentliga sammanhang, verkligen en ideologisk symbol som möjligen också syftar till att profilera henne inom medier och rörelsen. Så här ser hon ut när hon vill vara mer förförisk:
Nej, en sådan ideologi kan aldrig bemötas med kompromiss.
13 kommentarer:

 1. När kurder, muslimer och islamistanhängare som Bilan Osman varnar för nationalism är det inte andra västerländska länder de oroar sig för eller ens utomeuropeiska länder utan det som oroar dem är att splittrandet och islamiserandet av de europeiska länderna ska upphöra.
  Den extrema formen av nationalism dvs nazismen och fascismen under 30- och 40-talen utgjorde inget hot mot Afrika förutom några länder i norra delen eller Mellanöstern där f.ö. Hitler hade stöd av de judehatande muslimerna. Det var ockuperade europeiska länder och Ryssland som fick lida mest av nazismens framfart.
  Nu har vi istället blivit invaderade av den arabiska formen av nazism dvs islamister och då är en sund icke-aggressiv nationalism enda botmedlet mot denna nya totalitära fiende som inte är ett dugg mer demokratisk eller human än nazism och fascism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hitler. Ständigt denna Hitler.

   Radera
  2. Stig,
   Har Du inte förstått ännu varför samma media som predikar massinvandringens välsignelser samtidigt massproducerar tidningar, tv-program, spelfilmer, data-spel mm som handlar om de onda nazisterna?

   Kan Du gå förbi ett tidningsställ i en butik utan att se tidningar som med onda NAZZZIZZTER på framsidan?
   -Så här skulle Hitler ta Sverige!
   -Nazisternas hemliga plan - så här skulle Hitler mörda hela världen!
   -AVSLÖJAT: Herman Görings smutsiga hemligheter!
   -Nazisternas onda plan..osv i oändlighet


   Vilka kontrollerar dessa tidningar?
   Vilka äger dem?
   Varför, mer än sjuttio år efter andra världskriget, trycks dessa historier ned i halsen på varenda svensk, dag ut och dag in?
   Samma tidningar och samma media som talar om för oss att Europa måste koloniseras av tredje världen.
   Samma media som talar om för oss att vi måste ha mera genusvetenskap, mera HBTQ-undervisning i skolorna, mera bögparader på gatorna.
   Varför är det så tror Du?

   Radera
  3. Får jag be er att inte dra igång ännu en tråd om andra världskriget nu. Inlägget handlar om hur verkligheten krockar med övriga budskap på ett övertydligt sätt.

   Radera
  4. Andra världskriget är uppenbarligen mer aktuell än någonsin. Det finns inte ett inlägg som Stig och hans gelikar inte kan koppla till nazzzzism och den sen 70 år tillbaka döda Adolf Hitler.

   -Hitler och nationalsocialismen är ONDSKAN personifierad"
   Så talar en religiös människa.

   Radera
  5. "Det finns inte ett inlägg som Stig och hans gelikar inte kan koppla till nazzzzism och den sen 70 år tillbaka döda Adolf Hitler. "

   Du som tycks vara så förtjust i Hitler borde väl vara glad att han nämns så att du får ett tillfälle att tala om hur bra han var 'innerst inne" och att Förintelsen är en myt.

   Jag kommenterade dessutom Bilan Osmans citat om att " Nationalism är farlig" och att jag "kopplar det till nazzzzzzism" fascism är ganska logiskt för jag antar att det inte var den japanska fascism och kejsarkulten under Andra världskriget som Bilan Osman ville varna för...

   Radera
  6. Ser man igenom lögnerna så var Adolf Hitler bra, inte bra "innerst inne" utan bra.
   Förintelsen är en myt som försvaras av dårar som er i länder som än så länge inte fått kätterilagar i ämnet.

   Radera
  7. Vilka lögner?
   Att Hitler gav judarna skulden för den förnedrande Versaillesfreden?
   Att Hitler ansåg att judar, slaver, kommunister och mentalt handikapoade inte hade något människovärde uan borde utrotas vilket han och hela propagandaapparaten var mycket tydlig med?
   Att judar trängdes in i judeghetton där många svalt ihjäl? Är bilderna på det fejkade?
   Är även existensen av koncentrationsläger en lögn?
   Är de hundratals bilderna på döda och utmärglade koncentrationslägerfångarna falska eller föreställer det några andra personer i en annan världsdel i en annan tid eller något liknande surrealistiskt.

   Det är knappast någon som önskar kätterilagar men om du förnekar förintelsen eller att slaget vid Poltava har ägt rumm eller att Elvis fortfarande lever så har du fått en bevisbörda som du inte klarar av. Man kan inte bara komma dragandes med snömos som "allt är lögn och ni är dårar som tror på det".

   Radera
  8. Kätterilagarna angående förintelsen är en realitet i många länder. Bevisbördan ligger på dom som påstår att förintelsen har inträffat. Några bevis kan de naturligtvis inte lägga fram. Det bästa är att det inte behövs när har mediemonopol, man kan lura i folk precis vad som helst. Som att invandring, islam och mångkultur är något bra.

   Radera
 2. Än en gång får vi bevisat att inavel och vidskepelse inte är en lyckad kombo när det gäller civilisationens bevarande.

  SvaraRadera
 3. Ändå, Tobias, jag tycker att både Stig och Lars har en viktig poäng när de anknyter till nationalismen. Islam är inte nationalism. Islam är, som Stig säger, arabisk form av nazism där religionen är övermänniskan. Inte rasen i sig. Definitivt.
  ...men i all grund är det som vanligt, några få översittare använder sig av alla dessa dumskallar och fanatiker vilka villkorslöst faller på knä för herrens företrädare.

  SvaraRadera
 4. "Ändå, Tobias, jag tycker att både Stig och Lars har en viktig poäng när de anknyter till nationalismen. Islam är inte nationalism. Islam är, som Stig säger, arabisk form av nazism där religionen är övermänniskan."

  Jag tycker inte att detta fenomen med islamistisk terrorism ska överförenklas. Min fasta övertygelse är att det är en viss typ Islam som är mycket välfinansierad som sprider våld och terror över världen.

  Den stränga islamtolkning som IS och Al-Qaida ansluter sig till är, såvitt jag förstått saken, en salafitisk/wahhabitisk variant. Wahabbismen har idag sitt centrum i Saudiarabien där denna mycket stränga religionstolkning är statsreligion. Den andra komponenten i varför terrordåd riktas mot västvärlden har att göra med USA:s och europeiska nationers agerande i mellanöstern. Det var så Usama Bin Ladin, en saudisk miljardär, motiverade att han ställt sin stora privatförmögenhet i terrorns tjänst. De terrordåd som begås i Europa och som även drabbat USA är en förutsägbar konsekvens av västs agerande i mellanöstern.

  Här en intressant intervju med Michael Scheuer som tidigare arbetade för CIA och numera häftigt kritiserar USA:s mellanösternpolitik.

  https://www.youtube.com/watch?v=ES-xWjzZwZE

  SvaraRadera

 5. "Mycket kan sägas om det Sverige vi en dag kommer att lämna kvar till kommande generationer att plåstra och lappa ihop."

  Och det är att vi överlämnar en islamistisk stat på väg att implodera i sin egen ondska.

  SvaraRadera