tisdag 22 mars 2016

Ministrarnas twitterreaktioner


Twittraren "Job" är en av de som har uppmärksammat de intetsägande och likalydande meddelandena som idag kommer från svenska ministrar och översätter till vad de egentligen betyder:


Det finns fler:




 Eftersom Wallström är utrikesminister skriver hon samma sak på engelska:


Uppenbarligen har de fått instruktioner om att ta med någonting om "öppenhet" i de pliktskyldiga meddelandena. Vi vet att detta ord i svensk debatt har kommit att helt enkelt betyda stor asylinvandring, vilket är grundorsaken till islamism i Europa. Samtidigt hotar terrorismen naturligtvis den verkliga öppenheten, då fler och fler säkerhetskontroller måste införas. Frankrike införde efter de senaste attackerna undantagstillstånd. Asyltrycket i sig, och frånvaron av ordentliga yttre gränser, har också lett till att den inre fria rörligheten inom EU håller på att falla samman. På sätt och vis hedrar det nästan Mehmet Kaplan att han inte har sagt någonting.

Bör man då verkligen kritisera politiker som endast ger oförargliga, om än påklistrade, kommentarer till tragiska händelser? Ja, det kan man göra, särskilt eftersom de i högsta grad är skyldiga till utvecklingen och att Sverige redan har haft sin förste självmordsbombare.

Vi hör nu också att "rasister" kommer att utnyttja situationen för sina syften, men denna terror är ju en av aspekterna som invandringskritiker länge har varnat för. Följaktligen tycker jag inte att det är det minsta stötande att patriotiska rörelser kommentarer händelserna i Bryssel. Till skillnad från de svenska socialdemokratiska ministrarna, har de varnat för detta länge och erbjuder faktiska lösningar. Efter att ha beklagat dödsoffren, skriver Vlaams Belang:

"Käre Charles Michel (premiärminister), var snäll och stäng gränserna.
Vi kan inte stoppa terrorismen om de fortsätter att vara öppna!"

Partiet uppmärksammar också att Bryssels socialistiske ministerpresident redan har sagt det som sannolikt kommer att upprepas av många liknande figurer framöver:

"Vi måste sluta stigmatisera"¨
Molenbeek är den "mångkulturella" enklaven
i Bryssel dit många av gärningsmännen i Paris
hade kopplingar.
Geert Wilders är frispråkig:

"Vi måste stänga våra gränser och i förebyggande syfte
gripa och låsa in Syrien-resenärer. Nederländernas
säkerhet går före allt annat!"
I en annan tweet skriver han:

"Jag kommer att be om en debatt med Rutte (premiärminister) om attentaten i Bryssel. Hur många debatter behövs innan man erkänner att islam är orsaken?"

Marine Le Pen har skrivit ett kort pressmeddelande:


"Rörelsen som jag leder ger sitt stöd till belgarna som i morse drabbades mycket hårt av det islamistiska barbariet. Rörelsen skänker en särskild tanke till de många offren, de skadade och vill hylla alla samhällstjänster som har mobiliserats i denna prövning.

Det är nu nödvändigt att skyndsamt, och för allas säkerhet, stänga den fransk-belgiska gränsen, en verklig stängning, inte fiktiv som det har varit i flera veckor, och återinföra kontroller vid samtliga av våra nationella gränser.

Frankrike har inte besparats laglösa områden av Molenbeeks typ. Vi måste redan idag påbörja en omfattande polisinsats i alla dessa stadsdelar i republiken och äntligen ta hand om alla vapen och sprängmedel som finns där. Vi måste tömma källarna. Släpphäntheten har varat endast allt för länge.

Inför den islamistiska fundamentalismen kräver fransmännen auktoritet, handling och viljekraft."




3 kommentarer:

  1. Ja, vad ska man säga? Om definitionen av "öppenhet" betyder kravlöst öppna gränser för muslimsk invandring så är det klart att muslimska terrordåd kommer att minska stödet för denna kravlösa invandring.

    Förstår att vänstern får panik varje gång det smäller...

    El Presidente

    SvaraRadera
  2. Dessa illdåd tyder på ett övermod som bara kan komma sig av våra skrämda politiker. Skrämda att säga hur det är på grund av massmedias finger på avtryckaren. Alternativt har de inte i sina elfenbenstorn förstått vad som händer eller så vill de ha det så här.

    Vi behöver politiker som har förstånd att inse vad som händer och mod att stå för sina åsikter, även före pensionen.

    SvaraRadera