onsdag 30 mars 2016

Marine Le Pen i Québec: Invandring
Det utdrag ur den kanadensiska journalisten Anne-Marie Dussaults intervju med Marine Le Pen som presenterades i det förra inlägget visade sig vara uppskattat, och här kommer därför huvuddelen av det som återstår. I denna del får vi se, trots polemiska och märkliga inlägg från journalisten, hur Marine Le Pen får tillfälle att säga några sanningar om invandring. Det kan ju också tilläggas att 25 000 handplockade migranter i Kanada är en situation som inte ens kommer i närheten av Europas.


De som tycker att Marine Le Pen tog väl hand om den kanadensiska journalisten, och ni verkar vara många, finner säkert nöje i att se en intervju från 2014. Den franska journalisten här, Apolline de Malherbe, hade träffat Marine Le Pen förut och var följaktligen bättre förberedd och i allmänhet duktigare än Anne-Marie Dussault, men det räckte inte hela vägen. Intervjun är också ett av få exempel på senare år där en journalist överhuvudtaget tar upp "rasism":

BVA är ett opinionsinstitut och Jean-Luc Mélenchon är en politiker på vänsterkanten, som har långt mindre väljarstöd än Marine Le Pen.

Sciences-Po (egentligen Institut d'études politiques de Paris) är en elitskola inom statsvetenskap. Den politiska eliten går sedan ofta vidare till ENAden yttersta elitskolan för blivande presidenter och ministrar.

Jean-Pierre Chevènement var en vänsterkandidat i 2002 års presidentval.
7 kommentarer:

 1. Jag instämmer till fullo med Alcock.

  SvaraRadera
 2. Skönt att se agenda journalisten bli avklädd.

  SvaraRadera
 3. Hej Tobbe, jag har aldrig sett en debatt med Marie Le Pen tidigare med Svensk översättning. Jag har sett på fransktalande TV men min franska är usel så detta var en ögonöppnare. Hon är ju formidabel debattör. Att debattera är ju mer Fransk tradition är Svensk, och det märker man ju helt klart när man ser detta. Tack Tobbe

  SvaraRadera
 4. Tänk om SD hade någon som kunnat debattera som MlP! Hon är ju helt otroligt duktig.

  SvaraRadera
 5. Tack Tobbe för att du lägger upp översatta videos med Marine Le Pen. Jag uppskattar även din blogg i övrigt, läser den varje dag men jag är extra glad för alla videos med MLP

  Jag har anmält mig för månadsdonation, hoppas det kan bidra lite till allt jobb du lägger ner.

  Tack igen Tobbe!

  SvaraRadera
 6. ...och jag får tacka ovanstående kommentatorer, samt de under förra inlägget, som intresserar sig för dessa klipp. De tar längre tid att skapa än vad man kan tro, framför allt uppdelningen i lämpliga textavsnitt och synkroniseringen av dessa, men när många människor uppskattar dem, så är det förstås inget problem. Marine Le Pen är en av de viktigaste politikerna i Europa just nu och vi lär aldrig få se några neutrala, om ens några, inslag med henne i etablerade svenska medier.

  SvaraRadera
 7. Hade varit betydligt intressantare att se Marine Le Pen i Fox News. Där skulle hon kunna breda ut sina tankar och få en diskussion om lösningar i stället för att ge journalisten rättelser och försöka få henne att förklara vad hon menar (som hon inte kan).

  USA och Europa har det gemensamt att de ser en europeisk kultur och ett folk gå mot spillror. Kanada verkar ju mestadels ha en impakt nation utan större utanförskap och slum. Australien verkar ju dock förstå det här bättre. Knepigt det här. Kanske beror på att TV-kanalen i Kanada är vänsterliberal, ungefär som SvT? Finns det kanske också en större TV-kanal som är som Fox News?

  Hursomhelst var det en fin intervju från Marine.

  Magne

  SvaraRadera