tisdag 22 mars 2016

Mer nonsens om öppenhet och terrorns syfte


Vi har redan vid tidigare islamiska attentat hört att förövarna vill slå till mot det "öppna" samhället och vid de senaste attackerna i Paris påstods rentav att målet var "den mångkulturella staden". Islamisten Omar Mustafa var en av de som först plockade upp detta tema idag:


Jag har bott i Bryssel och det är inte en stad där lika stora grupper av buddhister, mormoner och hinduer lever i en regnbågsfärgad harmoni, utan en plats som likt andra europeiska städer präglas allt mer av muslimer och de senaste åren av islamiska terrordåd. Redan vid tidigare dåd som har visat sig ha någon form av koppling till Islamiska staten, har många politiker och mediefigurer ur etablissemanget förklarat att IS har som mål, hur de nu kan veta det, att Europa ska bli mer "slutet" och framför allt ta emot färre muslimska asylanter, vilket enligt denna mycket långsökta teori syftar till att de avvisade migranterna då villigt ansluter sig till IS. Följaktligen måste vi fortsätta att bedriva en omfattande muslimsk invandring, då det i sig innebär att trotsa terrorns mål. Min egen uppfattning är förstås att det för IS och liknande organisationer är bättre ju fler muslimer som bosätter sig i Europa.

Dan Hallemar

Mycket av ovan beskrivna nonsens uttrycks idag bland annat av Expressens Dan Hallemar, under den givna rubriken "Bevara Bryssels öppenhet". Förljugenheten är total:

"Det som är under attack är just den tillåtande rörelsen av olikhet. Det är gatornas, och platsernas öppenhet mot länder och kulturer."

Om det vet inte heller Hallemar någonting, men det passar in i hans egen agenda och då blir inga påståenden för absurda. Bryssel, eller Paris, Madrid, London och Stockholm, väljs naturligtvis inte för att de har "öppenhet mot kulturer", utan för att de är huvudstäder i västvärlden och länderna väljs helt enkelt för att det är där förövarna befinner sig. Det är dock "öppenheten mot länder och kulturer", vilket här betyder asylinvandring, som skapar en jordmån för och rekryter till jihadismen. Ett i detta sammanhang bisarrt exempel på "slutenhet" dyker också upp:

"Där viljan att förhindra den fria rörelsen blir det som styr staden, som till exempel vid identitetskontrollerna i Öresund."

Den mycket märkliga "analytikern" Lena Mellin bjuder idag på ett alster som redan har blivit omtalat och ökänt bland oppositionella. Under den lika självklara rubriken "Vi gör exakt som terroristerna vill" talar även hon om en attack mot demokratin, men det är de avslutande raderna som innehåller den totala genomklappningen:

"Men enligt regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin, ska man komma håg att de mord som utförts av extremister under de senaste tjugo åren har utförts av högerextremister, inte av jihadister. En gnutta hopp denna tunga dag."
Det är naturligtvis fullständigt häpnadsväckande och ologiskt hur det skulle kunna vara en källa till hopp. Dessutom är bilden missvisande. När vänstern vill ursäkta våldsvänstern brukar en handfull mord räknas upp, där gärningsmännen har haft det gemensamt att de har haft någon koppling till skinheads eller "vitmakt-miljöer", men där dåden sällan har varit planerade utifrån något politiskt motiv. Det är som om man skulle sätta alla mord som har begåtts av muslimer på jihadismens konto.

I själva verket är det ren tur som har gjort att inte också Sverige har fått tiotals döda i ett muslimskt terrordåd, vilket skulle ha blivit följden om självmordsbombaren i Stockholm lyckats bättre med laddningen. Framför allt inträffar islamiska dåd om och om igen runtom i Europa.

Låt mig avslutningsvis påminna om hur svenska politiker reagerade vid ett tidigare tillfälle då Bryssel drabbades av terror. När ett antal personer sköts ihjäl vid stadens judiska museum var det inte svårt att förstå ur vilken miljö attentatsmannen kom, men antagligen är många svenskar så hjärntvättade av propaganda att tankarna direkt gick till de berömda "högerextremisterna". Att dådet inträffade precis innan valet till Europaparlamentet gjorde också att det fanns poäng att hämta, vilket visas av några exempel:

Caroline Szyber (kd):
"Fruktansvärda attacken i Bryssel visar att det är viktigt att rösta imorgon. För demokrati och värderingar som gör skillnad & mot hat."

Alexandra Pascalidou:
"Tragiskt med antisemitiska mord på Judiska Museet i EUs hjärta, Bryssel. Väck dem som sover i Europa! Rasismen kostar liv."

Erik Ullenhag (fp):
"Tre personer mördade i antisemitisk attack i Belgien. Vedervärdigt och obegripligt. En påminnelse om vikten av att i dag rösta för tolerans."

Ett par dagar senare blev det känt att den 32-årige islamisten Mehdi Nemmouche hade gripits. Efter att jag här tagit upp detta hyckleri, kände sig Erik Ullenhag föranledd att gå ut på Twitter och förklara ungefär att han talade om all typ av intolerans. När jag då frågade honom vilka islamistiska partier vi inte skulle rösta på fick jag inget svar.

Jag kan ännu en gång avsluta med vad jag skrev då:

Jag föraktar dessa liberala och socialistiska hycklare, som arbetar för maximal muslimsk invandring till Europa, för att sedan gråta över dess följder och skuldbelägga dem som försöker stoppa den. Är man för massinvandring, måste man också erkänna att man accepterar dåd som det i Bryssel och självmordsbombare i Stockholm, tillsammans med alla andra negativa konsekvenser. 
13 kommentarer:

 1. Det märkliga med vänsterns vision av "mångkultur" är att den utslutande mynnar ut i islamisk enklavisering. Övriga folkslag/religioner/kulturer representeras i bästa fall som en rad på någon restaurangmeny på något märkeshak i Stockholms innerstad.

  El Presidente

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte heller att dessa dåd har att göra med västvärldens öppenhet att göra. Se denna intervju med den CIA-aställde Michael Scheuer:

  https://www.youtube.com/watch?v=OHwp7uwK6bE

  SvaraRadera
 3. Jag har länge tvekat vilken blogg jag skall stödja
  ekonomiskt,tobbesmedieblog eller ledarsidorna.se.

  Johan Westerholm,ledarsidorna.se har,tidvis,bra analyser men han har en självgod sosseattityd och censurerar kommentarer som inte passar in i hans sossevärld.
  Han verkar också bara vänta på ett telefonsamtal från statsminister Löfven.

  Tobbesmedieblogg verkar därimot att vara utan husse och har fått mig att dra på munnen många gånger med sina intelligenta dräpande analyser av diverse dravel i pk-pressen.
  Så,mitt val är tobbesmedieblog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack ska du ha, och det stämmer att det inte finns någon husse. Är inte heller med i SD, så ingen censur därifrån.

   Radera
  2. Bra Tobbe.
   Det finns mycket "mög"att gräva i.
   Jag har mycket i mitt arkiv.   Radera
 4. Lena har nu ändrat slutet till något ännu mer obegripligt: " Att faran än så länge ser ut att komma från färre håll än i Bryssel inger en gnutta hopp denna tunga dag."
  Kan någon förklara vad det betyder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det betyder nog att hon är inne på sin andra bag in box för dagen..

   Radera
 5. Vi hör nu hela tiden hurtfriska, alltmer ansträngda, uttalanden från Våra Stora Ledare att vi ska "...stå upp för det öppna samhället...", att ..."terroristerna inte får vinna..." medan bomber briserar och vapen smattrar värre än en popcornmaskin i våra städer
  Jag förstår inte vad de menar...?
  Våra poliser vågar inte ens köra in med sina bilar i många områden i Sverige av rädsla för att 'provocera'. De som, med utbildning, vapen och styrka, ska skydda oss kan inte hantera situationen.
  Vad ska då "vi" göra?
  Och vilka är "vi"?
  Jag misstänker starkt att Våra Stora Ledare syftar på dig och mig. Det är nog vi som är "vi".
  Vad förväntas "vi" göra...?
  Jag har brödkavel och ett paraply...de kanske kan komma till användning när jag "står upp för det öppna samhället" och ser till att terroristerna inte får vinna"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det är en sosse som säger "...stå upp för det öppna samhället..." menar han/hon att vi ska rösta på Sossarna, när det är en moderat som säger det menar han/hon att vi ska rösta på Moderaterna osv. De passar på att utnyttja katastrofer så att det gynnar deras egna partier.
   Det är också viktigt för den enskilde politikern att posera (som Tobbe brukar skriva) och de verkar tro att folk förväntar sig att de ska säga någonting intelligent vilket ytterst sällan inträffar. Det vore faktiskt bättre att de knep käft när attentat och katastrofer inträffar.

   Radera
 6. Elvis lever! Palme begick självmord! Utomjordingar styr jorden! Amerikanarna var aldrig på månen utan månlandningen spelades in i Nevadaöknen. Attacken mot World Trade Center och Pentagon utfördes av höga amerikanska politiker... Och så har vi den om att jihadister begår terrordåd i Europa för att de är emot det öppna samhället.
  Konspirationsteorier har alltid ett löjets skimmer över sig men vissa är allvarligt destruktiva och farliga för att de avtrubbar det logiska tänkandet.
  IS och andra lite mer "städade" islamister (sådana som t.ex. Mehmet Kaplan) vill naturligtvis ta över hela Europa och då är det givetvis en enorm fördel att här finns massor med muslimer. Det är lättare att göra en s.k. moderat muslim till radikal muslim än att omvända kristna, judar och ateister. Om IS inte vore intresserade av att erövra Europa skulle de givetvis ge blanka fan i om det är öppet eller slutet.
  Ett slutet Europa utan muslimer skulle vara ett mycket starkare Europa och bättre kunna stå emot både muslimska terrorister och hatpredikanter. Hur svårt är det att förstå för dessa flummiga journalister...?
  IS utnyttjar dessutom  migrantströmmarna där det döljer sig IS-krigare och den öpoenheten och "humaniteten" är de givetvis tacksamna för.  Enligt juristen Henning Witte i en artikel i Nya Tider finns det redan 20 000 - 40 000 IS-krigare i Sverige vilka kommer att slå till i september i år. Ett nytt Stockholms blodbad är alltså att se fram emot för Lena Mellin och resten av PK-media. Kanske Expressen som visade Charlie Hedbos muhammedkarikatyrer är en måltavla och i så fall ska det bli MYCKET INTRESSANT att se övriga journalisters reaktion.

  SvaraRadera
 7. Spik användes i bomber.
  Spik är farligt för människor och miljö.
  Spik får i fortsättningen bara säljas till konsument som
  har licens.
  Licens utfärdas av Polismyndigheten.
  Spik skall förvaras i säkerhetsskåp.
  Olaga innehav av spik straffas med fängelse i högst 3 år.

  SvaraRadera
 8. "Enligt juristen Henning Witte i en artikel i Nya Tider finns det redan 20 000 - 40 000 IS-krigare i Sverige vilka kommer att slå till i september i år"
  Om detta skulle vara sant är Sverige som vi känner det förlorat, för kom ihåg: vi har inte längre någon försvarsmakt. Det tar enligt Försvaret ett par månader att mobilisera 5.000 man...
  Det krävs förmodligen inte mer än ett tusental motiverade islamister för att med vapenmakt ta kontroll över landet

  SvaraRadera