måndag 4 april 2016

Samma mångkultur, samma problem


Aquacenter i Den Helder, Nederländerna

Jag suckar varje gång jag hör hur ett mångkulturellt problem skildras som att det endast finns i Sverige och då naturligtvis beror på vår egen undermåliga integrationspolitik och bristande insatser. I verkligheten förekommer exakt samma problem i hela Västeuropa, oavsett hur landet ifråga försöker, eller inte försöker, hantera integrationsproblematiken.

Mängden problem verkar endast korrelera med mängden mångkultur, och handlar överallt om krav på mat och slöjor, problem i skolan, kriminalitet och terrorhot. Till och med den nya problematiken på badhus har uppstått i andra länder med stor invandring från Afghanistan, Mellanöstern och Afrikas horn, vilket vi kan se i ett reportage idag från nederländska Den Helder, där ett asylboende ligger bara ett par hundra meter från ett badhus.

Observera dock hur öppet och obekymrat nederländsk media, i detta fall Telegraaf, beskriver situationens orsaker:5 kommentarer:

 1. Det säger ju sig självt att man bär sin kulturella bakgrund och uppfostran med sig varifrån man än kommer och vart man än flyttar. Unga män från Mellanöstern kommer aldrig att lära sig att respektera kvinnor, sluta tafsa på tjejer i bikini som de betraktar som horor. Att visa en bit hud eller hår är lösaktigt enligt deras kulturella och sociala arv och det sitter lika hårt inprogrammerat i deras hjärnor som det hos oss västerlänningar är självklart att inte skända kvinnor för att de är lättklädda. Dessuyom har de väldigt dålig imoulskontroll vilket beror på detas temperament.

  Politikerna är inte dummare än att de är fullt medvetna om detta och alla "åtgärder" är bara ett spel för galleriet för alternativet vore ju att de erkände att inga integrationsåtgärder kan radera ut det kulturella och sociala arvet och då blir de tvungna att erkänna att det blandkulturella samhällsexperimentet är årtusendets - dvs hela Sveriges historias - största misstag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt så! Förutom att det bara är Sveriges största misstag. Det gäller hela västvärlden som har invaderats av denna s.k. kultur och det med alla politikers goda minne. Frågan är bara, vem eller vad som ligger bakom detta vansinne.....

   Radera
  2. Ja, det som ligger bakom detta vansinne är fr.a. västvärldens ledares uppfattning hur demokrati, liberalism och religionsfrihet ska praktiseras. Det är som den kanadensiske författaren Mark Steyn sa "efter Första världskriget sa man 'aldrig mera krig' och efter Andra världskriget sa man 'aldrig mer nationalism'". Det har efter 1945 slagit över i en neurotisk nationell självförnekelse och självkritiken när det gäller Europeiska länders kolonialism och den amerikanska slavhandeln har slagit över i sjuklig självkritik av samma slag som man kan se hos självmordsbenägna personer med psykotisk depression.

   Muslimerna som vill ta över hela världen utnyttjar naturligtvis detta politiska och kulturella trauma i fr.a. Europa och kolonaliserar och terroriserar vår kontinent. Det som "liberala" och "antirasistiska" politiker, journalister och den s.k. intelligentian klandrar det gamla Europa för håller nu muslimerna på med och det kallas för "globalisering", "religionsfrihet", "humanitet" och "öppenhet" trots alla bomber, mord, våldtäkter och muslimska hatpredikanter.

   Radera
  3. Det är sannerligen inte muslimer som trycker ner globaliseringspropaganda i truten på västerlänningar.
   Det är inte muslimer som äger banker, multinationella bolag och mediehus.

   Radera
  4. Det är nog ytterst få som tror att muslimer trycker ner globaliseringspropaganda i truten på västerlänningar men självklart utnyttjar de bristen på nationell integritet i hos de europeiska länderna lika slugt som de utnyttjar religionsfriheten och den slapphänta liberala lagstiftningen som tillåter dem att skicka hatpredikanter till Europa och bygga moskéer fulla med jihadister och samhällsfientliga fanatiker.
   Banker, multinationella bolag och mediehus vill avskaffa nationalstaten eftersom de ser gränser som hinder. Men de är inte "roten till de onda" (som många anser) för även socialister och de rödaste kommunisterna och anarkisterna vill ha en gränslös global värld som de propagerar hårt för.
   Globalisering är heller ingenting nytt, det började redan för 2 100 år sedan när Sidenvägen mellan Europa och Kina kom till men då var det varor och inte människomassor som exporterades och importerades. Kolonialtiden var också en globalisering och globalisering har pågått i tusentals år. Det nya är skräcken för nationalism och nationell skälvständighet som enligt både socialister och liberaler är nazistiskt, fascistiskt och rasistiskt. De är lika dualistiska och dogmatiska som de totalitära ideologier de varnar för.

   Radera