söndag 15 maj 2016

En liten inblick i MP:s kongress




Som vi har sett i tidigare inlägg har det inför Miljöpartiets kongress rests krav på amnesti för illegala invandrare, från Grön Ungdom med motiveringen att det skulle minska byråkratin, från ett kommunalråd i Örebro med hänvisning till utvisningars kostnader. Inget av dessa argument tål naturligtvis en närmare granskning, men syftet är som vanligt helt enkelt att känna sig god genom att maximera inflödet.

Jag satt inte klistrad vid SVT Forums sändningar från denna kongress, men gårdagens Rapport gav oss en liten inblick från när denna fråga debatterades. Lite festligt är att Maria Ferm, av alla människor, denna gång tvingades stå för den "hårda" linjen, eftersom hon företräder partistyrelsen. Låt oss titta på hur det såg ut, där vi även påminns om förslaget att tillsätta en "fredsminister":







Ja, detta parti sitter i regeringen. Förslaget om amnesti röstades ned, men å andra sidan vill partiet lägga all kraft på att bygga ut mottagningssystemen, för att dessa ska klara volymer i nivå med höstens 10 000 asylsökande per vecka. Migrationsverkets mottagningskapacitet må ha varit vad som slutligen fick regeringen att reagera, men det är ju egentligen en mycket liten del av problemen med en årlig asylinvandring av 163 000 personer. Vidare beslutades att vistelsetiden i Sverige ska väga tungt vid asylprövningar och att kommuner ska dömas till böter om de vägrar att ta emot asylanter.

Vi har nu en farlig regering, vilket i och för sig även Reinfeldts var, där allt hänger på Socialdemokraternas förmåga att hålla emot för att asylinvandringen inte återigen ska spåra ur fullständigt. Vi ska också komma ihåg att denna regering kan avsättas när som helst, om bara de borgerliga partierna släpper sin omotiverade beröringsskräck och börjar samarbeta med Sverigedemokraterna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar