lördag 28 maj 2016

Ni ska med och ni ska känna av det
Det avsnitt av SVT Opinion Live som sändes i förrgår var sämre än vanligt. Vi fick ett samtal med två personer som ägnade sig sadomasochistiska lekar, vilket säkert lockar många tittare, men inte inbjuder till särskilt mycket diskussion. Än mer meningslöst var inslaget om en man som bar högklackade skor under en arbetsdag som byggnadsarbetare och filmade detta, vilket skulle vara någon sorts feministisk protest. Att det finns få arbetsplatser, och allra minst en byggnadsarbetsplats, som tvingar kvinnor att bära högklackade skor, hindrade inte att denne man hyllades för sin insats.

Något mer intressant var diskussionen kring skolan i Ronneby som har fått snart sagt varenda krönikör och ledarskribent att skiva någonting om "apartheid". Vi tittade på denna historia i inlägget "Nej, det är inte 'apartheid' ". En av dessa var förstås Aftonbladets Anders Lindberg, som medverkade i programmet och vars insats fick mig att ännu en gång fundera kring massinvandringsvurmarnas bevekelsegrunder och attityder.

Anders Lindberg är något av en gåta. Jag uppfattar honom som åtminstone normalbegåvad, men hans resonemang är oftast förvånansvärt torftiga och hans hållningar märkligt avskurna från verkligheten. Oavsett vad som händer och oberoende av vilka diskussioner som förs, vill han alltid se mer invandring och all kritik stämplas undantagslöst med det väl utslitna ordet "rasism". I Opinion Live inledde han direkt med en lögn:Nej, det är inte alls så att man vill att "barn med utländsk bakgrund går genom en dörr och barn som inte har utländsk bakgrund går genom en annan dörr". Sannolikt finns det också på ThorenGruppens skola ett antal barn med utländsk bakgrund och de går förstås in genom samma dörr som sina pursvenska klasskamrater. Den andra ingången är tänkt för en helt annan verksamhet, nämligen förberedande klasser för nyanlända. Observera hur obesvärat och självklart Anders Lindberg levererar denna lögn, vilket troligen kommer ur år av träning, där han som ledarskribent är van vid att vrida verkligheten efter den egna agendan.

Att barn jämförs med sopsäckar låter inget vidare, men även här slirar Lindberg en del på sanningen. Tittaren tror antagligen att mannen ifråga, som figurerade tidigare i programmet och motsätter sig gemensamma utrymmen för de två grupperna, har kallat förberedelseklassernas nyanlända för "sopsäckar". I själva verket har han skrivit "Förlåt, men lite kul ändå" och därunder lagt till en mycket spridd skämtbild som visar en vuxen i niqab, ett barn i niqab och bredvid dem två svarta sopsäckar. Bilden handlar alltså om en extrem religiös klädsel och den engelska texten till denna bild lyder på svenska ungefär:

"Jag såg henne stå där och sa till henne att hon har tre vackra barn. Hon hade inte behövt bli arg och hota mig. Det var ett ärligt misstag."

En fin människa som Anders Lindberg behöver inte tycka att detta är roligt, men det är synnerligen ohederligt att ta upp det i samband med denna skolhistoria. Hans resonemang om att skolan "kan prata om hur väl de vill", men att det är meningslöst "så länge som barnen går in genom två olika dörrar", är också bisarrt. Att en verksamhet går in genom en dörr, och en annan genom en annan dörr, är mycket långt från att bli kränkt på grund av sin etnicitet. Vi måste nog alla gå genom lite olika dörrar i alla möjliga sammanhang, utan att fundera särskilt mycket över det.

Om vi ska säga någonting positivt om Anders Lindberg, så uppvisar han åtminstone en viss uppriktighet när han deklarerar att allt ska förändras. Att integration ska komma från två håll är egentligen en absurd tanke, men den uttrycks med jämna mellanrum. Varför ska ursprungsbefolkningen förändras för att nya människor kommer hit? Hur ska ett sådant "närmande i mitten" se ut i praktiken? Ska vi ta till oss vissa islamiska seder? Bör vi klä oss på sätt som inte förolämpar de nya invånarna? Tanken är i sig grotesk, men ett annat problem är att vi inte kommer att bli mötta vid den där mitten, utan i stället bli utsatta för ständigt nya krav fram till dess att den totala underkastelsen är ett faktum.

Det är dock ett annat uttalande som jag finner mest intressant. När Anders Lindberg ondgör sig över att medelklassen verkar dra sig undan från mångkulturen sätter han fingret på någonting som genomsyrar mycket av politikers och mediemänniskors inställning till mångkulturen, motståndet mot denna och synen på medborgarna. Svenskarna ska läxas upp och makthavarna, dit journalistkåren i viss mån hör, verkar njuta av hur mångkulturen i olika sammanhang påtvingas befolkningen. Vi ser denna mentalitet manifesteras gång på gång.


"Haha, men vad ska ni göra åt det?"


Vi såg det till exempel när Reinfeldt skulle bestraffa de medborgare som röstade på SD, genom att i stället göra upp med Miljöpartiet, och därefter hånfullt deklarera att resultatet av deras röst minsann blev det omvända mot vad de ville. Vi ser det också när kommuner och deras invånare hängs ut för att de inte tar emot tillräckligt många asylanter. De ska då i stället tvingas och den outtalade kommentaren från etablissemanget är "haha, det spelar ingen roll vad ni tycker, ni ska ha det iallafall". Att håna och sätta svenskarna på plats är också vad SVT gör varje gång de ska markera vid ett nationaldagsfirande, en melodifestival eller ett luciafirande. Eliten föraktar folket och kan inte låta bli att håna det så snart tillfälle ges. Makthavarna verkar i detta avseende ha ett närmast perverst drag. Det räcker inte att befolkningen byts ut, att ursprungsbefolkningen själv betalar för det och att nyanlända får förtur till bostäder och skolor, ty man måste också gnugga förnedringen i svenskarnas ansikten. Alla ska med, och de som inte vill ska sannerligen få känna av det.
6 kommentarer:

 1. Stålhätta gäller på byggarbetsplatser.

  SvaraRadera
 2. Jag såg programmet igår kväll, tyvärr ska jag väl säga för jag blev bara upprörd av Anders Lindströms uppenbara lögner och påhitt. Han är helt störd och säkert bästa kompis med Arnstadt, de verkar ju ha en del gemensamt.

  SvaraRadera
 3. Man undrar vad planen är. Varför ska detta tvingas på oss ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för att nationalstaterna ska brytas ned så att de inte utgör ett hinder för globalisterna och deras strävan efter mer makt och rikedom.


   /Underhunden

   Radera
 4. Anders Lindberg är en sorts Arnstad light, inte riktigt lika enkelspårig och fanatisk, inte riktigt lika lögnaktig och inte riktigt lika neurotisk. Skillnaden dem emellan är att Arnstad väcker en gnutta medlidande (föraktfullt sådant, visserligen) medan den mallige Lindberg väcker äckel.

  "Vad vi ser är en sorts medelklassens flykt" påstår Anders Lindberg men vad han har missat ända sedan slutet av 80-talet är arbetarklassens flykt från "kulturberikande" stadsdelar som Rosengård, Tensta, Rinkeby och  Husby och i Lindbergs egen stad Göteborg har arbetarklassen sedan 25 år tillbaka flytt från "kulturberikningen" i Bergsjön, Kortedala, Biskopsgården, Backa, Tynnered, Hjällbo, Hammarkullen, Gårdsten, Angered och Lövgärdet. Näst i tur står Gamlestaden och Högsbo och sedan finns inte många helsvenska stadsdelar kvar att fly till inom Göteborg om man inte har råd med en 20-miljonersvilla i Kullavik.

  "Vi inte kommer att bli mötta vid den där mitten, utan i stället bli utsatta för ständigt nya krav fram till dess att den totala underkastelsen är ett faktum."

  Ja, självklart är det så för verklig diplomati och vilja till eftergifter existerar inte inom islam eller i muslimernas tankevärl9d. Det är ursprungsbefolkningarna i Europas länder som ständigt gör eftergifter och varje sådan liten eftergift är ett steg framåt för de muslimska kolonisatörerna.
  Om t.ex. västerläningar flyttar till Saudiarabien och får igenom att kvinnor ska få sola topless där så har man inte "mötts på halva vägen" utan det är saudierna som har gjort en enorm eftergift och västerläningar som har gjort ett enormt framsteg i ett mycket främmande land och kultur.

  SvaraRadera