onsdag 25 maj 2016

Soraya Post sammanfattar två år i Bryssel

Soraya Post har nu representerat Feministiskt Initiativ i Europaparlamentet i två år och kan kryssa av en mängd bedrifter. Observera att hon bara har börjat och att vi alltså får tre år till av liknande prestationer. Det är tur att hon får en ordentlig ersättning varje månad. När man ser den lilla etiketten längst upp till höger, är det lätt att föreställa sig att denna bild kommer att följas av fler från olika områden, men några sådana bilder har ännu inte dykt upp. Detta var iallafall den bild man tyckte var viktigast att få ut först.

Det kanske festligaste är att ingen av punkterna innehåller någonting konkret eller lär betyda någonting i verkligheten. Mer imponerande på detta område skulle till exempel kunna vara att ha uppnått en ökad sysselsättning bland Europas romer eller ha ökat den genomsnittliga längden på romska barns skolgång, men i stället har Soraya Post levererat en resolution om "antiziganism", en minnesdag, en tvärpolitisk grupp, en hederspost till sig själv och en temavecka. På två år.

Känner ni som röstade på FI i maj 2014 hur en feministisk vind nu sveper genom Europa?
6 kommentarer:

 1. Har den socialdemokratiska partigruppen i EU-parlamentet släppt i Fi? Det lär juh dra väljare. De förr så stolta statsbärande partierna i Europa har släppt in månglare och charlataner och det svenska var bland de första.

  SvaraRadera
 2. Varför minskar min motivation att betala skatt när jag ser vad pengarna går till?

  SvaraRadera
 3. Soraya Post sitter i EU-parlamentet för sin egen skull. Hon är en posör. Detta är den typ av saker hon kommer att fortsätta att prestera i parlamentet. Säkert ploppar det ut någon rapport som ett resultat av den tvärpolitiska arbetsgruppens arbete om något år också.

  Naturligtvis kommer denna rapport nogsamt att undvika att beskriva de främsta och mest väsentliga orsakerna till varför romerna har det som de har det. Romska barns skolgång kommer inte att förlängas och deras deltagande på den reguljära arbetsmarknaden kommer inte öka som en följd av arbetsgruppens skriverier.

  Att åstadkomma något är självklart inte heller fokus för Soraya Post eller ett parti som Fi. Ta detta med minnesdagen. Minnesdagar är ceremoniella tillställningar med en förutsägbar liturgi. Offren eller det som ska minnas, trots att det påstås stå i fokus, blir bara dekor och något undanskymt. I centrum står istället talarna och de som applåderar talen: ceremonins deltagare. Huvudsyftet med en sådan ceremoni är att få deltagarna att må bra och genom att visa vilka goda människor de är. Birgitta Ohlsson, Jonas Gardell, Malena Ernman och andra personer av det slaget kommer fylkas kring tillställningen. Det kan du räkna med.

  SvaraRadera
 4. Vad innebär den där resolutionen mot antiziganism som Soraya Post har drivit igenom?
  Om biluthyrare har många negativa erfarenheter av zigenare som förstör eller försvinner med bilen ska de då inte ha rätten att neka zigenare att hyra bil? Och inte ens få upplysa och varna andra biluthyrare/mackägare om ett visst zigenargäng som bedrar.
  Är även förespråkandet av förbud mot tiggeri antiziganism? Tiggeri är ju romernas paradgren.
  Är det "antiziganism" att på nätet upplysa om att romer ligger bakom de flesta åldringsrånen och kopparstölderna och är kraftigt överrepresenterade bland ficktjuvarna? Är det också "antiziganism" att påstå att den romska kulturen är en parasitkultur som parisiterar på alla länder i Europa... Romerna är det enda folkslaget som inte vill ha ett eget land av den enkla anledningen att de då skulle få ta ansvar för sig själva istället för att parisitera på andra samhällssystem.

  Varför är en "Europeisk minnesdag för förintelsens romska offer" viktigare än en Europeisk minnesdag för förintelsens slaviska offer eller en Europeisk minnesdag för förintelsens psyksjuka offer eller en Europeisk minnesdag för förintelsens förståndshandikappades offer eller en Europeisk minnesdag för förintelsens socialistiska offer.
  Varför anser Soraya Post att romer har ett högre människovärde än alla andra grupper som nazisterna ville och försökte utrota?
  Jo, hon är ju rom själv och eftersom de anses vara en s.k. utsatt grupp är det politiskt korrekt att vara extremt gruppegoistisk och visa ringaktning mot alla andra dvs mot gadjos.

  Soraya Post är för Fi vad Mehmet Kaplan är för MP. Hennes intresse för feminism är lika urholkat som hans intresse för miljöfrågor och de har båda gått med i sina respektive partier enbart för att driva sin egna etnisk/kulturella frågor. Men det är väl så ett blandkulturellt samhälle ska fungera: olika etniska, kulturella och religiösa grupper infiltrerar partier, myndigheter, statliga verk,  kommunfullmäktige, riksdag och regering för att driva sina egna privata och gruppegoistiska frågor. Vad som är bra för Sverige, för svenskar, för samhällets trygghet, välfärd och stabilitet, för Europa och för europeerna är frågor som i blandkulturen kommer i sista hand när olika folkgrupper tävlar om att få bli Herre på täppan.

  SvaraRadera
 5. Hej!

  ang. om en feministisk vind sveper?
  Inte en susning ang det

  mvh L.S

  SvaraRadera
 6. Feministisk vind, isande kall.

  SvaraRadera