måndag 13 juni 2016

Ett par ord om Orlando
Dagens stora samtalsämne är förstås attentatet mot homosexuella som besökte klubben Pulse i Orlando i Florida. Eftersom alla nu har ett behov av att uttala sig om händelsen, kommer också jag att skriva ett par rader, även om jag tycker att det egentligen inte finns så mycket att säga eller tillägga. Allting har utspelats många gånger förut. En muslim dödar ett antal människor och det följs av exakt samma reaktioner varje gång.

En del vänstermänniskor väljer strategin att helt ignorera den islamiska kopplingen:


Det var fint sagt, och ger säkert någon godhetspoäng, men egentligen vet även Jonas Sjöstedt varifrån motivationen kommer denna gång. Vänsterns stora problem förblir att man vill kämpa för kvinnors och homosexuellas rättigheter, samtidigt som man förespråkar en enorm invandring från huvudsakligen muslimska länder. Denna bristande logik ger gång på gång upphov till det fenomen som brukar kallas "pk syntax error":

Många använde i stället taktiken att rikta fokus mot USA, som ju alltid är en populärare måltavla i dessa kretsar, och landets vapenlagar:


Visst kan det finnas skäl att plädera för en striktare vapenlagstiftning, men tidigare attentat har visat att jihadister lyckas få tag på både vapen och sprängmedel oavsett hur landets lagar ser ut. Som vanligt får vi förstås de oundvikliga ramsorna om hur islamisk terror inte har med islam att göra och att det viktigaste nu är att inte islam och muslimer får ett dåligt rykte. Vissa apologeter var snabba med att på förhand bemöta de "högerextremister" och "islamofober" som skulle göra någon oönskad koppling:


Även denna retorik känner vi igen, senast med anledning av de sexuella trakasserierna i bland annat Köln och Stockholm. Tanken är att "högerextremister" endast är intresserade av vissa offer när muslimer kan pekas ut, och att de antagligen själva är sexistiska, homofoba och så vidare. Det stämmer att många av oss som skriver kritiskt om invandringspolitiken inte samtidigt är engagerade för kvinnors och homosexuellas rättigheter, men det betyder inte att vi inte är lika förfärade som alla andra när dessa kränks och människor rentav mördas. När vi tar upp sådana fenomen som ännu en negativ konsekvens av utomeuropeisk asylinvandring är vår oro alldeles uppriktig. I vanlig ordning får vi förstås också:Även detta är ett mantra som upprepas vid varje muslimskt terrordåd. Vi får höra att muslimer inte ska behöva ta avstånd terrordåd, eftersom de själva som individer inte är ansvariga för dessa. Jag menar dock att det borde vara fullständigt okontroversiellt att markera sitt avstånd från vad som görs av människor som trots allt finner stöd i ens egen ideologi. Ett sådant fördömande innebär inte alls att man tar på sig ett ansvar för vad som har skett, vilket ofta hävdas. Denna inställning väcker i stället misstanken att man helt enkelt inte vill ta avstånd. 

Att den muslimska bakgrunden har varit en faktor även denna gång kan vi nog fastslå. Vi vet hur islam ser på homosexualitet och att läggningen i många muslimska länder kan bestraffas med döden. Det sägs också att gärningsmannen Omar Mateen besökte moskéer, så låt oss titta på ett inslag om en moské i just Orlando:


Många medier har rapporterat att förövarens far, Seddique Mateen, förklarade att hans sons dåd inte hade någonting med religion att göra, men ofta utelämnas varför Seddique inte tyckte att sonen borde ha gjort det han gjorde. Det kan vi däremot läsa i Washington Post:

"Gud straffar själv de som håller på med homosexualitet. Det ska inte Guds tjänare göra."

Denne fader har tydligen haft en Youtube-kanal där han har kommenterat skeenden i hemlandet Afghanistan och då bland annat gett sitt stöd till talibanerna:

"Våra bröder i Waziristan, våra krigarbröder i Taliban-rörelsen och nationella afghanska talibaner reser sig. Inshallah kommer problemet med Durand-linjen [gränsen mellan Pakistan och Afghanistan) snart att lösas."

Det finns många fler och tydligare exempel på de förväntade reaktionerna på sociala medier än de som jag har återgivit ovan, och fler kommer att följa. I ett par dagar kommer vi nu att få höra olika varianter på att dådet inte hade någonting med islam att göra, att det viktigaste är att inte muslimer svartmålas och att högerextremister utnyttjar situationen för att sprida hat. Det är dock inte islamofober som ger islam ett dåligt rykte, utan som vanligt ideologins egna anhängare. På Twitter ställde någon frågan hur det var möjligt att Omar Mateen kunde inhandla vapen, trots att han tidigare varit föremål för FBI:s intresse. Jag ställde då motfrågan: Hur är det möjligt att vi ska fortsätta att ha en omfattande invandring av muslimer, trots närmast dagliga påminnelser om vad det innebär för ett västerländskt samhälle?

9 kommentarer:

 1. Efter liknande händelser ekar ord som, "vi ska bevara det öppna samhället", "vi ska inte låta oss skrämmas", etc.
  Det finns all anledning att vara rädd, men inte främst för terrordåd i USA och Europa. Det finns något vi bör vara mycket, mycket mer rädda för.
  Massinvandringen av muslimer till väst. Varför?
  Svaret är enkelt och kan hämtas ur empiri.
  De mest frekventa och blodigaste terrordåden sker i länder där muslimerna utgör en stor del/majoritet av befolkningen!!
  Ett obehagligt faktum som inte på något vis kan bortförklaras, oavsett vilka tjusiga floskler som anförs.

  SvaraRadera
 2. Otroligt att sådant får ske utan att ngn tar på sig samhällets urspårning. Istället har vi ett massivt motstånd mot vi som är realister och insett att människan inte är god alla gånger utan drivs av hat och egenintresse. Tack för att du kämpar på outtröttligt med dementi på dementi mot motståndarens lögner.

  SvaraRadera
 3. Det är inte det andra tillägget som är problemet, det är det första. Fast egentligen vore inte heller det vara ett problem om de demokratiska ledarna i världen hade stake nog att fastställa att Islam är ingen religion, det är en fasansfull ideologi i paritet och utöver kommunismen.

  SvaraRadera
 4. Vilken plötslig solidaritet med HBTQ-personer är det Oisin Cantwell svamlar om? Jag och troligtvis de flesta andra ateistiska sverigevänner tycker att det är skrämmande och sorgligt när IS massmördar och våldtar kristna, yazidier och kopter och självklart uppstår det en tillfällig känsla av solidaritet med terrorns offer även om man inte är troende kristen eller har konverterat till yazidism eller har en massa kopter i sin bekantskapskrets. Jag känner heller ingen stark solidaritet med nigerianska kvinnor men när Boko Haram kidnappar, våldtar och skär halsen av dem känner jag medlidande för dem och ställer mig givetvis hellre på de nigerianska kvinnornas sida än på Boko Harams.
  Men att förklara sådant tillfälligt medlidande, upprördhet och "solidaritet" för neobolsjeviker som Oisin Cantwell och hans blodsbröder som kamrat Anders Lindberg och rödluvan Åsa Linderborg vore meningslöst eftersom dessa fanatiska idealister endast kan "känna" medlidande och solidaritet när denna gynnar deras politiska agenda och således inte handlar om att känna någonting ö.h.t. utan räkna ut vad som ger flest politiska poäng att påstå att man känner.
  Andeas Ekström passar på att kritisera Amerikas vapenlagar som om det var vapnet i sig som gjorde Orlando-terroristen till terrorist och massmördare, som om han inte hade skaffat andra medel om han inte kommit över ett skjutvapen. Ekström kan lika gärna fortsätta med att kritisera den lättforcerade dörren in till cockpit på flygplanen efter attacken i N.Y och Pentagon 2001 och kritisera marathonlopp efter attacken i Boston och kritisera alla former av folksamlingar där muslimska terrorister kan dölja sig med ett bombbälte om midjan.
  Skjutvapen är helt ofarliga för människor om de används till jakt på vilt eller på skjutbanor. Troligtvis har Andeas Ekström heller inte en aning om var Orlando-terroristen fick sitt automatvapen från och frågan är om man ens i USA kan kliva in i en vapenbutik och köpa ett automatvapen utan att ha en speciell licens för just den typen av vapen.
  Nej, "moderata" muslimer behöver inte be om ursäkt eller förklara någonting för vi är nog ganska många nu som kommit underfund med att det inte finns några moderata muslimer i verkligheten, det finns bara beväpnade och obeväpnade muslimer och de obeväpnade är lika våldsdyrkande som de beväpnade men väljer att inte praktisera våldet utan föredrar att bara sympatisera med terroristerna eller vara likgiltiga inför de blodbad muslimer utsätter andra för.
  25 % av muslimerna i Storbritannien försvarar terror vilket de har uppgett i undersökningar och säkert finns det ett stort mörkertal eftersom de flesta muslimer säkert döljer sin solidaritet med muslimska terrorister.
  Muslimerna utför flera hundra terrorattentat varje år, de flesta rikade mot andra muslimer och 91 % av all dödlig terror är muslimsk. Men enligt PK-zombierna skulle ändå inget av dessa tusentals terrorattentat som utförts det senaste decenniet av tusentals jihadister ha någonting alls med islam att göra...

  SvaraRadera
 5. Mateen hade genomgått en avsevärd vapenutbildning iom att han arbetade som säkerhetsvakt.Han är alltså INTE en "vanlig medborgare" som beväpnar sig. Även MED de hårdare restriktioner som Obama och Clinton vill införa hade han alltså fått köpa vapen.
  I TV4-Nyheterna nyss "glömde" man påpassligt nog att påpeka detta. Man sände också pappa Mateens ursäkt till de drabbade. men "glömde" nämna hans videokanal där han sänder hatbudskap mot homosexuella.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där ser man, inte ens med mycket hårda restriktioner när det gäller vapeninköp går det att skydda sig mot terrorister lika lite som det går att skydda sig mot självmordspiloter som i N.Y. 2001 när de har flygutbildning och kan kapa en jumbojet full med folk och flyga den rakt in i skyskrapor.
   Andeas Ekströms babbel om USA:s vapenlagar faller således helt utanför ramen för vad det här handlar om.

   Radera
 6. Det är lustigt att muslimer aldrig får skuldbeläggas, men om man är vit ska man känna livslång skuld för koloniseringen och för den påstådda strukturella vita rasismen. Finns det inga strukturella problem alls inom islam? Ho ho, FI, vad säger ni?

  Ekströms ojande över vapenlagarna är samma sak som knivarna på Ikea. Det var knivarnas fel att Ikeamorden i Västerås kunde ske. Därför har man nu låst in alla knivar. Fast det är klart, det är ju enklare att låsa in alla saluförda knivar än att rätta till den vettlösa svenska migrationspolitiken, även om det är den som är grundproblemet, som vi därtill inte får tala om. Ridå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I de muslimska länderna finns ingen strukturell rasism, inget strukturellt kvinnoförakt och ingen struturell diskriminering av homosexuella eller homofobi. Men när dessa muslimer kommer till Sverige blir en förhållandevis mycket stor en av dem en del av den uråldriga rasism och antisemitism i Sverige, de blir bara en del av det strukturella kvinnoföraktet när de våldtar och gruppantastar kvinnor (taharush) vilket enligt Löfvens erfarenhet är ett gammalt problem i Sverige (iaf inom hans kretsar) och islams homohat är bara en del av den strukturella homofobin i Sverige.
   Islam har alltså ingenting alls med dessa problem att göra och just därför kan man heller inte kritisera värdegrunden inom t.ex. Ku Klux Klan i USA eftersom rasism är en del av hela det amerikanska samhället och inte heller kritisera kvinnoförtrycket och barnmisdhandeln inom Amish eftersom hela USA präglas av strukturellt kvinnoförtryck och "stereotypa könsroller".

   Man behöver inte vara schizofren eller drabbad av hjärnblödning för att föra ett sådant här paradoxalt resonemang det räcker med att bli antirasist eller vänstervriden eller bara politiskt korrekt.

   Radera
 7. Om man lyssnar på Omars Mateens pappa (innan dådet) och hans hat mot homosexuella, att Omar efter misslyckat äktenskap och många besök på gay-klubbar måste ha misstänkt att hans själv var bög och sen tänker på familjens uppfostran i strikt muslimsk anda av sonen, ja då är det kanske konstigt att det inte brast tidigare. Med det bagaget spelar det ingen roll om han var född i USA.

  SvaraRadera