torsdag 9 juni 2016

Gilles Lebreton (FN) om EU:s planer för ökad massinvandring
Igår gick Gilles Lebreton, ledamot för Front National i Europaparlamentet, till angrepp mot en föreslagen reform av EU:s "blåkort", ett arbetstillstånd för kvalificerad arbetskraft som kommer från länder utanför unionen.

Dimitris Avramopoulos, som är EU:s kommissionär för migration, inrikesfrågor och medborgarskap, presenterade den 7 juni sitt förslag med följande punkter:
- Etablera ett gemensamt system inom EU
- Förbättra möjligheten för Blåkort-innehavare att röra sig inom unionen
- Sänka lönetröskeln för att erhålla Blåkort
- Låta kvalificerade asylinvandrare ansöka om Blåkort
- Stärka innehavarens arbets- och uppehållsrättigheter, också för dennes familj
I detta förslag hävdar Avramopoulos också att det i EU finns ett arbetskraftsunderskott på 20 miljoner personer.

Detta är en mycket viktig fråga som också gäller inom varje enskilt medlemsland. I Sverige är som bekant ett av de eviga argumenten för massinvandring att befolkningen blir äldre och att vi därför måste fylla på med yngre människor utifrån, och i vårt fall handlar det inte ens om kvalificerad arbetskraft. Självklart ligger Europas och Sveriges lösning i att i stället öka den egna befolkningen genom att på olika sätt gynna barnalstrande.
2 kommentarer:

  1. Dimitris Avramopoulos har fallit för lobbyisternas frukostar, luncher och middagar. Ett hyckleri utan dess like. Nu finns det bara en väg att gå för att lösa massinvandringen, för helt klart kommer inte våra gränser att kunna bevakas längre, och det är att skyndsamt göra en BREXIT. Jag är helt övertygad om att Britterna har lärt sig läxan och väljer att lämna den diktatoriska federationen.

    (tack för översättningen Tobbe!)

    Lasse

    SvaraRadera
  2. Syftet är såklart lönedumpning.

    SvaraRadera