torsdag 16 juni 2016

Några sanningar i "rasistisk" EU-kritisk teckning


Av en tillfällighet blev jag i mitt vänsterflöde på Twitter idag uppmärksammad på en teckning som ska ha publicerats av en av de organisationer som arbetar för att Storbritannien den 23 juni ska rösta för att landet lämnar EU. Den väckte tydligen uppståndelse i vissa kretsar, därför att den ska vara enormt rasistisk:
Vi förstår att teckningen är minst sagt EU-kritisk, men även vid en längre titt blir det svårt att se hur den skulle vara rasistisk. Det blir lite som en uppgift i en barnbok: Hitta rasismen!

Eftersom krönikören Andrew Brown har ägnat bilden en särskild text i The Guardian, får vi dock veta att det är i mitten man ska titta:
I den mån jag lade märke till de två vitklädda personerna, trodde jag snarare att de var sjömän, men vi ska tydligen tänka "muslimer", vilket Andrew Brown sedan kopplar till "judar", och kan förklara att bilden är motbjudande och givetvis påminner om Nazitysklands propaganda. Å andra sidan upprörs han över även bildens övriga element; globalister som försöker sänka Brexit-båten, den politiska korrektheten i form av en haj, mångfalden som skjuter den egna båten i sank, samt givetvis att personen på plankan är blond. Dessutom förhåller det sig faktiskt så att islam och dess framryckande skapar problem i Europa.

Den bild som ligger närmast rasism hittar vi i fören:
Vi förstår att den inspireras av händelserna i bland annat Köln och Stockholm, och hur grov nu någon än tycker att den är, bygger även den på ett stycke verklighet.

För oss är kanske den mest intressanta aspekten att just Sverige är symbolen för landet som tvingas att gå på plankan för att ätas upp av politisk korrekthet. Kanske upprör bilden därför att den ligger lite väl nära sanningen. Att vårt land har nått dagens situation beror i hög grad på politisk korrekthet, som har undertryckt all debatt och demoniserat de med avvikande meningar. Det svenska etablissemanget går lika gärna på den där plankan, som de sitter kvar på den kaotiska båten.
7 kommentarer:

 1. Underbar karikatyr och självklart har den PK- och islamkritiska konstnären Ben Garrison anklagats för att vara nazist och när man googlar på hans namn kommer det bl.a. upp fejkade bilder på honom med hakkorsbindel, Garrison i brunskjorta och i tysk arméuniform och inklippt framför ingången till Auschwitz... Det är som vanligt vad de inbecilla och fantasilösa vänstermupparna och  "antirasisterna" har att komma med.

  SvaraRadera
 2. Bilden upprör naturligtvis alla idioter som naturligtvis aldrig blir överbevisade om att både islam och EU är satans påhitt...

  SvaraRadera
 3. "Vi ska tydligen tänka "muslimer" (om de två vitklädda sjömännen) vilket Andrew Brown sedan kopplar till "judar", och kan förklara att bilden är motbjudande och givetvis påminner om Nazitysklands propaganda".

   Det är väl helt uppenbart att bilden är en satir över EU och EU-pamparnas frustation över Brexit. Att sedan tre muslimer får vara med på ett hörn tillsammans med Merkel, en spyende grek, en svensk och ett par globalister som skjuter mot Brexi-skutan är väl bara tättvist och logiskt eftersom det är muslimer som väller in i Europa.
  Var kommer Nazitysklands propaganda in i bilden? Nazitysklands propaganda handlade mest om judarnas skuld, den ariska rasen och om Det tredje riket dvs Hitlers EU-dröm.
   Muslimen som jagar ut svensken på plankan tolkar jag som att svenskarna överger sina egna traditioner och sedvänjor för att muslimerna ska få breda ut sig med sina traditioner och sedvänjor. Man möts inte på "halva vägen" när muslimerna får igenom sina krav på könssegregerade badtider och skolgymnastik. Antingen har man könssegregerade badtider och skolgymnastik i ett land eller så har man det inte. Och när ramadan anses "ha blivit en svensk högtid" har man inte heller "mötts på halva vägen" utan gjort ett brutalt ingrepp i den svenska kulturen. Svensken på bilden som jagas ut på plankan mot havsdjupet är mycket talande för situationen i Sverige och det skulle se väldigt konstigt ut om det vore en apache-indian eller en jude eller en hindu eller en tibetansk munk som jagade iväg honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Nazitysklands propaganda. "
   För det är ju den enda propaganda som nånsin funnits.

   Radera
 4. Hoppas innerligt det blir ett Brexit... Det skulle få fler länder att våga dra igång omröstningar.
  Galningen som sköt ihjäl den politiker som jobbade för Stay får vi tro att inte påverkar utgången.
  Önskar också att det blir omval i Österrike. Tror att det kommer att röra om i grytan om det, vilket det borde bli, blir en annan utgång där vilket borde trigga ytterligare engagemang.
  EU börjar kännas som en totalitär diktatur med en liten klick som beslutar alla galenskaper. Bara ta yttrandefriheten där Merkel gått i fronten för censur av alla invandringkritiska inlägg på FB, Twitter mm. Oavsett om det är 100 % ren fakta eller bara korkade rasistiska inlägg. Det värsta är att de plattformarna rensar. Undrar vad de blivit lovade...
  EU skapar bara skit och elände. Med tanke på bönderna t ex så borde vara förbjudet att konkurrera ut ett lands självförsörjande, hyfsat miljövänliga/djurvänliga djurhållning och kött/mejeriproduktion så att en t ex en mjölkbonde om dagen måste lägga ner.
  Vad sjutton ska TTIP orsaka om det kommer på plats?
  Det är så mycket som är komplett galet i den värld vi lever i just nu.
  Om det blir Brexit så kommer jag gärna engagera mig i en insamling för att kunna dra igång en folkomröstning här. Kan inte se att vi har några fördelar utan bara är nettobetalare och får in folk som inget har här att göra. Gäller både sk EU-migranter som ekonomiska utnyttjade från MENA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två sajter där man inte censurerar inlägg från allmänheten är de ryska "Sputnik" och "Russia Today". Även grovt russofoba inlägg publiceras.
   Svenska media som DN; Di; SvD, SVT etc har däremot slopat kommentarsfälten - där är det bara envägs kommunikation som gäller.....

   Radera