måndag 8 augusti 2016

Ny attack mot Europas folk från Fredrik Reinfeldt


När våra politiker ska tala för omfattande asylinvandring blir det en del känsloargument, ett antal upprepningar av "människosyn", och historier om att det på något sätt är vårt ansvar. Fredrik Reinfeldt sticker dock ut, genom att så fort ämnet berörs direkt tappa den vanliga fattningen och sjunka till de absolut lägsta nivåerna. Han säger sig ha lämnat svensk politik, för en mer lukrativ karriär, men gör med jämna mellanrum små framträdanden med oförändrad hätskhet på just detta område. Idag gav han en intervju för Expressen, där han inte ens drar sig för den där lögnen att asylinvandring driver svensk ekonomi:När en ekonomi anses gå bra, skulle en normal politiker framhålla att den egna ekonomiska politiken har varit framgångsrik, men för Reinfeldt känns det naturligare att blanda ihop det med invandringspolitik. Observera hur han utan vidare dessutom först säger att den stora utmaningen är att det inte finns tillräckligt många arbetstillfällen, vilket sedan helt magiskt blir att vi behöver fler människor i arbetsför ålder. Det går inte ihop, men det är å andra sidan inte alls vad som driver Reinfeldt. Hans enda målsättning är och har varit just den där mångkulturen som han även lyfter fram i denna intervju. Hans drivkraft handlar inte om ekonomi, eller ens logik, utan ligger av allt att döma djupare och på ett känslomässigt plan. Många menar att det kommer från hans egen bakgrund, något som han i viss mån bekräftar i olika uttalanden, som i Västerås 2009:

”Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkus­artist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt.”

Nja, rent faktiskt och språkligt är det inte typiskt svenskt och det var inte heller särskilt många som för hundra år sedan var barn till svarta amerikaner i Sverige. För mig är det ingen stor sak att Reinfeldt har exotiska inslag i familjeträdet några generationer tillbaka, men för honom själv är det uppenbarligen helt avgörande. Hans fanatiska inställning och infantila retorik på detta område är ett så bisarrt beteende att man tvingas till amatörpsykologiska analyser och gissa att han hela livet kanske har känt någon sorts utanförskap, som nu kräver en revansch och bestraffning av folket. En intervju med Sydsvenskan 2011 är särskilt upplysande, där han mycket tydligt visade upp denna besatthet och bland annat helt bedömde socialdemokratiska ledare efter hur de förhöll sig till SD:

"Skiftet mellan Mona Sahlin och Håkan Juholt var ett skifte från en engagerad motröst och motkraft mot SD. Vi hade kanske inte alltid samma taktik, men vi hade samma ryggradskänsla. Jag upplever att Håkan Juholt är utan förhållningssätt kring detta. Han är inte besjälad."

Att drivas av irrationellt hat är inte nödvändigtvis samma sak som att vara "besjälad". Om någon mot förmodan inte skulle förstå vad jag menar med Reinfeldts infantila retorik, får vi bland annat också denna analys:

"SD menar att det finns ett 'vi', och vi:et ska skyddas mot 'dom'. Ska dom få bli del av vi:et, så ska det vara rejäla trösklar och inträdesprov. Och för att visa att dom inte är riktigt lika bra och inte att lita på, så får dom bara tillfälligt tillhöra vi, för att vi ska se att dom sköter sig. Annars åker dom ut." 

Detta sades alltså av en vuxen människa som också var statsminister. Så kommer det sedan ännu en gång, de där komplexen som sannolikt grundlades redan i barndomen och som vi nu alla ska få känna av:

"Jag ogillar djupt all form av främlingsfientlighet. Det har säkert flera rötter. I min släkt har jag en väldigt brokig bakgrund. Min farfars farfar var svart. Min släkt kommer inte från Sverige. Det här försöket att mentalt få oss att acceptera att vi svenskar, i vårt lilla land, har bott här för oss själva – och sen finns det ett 'dom' som kommer utifrån – det stämmer helt enkelt inte. Sverige präglas av att människor kommit hit och blandats. Det tycker jag är det vackra med Sverige."

Observera att Fredrik Reinfeldt fortfarande var statsminister när dessa uttalanden fälldes och det var som bekant inte det enda tillfället då liknande svenskförakt luftades. I många länder skulle det anses helt oacceptabelt för en ledande politiker att tala på detta sätt om det egna landet och folket, men här är befolkningen så hunsad att det passerar nästan obemärkt. Reinfeldt är inte längre statsminister, men tycker tydligen ännu inte att han har gjort tillräckligt för Sverige och Europa.

13 kommentarer:

 1. Att Reinfeldts uttalanden passerar obemärkt beror nog till stor del på att han aldrig ifrågasätts eller får följdfrågor av gammelmedia.

  SvaraRadera
 2. Om hans farfars farfar var svart, har han bara 1/16 n-blod (6,25%), om jag räknar rätt. Det är ju inte mycket att skryta med. Undrar om han tog upp det med Obama, när de träffades?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har funderat på det. Barack har ju 50% så Reinfeldt kanske fick en känsla av samhörighet parat med ett utbrott av megalomania, Obama fick väl upplysningen om asyl för alla syrier före den svenska befolkningen.

   Radera
  2. Här finner du mer information: https://tommyhansson.wordpress.com/tag/zulukaffrer/ (John Wood var redan rasblandad därav benämningen, "32:an", av Reinfeldt på vissa ställen.)

   Radera
  3. Finns nog falsk info I detta.
   Vad gjorde hans farfar HR I Nazityskland under Andra verldskriget.....


   fr.

   Radera
 3. Den dag jag ser att Reinfeldt har satt tofflorna skall jag korka upp en flaska skumpa.

  SvaraRadera
 4. ”Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkus­artist och ett lettiskt hembiträde."

  Det finns alltså ändå någonting typiskt svenskt och det är paradoxalt nog en blandning av olika etniciteter i släkten. Det vore som att påstå att en typisk somalier är en rödhårig man vars mor är polska och far är kines bara för att den som påstår det själv har en sådan bakgrund.

  "SD menar att det finns ett 'vi', och vi:et ska skyddas mot 'dom'. Ska dom få bli del av vi:et, så ska det vara rejäla trösklar och inträdesprov."

  Kritik mot en extremt stor invandring som landet inte klarar av att hantera utan att det bildas svenskfientliga etniska och muslimska enklaver med skyhög arbetslöshet och kriminalitet och TUSENTALS bilbränder per år är inte samna sak som att skapa "rejäla trösklar". Och de som verkligen skapar ett "vi och dom" är invandrarna själva som med sina provocerande huvudbonader för reklam för en fascistisk religionsideologi och pissar in sina muslimska revir i no-go-zoner och attackerar alla som representerar det svenska samhället: poliser, brandmän, ambulanspersonal, brevbärare.
  Det är Reinfeldt själv som i åtta år har importerat en "vi och dom"-kultur där dess trosbekännare kallar oss andra för "kuffar" och "otrogna" vilket är lika fientligt som att kalla invandrare för "blattar" och "svartskallar"
  Att massimportera den arabiska formen av nazism & antisemitism och samtidigt yra om att inte skapa ett "vi och dom" är så paradoxalt att det framstår som ett symptom på en grav tankestörning.

  SvaraRadera
 5. SD anser att den är svensk som ser sig själv som svensk och har en svensk värdegrund (dvs ej kastar ut dottern från balkongen för att försvara familjens "heder" och liknande exotiska traditioner).
  Detta anser Reinfeldt vara "vara rejäla trösklar och inträdesprov" vilket säger en hel del om hans vidriga syn på kvinnor, sexualitet, rätten till personlig frihet och integritet och annat som muslimerna kränker.
  Men hur är det med Reinfeldts eget parti, är man välkommen som medlem om man är känd seriemördare (är Breivik välkommen?) eller nazist eller kommunist eller satanist eller har Moderaterna också rejäla trösklar?

  SvaraRadera
 6. Tobbe,,,,du är en intelligent människa,,,,men nu hänger jag inte med,,,vad som driver en sån där individ är pengar,,,,var jobbar han med nu odugligen? Just det,,,som tack för hjälpen,,,,

  Du vet väl vad agendan är för europa tobbe ?du vet väl vilka som håller i taktpinnen ?du vet väl vilka som styr dom 8 riksdagspartierna ?
  Hört talas om nwo ? Om inte ,sätt dej in i detta lite så faller pusselbitarna på plats.
  Men gör det kvickt,,,tiden rinner ifrån oss.

  Du vet vilka anders borg jobbar för ? Samma som lille fredrik,fast namnet är ett annat.

  Det är så uppenbart om man bara sätter sej in i saker o ting
  Pelle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägg till Barroso. Avlönas nu öppet av Goldman Sachs, som jag ser det som tack för att han såg till att Goldman inte lagfördes för sin roll i Greklandsbedrägeriet.

   Radera
  2. I samband med den stora skogsbranden i Västmanland för två år sedan, erbjöd den ryska regeringen att sända ett jättestort flygplan med mycket större kapacitet att medföra vatten för att från luften bekämpa elden än de små flygplanen från EU kunde göra - ryssarna använder sina plan att bekämpa stora skogsbränder i Sibirien och övriga Ryssland samt har stor erfarenhet för detta.
   Svaret från svenska regeringen, med Reinfeldt, Borg och Bildt i ledningen, blev ett blankt nej!
   Man ville absolut inte ha hjälp från Ryssland - hellre lät man skogen brinna ned!

   Radera
  3. Intressant info, det var ju inte bara stora värden som gick till spillo, rimligen också allvarlig fara för liv och lem. Låter som kriminell försumlighet. Hur känner du till detta? Finns det någon skriftväxling?

   Radera
 7. Artikel i Aftonbladet 2014-08-07 ("Sverige nobbade rysk hjälp"). Sedan skyllde Reinfeldt ifrån sig på räddningsledarna.

  SvaraRadera