torsdag 11 augusti 2016

Simulerad upprördhet efter Kent Ekeroths utspel


Mediernas favoritbloggare


"Interasistmen" (IRM) är en tämligen fånig sida, som genom sina infantila attacker på Sverigedemokraterna har givits status som auktoritet i medierna och där gärna framställs som en relevant och viktig aktör i samhällsdebatten. Sidans affärsidé är i stort sett att leta upp något uttalande av någon sverigedemokrat som anses förkastligt, för att sedan raljera lite kring detta, givetvis med den usla språkbehandling som präglar de flesta vänsterinitiativ. Jag följer inte sidans skriverier och skulle vanligen inte bemöta något infantilt trams därifrån, men det har varit en relativt nyhetsfattig dag och dagens lilla angrepp på SD publiceras trots allt i en större tidning.

Den speciella status som medierna ger alla som deklarerar sin avsky för SD, leder förstås till att IRM:s frontfigur Henrik Johansson likt Expo får sitta i de soffor och skriva debattartiklar i de tidningar han vill. Idag bjuder Expressen på lite utrymme, så att vi alla kan få veta att Johansson tycker att "SD måste sparka ut Kent Ekeroth nu".

Det här är så enormt dumt. Alla som har någonting med IRM att göra avskyr SD och sidans enda syfte är att förklara hur förfärligt och rasistiskt partiet är. Det blir därför lite märkligt, och ordet hyckleri ligger nära till hands, att påstå att SD plötsligt är för fint för Kent Ekeroth eller, omvänt, att han är för otäck för SD. De är väl rasister och fascister allihop? Varifrån kommer denna nyfunna omsorg om partiet? Ni ser inte mig sitta och kräva att Vänsterpartiet utesluter exempelvis Rossana Dinamarca, eller Miljöpartiet någon av alla sina islamister.

Den där typiska dumdrygheten, som räknas som humor och fyndigheter inom nyvänstern, dyker direkt upp i form av citationstecken:

"2012 skrev Jimmie Åkesson ett brev till alla medlemmar inom Sverigedemokraterna där han betonade att Sverige'demokraterna' är ett demokratiskt parti som har nolltolerans mot extremism och rasism. Nolltoleransen skulle bli det verktyg SD skulle använda för att rensa partiet på extremism, föra Sverigedemokraterna in i finrummet och bana väg för framtida allianser inom Svensk politik. Såhär 4 år senare kan vi bara konstatera att verktyget har varit extremt trubbigt, men framför allt godtyckligt."

Ännu en gång måste jag alltså förklara att demokrati handlar om fria val och ett antal andra friheter, men faktiskt inte, trots att det i Sverige närmast framställs som det enda kriteriet, en viss hållning i invandringsfrågan. Hur nolltoleransen har använts har diskuterats och kritiserats av många av partiets sympatisörer, och det är knappast en ny eller briljant analys som Henrik Johansson här levererar. Förevändningen för att angripa SD denna gång, genom en låtsad indignation över en av partiets företrädare, är förstås utspelet om att asylsökande inte bör röra sig helt fritt under utredningstiden:

"Ekeroth vill strypa rätten att demonstrera för asylsökanden och fängsla dem i 'transitcentrum' trots att de inte begått något brott. Men är det här verkligen något nytt? Självklart inte, Ekeroth har talat om dessa 'transitcentrum' i flera år, men få har reagerat, framför allt inte SD själva. Istället för att använda sig av nolltoleransen valde SD i stället att ge honom sitt stöd, igen. För det är nämligen så att det inte är första gången Ekeroth uttalar sig eller agerar rasistiskt/extremistiskt. Det här har pågått i snart tio års tid och Åkesson har gång på gång valt att titta åt ett annat håll när Ekeroth gör sina hätska utfall."

Att de inte har begått något brott är ett idiotiskt argument och helt irrelevant i detta sammanhang. Transitcentra, eller hur de nu ska benämnas, är inte ett straff, utan syftar främst till att hålla asylsökande på plats, så att myndigheterna vet var de är och de inte kan avvika under utredningstiden eller efter meddelat avslag.

Många medieröster och posörer har fastnat för det där med demonstrationsrätten, men jag tolkar Ekeroths utspel som en reaktion på de asylsökandes förmätenhet, vilket i sin tur leder vidare till tankar kring hur man kan se till att avvisningar kan genomföras och till invandringspolitiken i stort. Framför allt är det oerhört bisarrt, även om vi är vana vid att ordet har förlorat all mening, att kalla förslaget "rasistiskt". Ett sådant förfarande skulle nämligen inte grunda sig på ras, utan på de aktuella personernas status och läge i asylprocessen, alldeles oavsett kulör och övriga drag. Aktörer som IRM och etablerade medier har länge tyckt om att lyfta fram Kent Ekeroth som särskilt "hätsk", men många sympatisörer uppskattar hans frispråkighet och, återigen, eftersom samma aktörer ändå tycker att SD och Jimmie Åkesson är fruktansvärda extremister kan man undra vad problemet är.

Vi får sedan några exempel på de överträdelser man anser att Ekeroth har gjort, något som jag varken kommer att kontrollera eller kommentera, men en förebråelse är mycket vanlig:

"Vi skulle kunna fortsätta rada upp exempel efter exempel och skriva om järnrörsskandaler och hur Ekeroth ligger bakom Avpixlat, men det tänker vi inte."

Den där filmsnutten har sannerligen antagit mytiska proportioner och nu blir det rentav plural, men vi har å andra sidan hört otaliga gånger hur historien har blivit allt ifrån "slogs med järnrör på stan" till "jagade utlandsfödda med järnrör". För de flesta sverigedemokratiska sympatisörer är det ingen större belastning att ha ett finger med i Avpixlat, eftersom det ses som en fullt legitim nyhetstjänst, som kvalitetsmässigt vida överträffar vänsterskapelser av IRM:s snitt. Mot slutet bekräftas då inläggets verkliga syfte, förutom att ge Henrik Johansson ytterligare lite rampljus som "antirasistisk" aktivist:

"Vill SD framstå som det minsta trovärdig i sin nolltolerans och om de någonsin vill påbörja sin resa mot bredare allianser inom svensk politik måste Ekeroth sparkas ut. Fram tills den dagen, om den mot förmodan kommer, är det varje demokrats förbannade plikt att ge SD kalla handen och förklara att Sverige'demokraterna' är ett parti av extremister för extremister. Eller som någon skrev till oss: 'Du behöver inte vara rasist för att rösta på SD, men du kan vara helt säker på att du röstar på ett rasistiskt parti' "

Som om etablissemangets, för att inte tala om dessa aktivisters, förakt för SD hänger samman med en enda persons medlemskap. Skulle SD, om Ekeroth lämnade, plötsligt inte längre vara "ett parti av extremister för extremister"? Eftersom IRM närmast dagligen identifierar andra extremister och rasister i partiet verkar det inte särskilt sannolikt. Det finns lika lite skäl att ta detta lilla angrepp på allvar som det finns vid något annat tillfälle då media vill lyfta fram någon eller något som de tycker är uppseendeväckande inom SD. Det handlar aldrig om någon person eller företeelse som de tycker är ovärdigt ett så fint riksdagsparti, utan är alltid bara ytterligare lite brus i den eviga kampanjen mot all opposition.

Avslutningsvis kan jag påminna om att jag alltså inte är medlem av SD eller har något personligt skäl att försvara partiet, utan som vanligt vänder mig mot idiotier i medier och samhälle. Själv ser jag en diskussion om eventuella transitcentra som irrelevant, då jag förespråkar att dessa asylsökande i stället får vända vid gränsen. 
11 kommentarer:

 1. Willy Messerschmitt11 augusti 2016 21:19

  Jag är så less på dessa "järnrör" och det av två orsaker. För det första så är järn ett uselt konstruktionsmaterial, det är sprött, har låg hållfasthet och andra egenskaper som gör att det används inte. Om man däremot legerar järn så blir det stål som är ett utmärkt konstruktionsmaterial även i dess enklaste form, det vanligen förekommande kolstålet. Även det så kallade gjutjärnet innehåller legeringsämnen, även kol i detta fall till mellan 2,1 till 4 %.

  De delar som vänstermedia i sin djupa okunnighet kallar för "järnrör" var delar till en byggnadsställning. Byggnadsställningar i västvärlden har åtminstone det senaste kvartsseklet uteslutande tillverkats av aluminium. Dessa rör torde med tanke på klangen i dem bestå av någon aliminiumlegering som vanligen övergripande brukar kallas för duralaluminium eller flygplansaluminium.

  Sålunda borde det går under beteckningen "järnrörsskandalen" kallas för "aluminiumrörsskandalen" eller möjligen "byggnadsställningsrörsskandalen", om det nu hade varit en skandal vilket det nu inte var.

  Det är så typiskt vänstern att när man väl har lärt sig någonting utantill kan man inte släppa det eller lära om. Därav bland annat det eviga tragglandet om Anders Behring Breivik när Mohamed Lahouaiej Bouhlel har övertrumfat Behring Breiviks illdåd och det på betydligt kortare tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart svar och underbart namn. Haha

   Radera
 2. Denne Henrik Johansson befinner sig på samma låga nivå som Arnstad. Att kända människor i det politiskt korrekta etablissemanget läser och lyssnar till dessa herrar, visar bara den ömsesidiga bristen på normal intelligens.

  SvaraRadera
 3. IRM:s Henrik Johansson har helt missuppfattat detta med SD:s nolltolernas mot rasism. Avsikten var inte att neobolsjeviker, kulturmarxister, flumliberaler eller PK-zombier med sin kroniska begreppsförvirring skulle definiera för SD vad som är rasism för i så fall skulle partiledningen bli tvungna att utesluta ALLA medlemmar och sedan låta hela partiledningen avgå.
  Att hetsa upp sig över att Ekeroth vill "fängsla" asylsökanden i 'transitcentrum' är väl ingenting jämfört med Reinfeldts förslag. Han har flugit över de svenska skogarna och påstår att "i Sverige finns massor av plats för immigranter"... Han vill alltså skicka ut de asylsökande i skogen så att de får bygga sina kojor där i väntan på PUT eller TUT. Även om det kanske inte var exakt så han menade är det konstigt att hans plumpa kommentar inte har utsatts för kritik och stämplats som rasistisk och inhuman.
  Det är ett jädrans gafflande om den där "järnrörsskandalen" som inte var en skandal på annat sätt än att PK-media på ett skandalöst sätt gjorde en höna av en fjäder. Den enda riktiga järnrörsskandalen jag känner till var den där afrikanen som slog ihjäl en tonårig pojke och en medelålders kvinna med ett järnrör men den järnrörsskandalen ältas det inte om pga att svenska pojkar och kvinnor i vänsterns ögon har ett lägre människovärde än afrikaner.
  "Du behöver inte vara rasist för att rösta på SD, men du kan vara helt säker på att du röstar på ett rasistiskt parti' "

  Kommer vänsterdebattörer någonsin att lära sig vad rasbiologi och diskriminering pga av ras innebär? Jag tvivlar starkt på det, dels därför att de är så allmänt hjärntvättade av orwellska paradoxer och begreppsförvirring, dels för att de är både obildbara och asociala och dels för att de inte ens har viljan att lära sig enkla svenska termer om det inte gynnar deras svenskfientliga agenda och vurm för ekonomiska migranter, islamister och kriminella.

  Jag instämmer med dig Tobbe att eventuella transitcentra är irrelevant eftersom bidragsparasiter och falska flyktingar inte ska komma innanför den svenska gränsen. Det räcker med sådant nu och det var många år sedan gränsen för vad vårt lilla land kan ta emot var nådd, både när det gäller volymer och typen av invällare.

  SvaraRadera
 4. Det finns en betydligt allvarligare rapport om järnrör, det gäller den asylantkongoles som lustmördade två svenskar, en femtonårig grabb och en medelålders kvinna som försökte rädda grabben. De slogs ihjäl med ett järnrör. Kongolesen hade redan tidigare ett digert brottsregister med missbruk av ett otal droger. Detta järnrörsbruk vill pk-media glömma men jag glömmer inte. Önskar ibland att jag kunde så kanske man blev lite mindre spyfärdig när advokatsamfundets Anne Rahmberg uttalar sig dumdrygt om järnrör, det är naturligtvis några sverigedemokraters viftande på fyllan kärringen syftar på, inte dådet som en av hennes medlemmar tjänat grova pengar på.

  SvaraRadera
 5. "Du behöver inte vara rasist för att rösta på SD, men du kan vara helt säker på att du röstar på ett rasistiskt parti"

  Precis samma om man röstar på 7-klövern.

  A. Nonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det. Man behöver inte vara dum i huvudet, hata sina barn och vara svenskfientlig för att rösta på Sjuköövern men du kan vara helt säker på att du röstar på svenskdiskriminerande och därmed rasistiska, islamistkramande partier som skapar ett fattigt och farligt samhälle för dina barn.

   Radera
 6. Givetvis ska asylsökande tvingas vända vid gränsen. De passerar ju genom våra fredliga grannländer och har ingen rätt att söka asyl här utan ska göra det i första säkra land.

  Därför ska vi också slänga ut alla som är i landet och söker asyl eller har fått asyl. Även de (möjligen undantaget kvotflyktingar) har ju kommit hit utan att söka asyl i första säkra land. Detsamma gäller givetvis alla som vistas olagligt i landet utan att söka asyl.


  / underhunden

  SvaraRadera
 7. Det är många som är upprörda över förslaget att asylsökande inte ska få lägga sig i den svenska demokratiska processen genom att demonstrera. Nej, sant är att i Sverige får alla demonstrera. Gillar man inte det som sägs så går man dit och skränas med vuvuzelor, skramlar med nycklar, blåser i visselpipor och skränas så högt att demonstrationens budskap inte kommer fram. DET är demokratiskt. Tydligen. Ja, jag är lite satirisk här. För jag får känslan av att dom som klagar mest på Ekeroths förslag och pratar om hur odemokratiskt det är att inte alla ska få framföra sina åsikter är just dom som står där och stör ut SDs demonstrationer...

  SvaraRadera
 8. Omtanken om SD är rörande. Man vill "rädda" partiet genom att sparka ut Ekeroth. Man varnar och ger goda råd hur partiet ska ändra sig och gå i "demokratisk riktning". Demokratisk riktning betyder som Tobbe ofta påpekar att förorda massinvandring. Men här finns problem som vänstern inte tänkt på, nedan illustrerad av en historia från Sundbyberg.

  "HEJ! Nu har jag kommit på en idé om hur SD ska bli rumsrena och kunna samarbeta med S och M!!!!
  Då kan dom klara sig i politiken även i den stora världen utanför Sundbyberg där jag bor.
  Anta att SD ledningen sätter till alla klutar och reformerar partiet att bli mer asylaktivistiskt än självaste MP och Kommunisterna med för den delen.
  Säg att man är klar med omdaningen några månader före valet 2018. Då kan dom samarbeta med ALLA partier och även behålla Danielsson och Eliasson om Jimmie blir Statsminister."
  "Men glömmer du inte ett par saker?
  Om dom gör det kan dom inte samarbeta med S och M. Dom har ju redan insett vanvettet med massinvandring av blivande bidragstagare och vill då inte samarbeta med asylaktivister. Dessutom kommer ju inte SD att få mer än några procent röster med den politiken!"
  "Tänkte inte på det."

  SvaraRadera
 9. Vänsterns seger består i att upprätthålla "pas d'ennemis a droit, pas d'amis a gauche", om den till höger ständigt ostraciseras, så kommer det alltid att sluta med att du själv ostracisera för att vara längst till höger.

  SvaraRadera