fredag 23 september 2016

Dagens bild: Författarförbundet demonstrerar
För att protestera mot Nya Tiders närvaro på Bokmässan, vilket på något sätt samtidigt var för yttrandefrihet, ledde Författarförbundets ordförande Gunnar Ardelius en procession genom lokalerna. Lika obegriplig är tejpens betydelse, som antagligen av lika oklara skäl ska visa att en utställares närvaro tystar deras egen möjlighet att yttra sig.

Enligt uppgift ska även Aftonbladets Patrik Lundberg finnas i denna kedja, men bild av honom har ännu inte påträffats.
21 kommentarer:

 1. Vad kan man säga?! Vilka patetiska människor! När vaknar de?

  SvaraRadera
 2. Fjollete posører. Pinlig. Men i grunnen et heldig valg å teipe igjen munnen - utilsiktet positivt. Venstrefolk og godhetsposører pleier ellers å skrike og hyle ut sine anklager.

  SvaraRadera
 3. De är redan vakna.
  Så vakna att de VET att om man blir sedd här med blå tejp över munnen så klassas man automatiskt som en "fin" människa och den framtida "karriären" blir väldigt mycket lättare.
  De är verkligen patetiska låtsasmänniskor !

  Tjalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Blå" tejp, visste inte att konstfolk var moderater

   Radera
 4. Sverige har stora problem med fallande välfärd, åsiktskorridor, islamisering, våld, bränder och kriminalitet i hundratals förorter och som grädde på moset uppför sig s.k. vuxna och välutbildade människor inom den politiska och massmediala eliten som tonårsslynglar och fnissmödisar. I denna procession med fåniga tejpbitar över munnen går ju "kvinnor" som är uppe i medelåldern men uppför sig som lågstadieelever på klassutflykt i Slottskogen.
  Hur ska ett land kunna räddas när en stor del av  den.politiska/mediala eliten inte ens är mentalt vuxna. Krydda detta lätt efterblivna tillstånd med värderelativism, oikofobi, ansvarslös öppenhet & tolernas så har vi fått en förfärlig mix.

  Det är konstigt att journalisterna ägnar timmar åt att skriva lögnaktiga artiklar om NT men inte en minut åt att bläddra igenom ett ex av NT. På bara 15 minuter skulle de hinna ögna igenom rubrikerna i minst fem tidningar i jakt på något nazistiskt men det besväret gör de sig inte för de är väl vettskrämda för att se hur fel de har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att göra en poäng...

   En viss Einstan sa visst: Det finns två saker som är oändliga. Det första är Universum, och det andra är människans Dumhet... På det först är jag inte helt säker...

   I rest my case and may they burn in HELL!
   MVH Kurtan


   Radera
 5. Tejpbiten klär dem. Ett attribut de kan behålla för all framtid.

  SvaraRadera
 6. Kan de få på tejp över munnen på skrik och gap vänstern vore det att göra mänskligheten en stor tjänst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju samma individer... i annan skepnad...

   Radera
 7. Har tänkt en bra stund nu .. O fattar fortfarande inte vad tejpen skall betyda?!
  På vilket sätt speglar den Fria Tider ?!
  Ps. Hade vart bra om dom hade författat (lol) ett plakat med förklaring.

  SvaraRadera
 8. Här i förortghettot får vi hålla igen munnen utan tejp. Här vågar ingen kritisera politiken för då blir man kallad rasist. Anklaga ligisterna öppet vågar ingen av rädsla för repressalier.
  Att se dessa privilegierade människor boende i sina egna enklaver tejpat igen munnen, blir från min horisont patetiskt.
  Vår yttrandefrihet och fysiska frihet är begränsad. Men att beskriva detta från dessa s.k. yttrandefrihets kämpar är inget som de är intresserade av. Av ovanstående anledning måste man vara anonym när man yttrar sig.

  SvaraRadera
 9. Jag är imponerad. Vuxna människor som beter sig som dagisbarn. Det är dessa "som sitter på styråran" och är glada för att inte julgranen brann.

  Verkligen imponerande.

  V

  SvaraRadera
 10. Ska de här vara något slags intellektuella som inte förstår vad yttrandefrihet betyder?

  SvaraRadera
 11. Praktiskt taget hela den svenska journalistkåren består av intellektuella kretiner (med några undantag). Det inser man när man lyssnar på Publicistklubbens möten, vilket jag gör så fort jag har möjlighet. Inte för att det är några intressanta diskussioner utan just för att inse och insupa vilka dumskallar så styr vår information, samhällets intellektuella C- och D-lag (tillsammans med våra politiker). Som någon sade "tejpbiten passar dem". De skulle ständigt gå med munnen stängd - ty ingenting viktigt kommer ändå ur deras munnar - bara brus.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 12. Hahaha...Ja det är till att hålla fast vid logik och principer...Vem behöver satir när verkligheten ser ut såhär?

  SvaraRadera
 13. Hur många väljer att gå ur Författarförbundet efter denna monumentala fadäs? Sug på detta; det finns alltså ett förbund av författare. Dess medlemmar, om några, borde verkligen stå upp för just yttrandefrihet oavsett vad de tycker om olika synpunkter i den politiska debatten. Den rättrådige medlemmen väljer naturligtvis att gå ur ett förbund med en uppenbart antidemokratisk agenda.

  SvaraRadera
 14. Den enda rimliga tolkningen av tejpbiten är väl att de vill tysta Nya Tider.
  Också en konstig auktion från Media Eliten och som dessutom framförs på en bokmässa vars tema är Yttrande Frihet.
  En annan alternativ rimlig tolkning skulle väl vara att de själva blir förhindrade i att fortsätta med att trumma ut lögner, om både det ena och det andra, eftersom Nya Tider ständigt är framme och drar ner brallorna på dem.

  SvaraRadera
 15. Vad har dessa element för sjuka värderingar, när de anser sig stå över grundlagen.

  SvaraRadera
 16. Idioter på hög nivå ;)

  SvaraRadera
 17. Jag är uppenbarligen inte intellektuell nog för att förstå tejpens betydelse.
  En simpel person som jag trodde nog att "yttrandefrihet" innebär att så många som möjligt ska kunna framföra sin åsikt, ÄVEN om den är lite tokig.
  Skulle gärna vilja få en förklaring från de deltagande "intellektuella".
  Tills detta inträffar är min tolkning av tejpen "att Du får säga precis vad du vill, bara du tycker "rätt", om inte, håll tyst"

  SvaraRadera
 18. Hur kan vuxna människor agera så omdömeslöst, barnsligt och obegåvat? Har de inget vett i skallen?

  SvaraRadera