fredag 30 juni 2017

Sedvanlig arrogans i morgonsoffan
Det är lite fascinerande att se de övriga partierna reagera på Sverigedemokraternas starka opinionssiffror. Hur de än försöker, lyckas de endast uppvisa sin egen självtillräcklighet och brist på lösningar. Framför allt kan de inte låta bli att presentera sig som lite bättre människor, vilket gör varje försök att locka tillbaka partiets väljare som fruktlösa. Detta skulle ännu en gång bli mycket tydligt i SVT:s "Nyhetspanelen", där tre figurer fick uppgiften att kommentera dessa opinionssiffror. Kristina Axén Olin är en typisk gammal moderat, medan Per Grankvists hela väsen skriker självgod liberal. Att Birger Schlaug framstår som trions mer förnuftige person säger en hel del.


Arrogansen frodas redan från början, där svaret på frågan om för vem, alltså egentligen för vilket annat parti, det starka stödet för SD är ett problem, givetvis blir "för Sverige" och "för alla svenskar". Jag får väl då påpeka det självklara, nämligen att siffran visar just stödet bland svenskar. Det är också lite festligt att dessa personer, som uppenbarligen ser sig som intellektets röster, sammanfattar SD:s politik med "den är ju rätt kass" och av medierna uppmärksammade incidenter som "dumma saker som händer".

Fixeringen vid sådan medierapportering visar ett annat handikapp för personer som ska "knäcka SD-koden", nämligen den enorma tilltron till dess betydelse. Det kunde vi se redan när Expressen publicerade den där filmsnutten om lite trams en sommarnatt, och då var alldeles övertygade om att man nu hade sänkt SD för all framtid. 

En annan svaghet är att de övriga fortfarande måste tala om "integrationen", eftersom invandringen och dess volym skulle vara oanständigt att nämna. I verkligheten hänger förstås integration och invandring samman, och den volym som Sverige har insisterat på att släppa in kan ingen "integrationspolitik" i världen hantera. Dessutom ligger ansvaret för integration på individen och skulle inte ens vara en fråga om Sverige i stället försökte attrahera individer som blir en tillgång för landet. Den effektivaste åtgärden mot laglösa områden, hederskultur och terrorism är naturligtvis att stoppa invandringen. Så länge personer som Kristina Axén Olin kallar asylinvandringen för "nödvändig" kan hennes parti aldrig bli ett alternativ för SD-väljaren. 

Axén Olin är dessutom häpnadsväckande verklighetsfrånvänd, dels när hon talar om att "ändra opinionsläget", som om att någonting talar för att Alliansen kan skärpa sig, dels "som i Frankrike" vill se "stora väljarkårer som får upp ögonen för andra partier", vilket hon menar inte ens kräver ett nytt parti. Ska alltså Moderaterna plötsligt upptäckas av väljarna och ta över större delen av riksdagen? Det ser nästan ut som att Birger Schlaug skruvar på sig inför idiotin. Hon hävdar rentav att sjukhus och äldreboenden skulle läggas ned om vi inte hade denna asylinvandring, en inte ovanlig, men helt ologisk tanke, eftersom de till och med i homogena Japan på något magiskt sätt lyckas hitta personal till vården. Det är förstås direkt komiskt när hon i detta sammanhang sedan efterlyser att "frågor ska diskuteras på ett sakligt sätt".

Återigen kan vi konstatera att de som vill bekämpa SD, eller invandringskritisk opinion i stort, helt saknar förmåga och insikt att göra det. Låt oss avsluta med det senaste socialdemokratiska initiativet:

Att projektet är dödfött avslöjas, även om man tror att en sådan "kod" finns, när unge herr Manhammar ska beskriva hur det ska ske:

"Enligt Manhammar handlar det om att genomföra ett folkrörelsearbete ute i hela landet tillsammans med aktörer med olika erfarenheter av arbete mot vad han kallar 'intoleranta värderingar'."

Visst, plocka fram de tröttaste socialdemokratiska begreppen, och skåda hur ni inte gör den minsta skillnad.

11 kommentarer:

 1. Förvånad över att programledaren trots allt ställde lite motfrågor och pressade lite istället för det vanliga medjamsandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han gjorde ett rätt gott arbete, möjligen bortsett från kommentaren "det kanske beror på hur man säger det".

   Radera
 2. Det intressantaste är väl hur de ser på svenskar. Som dumma får som ska ledas, ses och förklaras inför. Våra stora ledare är ubermensch.

  Den självklara slutsatsen är att det handlar om deras politik, inte om att vi ska ledas till rätt åsikt.

  SvaraRadera
 3. Tobbe,att du orkar att se svt-smörjan?
  Jag har slutat, mitt blodtryck pallar inte att se skiten!

  Slutet för Sverige kommer att bli likadant som i Sovjetunionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att hålla koll på dessa figurer är något av en hobby. Dessutom intar jag SVT i små doser...

   Radera
  2. Ja sluta inte med det, för tack vare din omsorg om att hålla dig a jour om vad vi har att kämpa mot kan även vi som ibland fått överdos och måste hushålla med blodtrycket, undgå fällan att bara bekvämt observera inom vår bubbla.
   Vilket ju är våra motståndares misstag och klandervärda lättja.
   Så bara Gå På Tobbe !

   Radera
 4. Jag slutar nog aldrig att förvånas över hur framstående och rutinerade yrkespolitiker alltid svamlar om deras dagdrömmerier som om de skulle förverkligas bara man upprepar dem tillräckligt många gånger.
  T.ex.
  "Vi måste bli nättre på integration"
  "Vi måste nå ut med vårt budkap"
  "Vi måste ändra opinionsläget".

  Dessa mantran drar de jämt och ständigt istället för att erkänna att det största dilemmat med massinvandring är att staten, samhället och samhällsinstitutionerna inte hinner med att integrera en sådan enorm mängd "nya svenskar". Invandrarna hinner inte ens själva med att anpassa sig färför att en stor del av dem sitter fast i boenden och sedan hamnar i ett utanförskapsområde.
  PK-politikerna klarar heller inte av att inse att deras budskap blir alltmer oattraktiva ju mer deras politik förstör samhället. Att de inte skulle nå ut med budskapen är rent snömos. T.ex. Det där med invandringens "lönsamhet PÅ LÅNG SIKT" har nått ut till varenda svensk medborgare med rösträtt men en myt kan man inte nå ut med hur länge som helst.
  Istället för att dagdrömma om att "ändra på opinionsläget" borde de ändra på sin politik så den går i samklang med opinionen hos folk som lever i verkligheten.

  SvaraRadera
 5. Birger Schlaug kommenterar att Sverigedemokraterna saknar en politik för integration. Han säger samtidigt att det gör de andra partierna också. Att hela idén om att med propaganda och andra styrmedel forcera fram integration är människofientligt och elitistisk föresvävar honom inte.

  Men vi måste inte bedriva den typ av politik Schlaug förespråkar. Det är istället destruktivt och leder inte till något bra. Man bli så less på dessa diskussioner på temat hur nerpissade brallor ska kunna göras rena och torra igen. Sluta pissa i brallan för fan. Det löser problemet!

  SvaraRadera
 6. Framgången för SD beror inte på partiets ideologiska och intellektuella storhet.
  Det beror helt och hållet på de etablerade partiernas totala haveri när det gäller den vansinniga massinvandringen.
  Denna representerar den största galenskapen i modern tid och får naturligtvis stora konsekvenser på alla plan.
  Som hur folk röstar...
  Vill man dra ner brallorna på SD bör man diskutera sakpolitik och ge dem ett reellt ansvar.
  Trötta floskler om rasism och nazism skiter den vanlige väljaren i då landets förfall blir så mycket viktigare att reagera på och det enda man då kan göra är att stödja det parti som opponerar sig mot just denna utveckling.
  Trots att det intellektuella kapitalet och bredden inom SD än så länge är alltför tunt.

  SvaraRadera
 7. Två kommentarer.
  1. "som i Frankrike ...". Är ingen expert på fransk politik, men är det inte just det att folket tröttnat på franska politiker av typ Axén Olin som bäst förklarar Macrons framgång?

  2. Bästa Manhammar, öda ingen tid på mig. Min intoleranta värdering är att den svenska, sektliknande, massinvandringspolitiken håller på att sänka vårt rätts- och välfärdssamhälle. Det enda parti som, sedan lång tid, argumenterat för en återgång till sans och förnuft är SD. Jag tänker rösta på dem

  SvaraRadera
 8. Irakkrigets Bush och Axen Olin har en sak gemensamt. Båda borde ha hållit sig till flaskan och därmed åsamkat världen mindre skada.

  SvaraRadera