lördag 15 juli 2017

Det etniska poserandet
Det publiceras numera många inlägg av denna typ, eftersom de älskas av medierna. I dag vill exempelvis en Elaf Ali säga någonting om det som brukar kallas för "strukturell rasism", och texten publiceras i Expressen med rubriken "Man ska inte behöva växa upp och önska att man är blond för att duga". Vi får i ingressen veta att Elaf här hamnade "i samma län som Jimmie Åkesson föddes i", vad nu det har med någonting att göra, följt av en vanlig berättelse:

"Vi var den första utländska familjen som flyttade dit. De enda med mörkt hår och ”konstiga” namn. Jag tänkte inte på att mitt namn var annorlunda eller att mitt hår var mörkare än någon annans tills jag fick höra det gång på gång i skolan."

Det är inte så konstigt att de enda personerna med utländsk bakgrund på en mindre ort sticker ut, men frågan är om det ens finns sådana platser i Sverige längre. Det som hon säger sig ha upplevt under skolgången är egentligen oacceptabelt, men de allra flesta av oss har nog blivit kränkta på det ena eller andra sättet under uppväxten. Elaf blev äldre:

"När jag blev äldre fick jag alltid skriva att jag var tjej och pratade flytande svenska i mina jobbansökningar. När jag väl fick komma på intervju fick jag alltid jobbet, men steget dit kändes ibland omöjligt." 

När det sedan ska bli mer ideologiskt, blir det också desto märkligare:

"Det fanns en utländsk person som syntes och hördes i medierna när jag växte upp. Zlatan. Han bad aldrig om ursäkt om vem han var. Han trodde på sig själv och gjorde sitt unika namn till ett varumärke. Han blev min förebild. Representation är viktigt. Debatten kring att det bara var etniska svenskar som blev programledare i SVT:s nya morgonprogram är rättfärdigad. Att vi får synas är viktigt, inte minst för integrationen."

Att se Zlatan som en förebild för alla med utländsk bakgrund är ett hån, men det säger kanske något om vår mediala värld. Att endast etniska svenskar skulle synas i tv-rutan är en ren lögn, och om vi nöjer oss med nyhetsuppläsare, kan vi räkna upp personer som SVT:s Katarina Sandström, adopterad från Etiopien, eller TV4:s Soraya Lavasani. Detta tankesätt är typiskt för identitetsvänstern, där etnicitet är viktigare än allt annat. Skulle Elaf Ali inte kunna se andra kvinnor som förebilder? Eller ännu bättre, om vi lämnar identitetstänkandet, vilken person som helst som har samma ambitioner som hon själv?

Jag tror absolut att en viss diskriminering på arbetsmarknaden kan förekomma, men jag tror också att många människor har lätt att se den egna etniciteten som det enda hindret när de söker ett arbete. Inte heller vi pursvenskar får varje jobb vi söker. För några dagar sedan kunde samma Expressen publicera ett inlägg från en Kevin Pedral, som lite hycklande ville förklara "Därför vill jag inte vara svensk längre". Ingressen går rakt på sak:

"Jag har fått känna på hur djupt rotad afrofobin och den strukturella rasismen är på den svenska arbetsmarknaden. Nu vill jag i ren protest säga upp mitt svenska medborgarskap."

Det vill han inte alls, eftersom han kommer från Kongo-Kinshasa, som många skulle mena erbjuder sämre möjligheter. Han beskriver så småningom det förtryck han här utsätts för:

"Trots bra referenser och rekommendationsbrev har jag många gånger fått kalla handen av arbetsgivare. Trots min utbildning och mina erfarenheter blir jag bara erbjuden jobb som innesäljare på diverse bolag. Precis i slutet av varje provanställningsperiod får jag alltid höra 'Kevin du jobbar hårt, besitter en otrolig potential och du är en fantastisk kollega, men vi känner att du inte riktigt passar in i den rollen vi erbjudit dig, därför måste vi tyvärr avsluta din anställning'."

Det skulle inte kunna bero på något annat än den där sjukliga rädslan för afrikaner? Återigen, att "få kalla handen" av arbetsgivare drabbar även den blondaste pursvensk. Festligt nog har han kunnat få bekräftelse av offentliga skrivelser:

"Min bild av läget på svenska arbetsplatser bekräftas efter att ha läst rapporten 'Afrofobi. En kunskapsöversikt över afrosvenskars situation i dagens Sverige', som beställdes av förre integrationsministern Erik Ullenhag (L)."

Visst, om en opartisk tänkare som Ullenhag har initierat en rapport om "afrofobi", finner vi nog svaret på alla bakslag i karriären. Det spontana, och lite väl billiga, svaret till Kevin Pedral blir förstås att han när som helst kan åka tillbaka till det mindre afrofobiska Kongo-Kinshasa och söka säljarbeten där.

Det mest aggressiva inlägget i denna genre kommer från en Nazli Kaboly Moloudi, som rentav lever som "skribent och föreläsare kring klass, hbtq och rasism", vilket antagligen skulle vara svårare i hemlandet. Även det publiceras i Expressen och får den spännande rubriken "Vi sa ingenting när ni kallade oss apor". Också det handlar om hur förtryckt hon har blivit i detta fruktansvärda land, och avslutas med:

"Vi har äntligen fått vår röst. Så vad är viktigast? Att återigen tysta oss som förtryckts i generationer av den strukturella, sociala och politiska rasismen eller att enas för att krossa den?"

Så talar en aktivist, som har hela Facebook fylld av varje identitetspolitisk floskel som finns.


"På väg till Frilagret där jag kommer hålla i ett panelsamtal 15.30
om  vithetsnormer inom antirasistiska och feministiska rörelsen"


Låt mig avslutningsvis beröra en aspekt som alltid slår mig i dessa sammanhang. Det är möjligt att Elaf Ali och Nazli Kaboly Moloudi någon gång har blivit särbehandlade på grund av sin etnicitet, men det är ingenting jämfört med den positiva särbehandling som de får i egenskap av unga och attraktiva kvinnor. De är antagligen så vana vid de privilegier som detta medför, att de är helt blinda inför denna orättvisa. Vi hör ytterst sällan om hur Greta, 80, osynliggörs i samhället eller rentav ses som mindre vetande. Dessutom lyckas både Ali och Moloudi använda sina etniciteter för att synas och Expressen är inte det enda forum som har lyft fram exempelvis den förstnämnda:


När TV4 behövde en journaliststudent13 kommentarer:

 1. Elaf Alis snyftarikel hade passat bra i Expressen någon gång på 60-talet då svart hår och konstiga namn var ovanliga men jag misstänker att denna unga dam kom till Sverige så sent som på 90-talet då hon var barn och Sverige hade hunnit bli blandetniskt och den "blonda" homogeniteten ett minne blott.
  Även om Elafs personliga erfarenheter från en liten by i Blekinge är negativa borde hon som vuxen inse att man i Sverige inte måste vara blond för att accepteras och få ett jobb. Hon ger en stereotyp bild av svenskar vilka bara till högst 50 % är riktigt blonda och blåögda som Kalle på kaviartuben och Barbiedockor.
  Om svenskar ändå är så främlingsfientliga och rasistiska som Elaf Ali, Kevin Pedral och Nazli Kaboly Moloudi påstår så måste man verkligen betrakta det blandkulturella samhället som ett helt hopplöst samhällsexperiment. 35 år av massinvandring från utomeuropeiska länder har enligt dem inte lett till mindre fientlighet mot och färre fördomar om invandrare än vi hade på pilnerfilmernas tid.
  Varför inte bara betrakta pursvensken som ett helt hopplöst fall och sluta upp med att lura hit svarthåriga och negroida migranter som alltid far så illa här. Det finns ju så många andra mer lämpliga länder i Europa med mkt större erfarenhet av utomeuropeer som t.ex. de forna kolonialmakterna Frankrike, Storbritannien, Spanien, Portugal och Nederländerna. En stor del av folken i de forna kolonialländerna i Afrika och Asien talar dessutom franska, spanska, engelska osv vilket borde underlätta integrationen avsevärt och dessa europeiska kolonialmakters skuldbörda borde förhindra främlingsfientlighet.

  SvaraRadera
 2. Jag läser med vånda. Att de ens får uttala sig i skittidningen Expressen.

  Vänd på steken. Hur många svenskar har inte från 90-talet och framåt fått gå i skola och kallats "blonda svenne"? I skolor där man är två eller tre svenskar? Borde finnas väldigt många svenskar med de erfarenheterna som nu är 20-30 år gamla. Var är de intervjuerna i den dassiga tidningen Expressen?

  När Jimmie Åkesson i debatt på SVT beskrev hur sitt bostadsområde förändrades och skola när massinvandring under 80-talet skedde, ansåg journalisten och något pundhuvud till lärare att han gav en falsk bild. "Vem fan är de att säga det", uttryckte Jimmie utan svårdom. Men visst skulle journalisten (typ Beatrice Ohlssooooooon) och läraren påpeka att han nog ändå hade berikats av mångkultur och massinvandring.

  SvaraRadera
 3. Kan hon bara se upp till andra med samma färg är hon ju fetrasist!!

  SvaraRadera
 4. Ganska så fascinerande att Zlatan var Elafs stora förebild "under hennes uppväxt" , med tanke på att Elaf var 12 år när Zlatan debuterade i allsvenskan...

  Sedan är det även ganska så fascinerande att Elaf skriver "När jag väl fick komma på intervju fick jag alltid jobbet" medan Kevin skriver att han "många gånger fått kalla handen av arbetsgivare".
  Den ena får alltså alltid jobbet, medan den andra nästan alltid får kalla handen - men båda är naturligtvis utsatta för strukturell rasism av de elaka blonda svenskarna :)

  Och ett tecken på hur fruktansvärt vanlig denna rasism är borde väl då vara att Elaf kom till Sverige när hon var 4 år och , enligt egen utsago, var 12 år första gången som hon upplevde rasism.
  Det hela låter inte helt logiskt, men det var ju en riktigt bra snyftare :)

  /
  K.k.

  SvaraRadera
 5. Rasismen är antirasistens levebröd.
  Det är fascinerande hur dessa individer skapat sig karriärer på att fabricera historier om "diskriminering" i världens kanske mest jämställda och (för) välkomnande land.
  Ett fenomen som möjliggjorts av etablissemangets självdestruktiva hållning och skattefinansierad miljonrullning i "skadestånd " och där ersättning för mer eller mindre inbillade oförätter erbjudits.
  Att dessa verbala "stenkastare" tillåts gråta ut i tvsoffor,helsidor i dagspressen och ibland från riksdagens talarstol är absurt.
  Dessa plattformar har man erhållit tack vare sin etnicitet och sker i en omfattning som svenskar bara kan drömma om.
  I ett land där stadsbilden numera präglas av horder av främmande element borde inte en karriär grundad på paranoida föreställningar och direkta lögner om "rasism" vara en möjlig karriärsväg.

  SvaraRadera
 6. Att invandrare inte får jobb beror inte på diskriminering
  Regeringens egen utredning (SOU 2015:95) slår nämligen fast att " Det finns inga signifikanta skillnader i arbetsmarknadsutfall mellan invandrare och inrikes födda med samma humankapital"

  SvaraRadera
 7. Jag, utlänning, en kvinna. Kom till Sverige som 30-åring. Kunde inte svenska då. Jobbade i min mans företag, praktiskt taget utan några kontakter med andra människor än familjen. Nyskild som 51-åring tog jag examen på universitet. Måste säga, att kunde inte prata så bra svenska då heller. Fick det första jobbet jag sökte.
  Allt emot mig: utlänning, kvinna, för gammal.
  Blev mycket omtyckt på jobbet bland medarbetare. Är nybliven pensionär. Jag tycker att alla har möjligheten i Sverige, om DE BARA SJÄLV VILL. Jobbet är ingen viloplats, man måste prestera. Det är det som gör landet framgångsrik och bra till alla invånare. Inte nepotism och korruption.
  Nu är läget som det är. Regering vill att folk från dessa underutvecklade länder ska ta över med sitt korruption-tänkande, att få saftigt betalt för att sitta bakom skrivbordet och klaga när företag inte vill ha dom.
  Och glöm inte, de är inte de klokaste som lämnar landet först, när det krisar, utan de som inget har att förlora.

  SvaraRadera
 8. En nation, inklusive dess religiösa uttryck, och särskilt om detta skulle råka vara en kristendom, som i sin iver att försöka vara modern vill propagera för s.k. - fri kärlek- , och vill kalla det hela för s.k. - fri sex, sex, sex - , samt för s.k. - jämlikhet mellan män och kvinnior - , den nationen bäddar nog för sin egen undergång inom endast ett par, tre, generationer....

  Kanske utan att vilja inse, eller vilja förstå, detta själv....i sin inbillade - modernitet - ...?
  (...Alternativt, att som nation bli utsatt för en fullt medveten förförelse i form av just en förledande propaganda som leder fram just till en utbredd förvillelse, fördumning, bortkollring, där särskilt då unga människor lätt kan bli itutade en massa ideal som egentligen inte är så särskilt överlevnadskraftiga ideal, utan mest egentligen tvärtom, just överlevnadsodugliga ideal?...Att som nation inbilla sig att vara så modern, så framgångsrik, så upplyst och inneha en egen förträfflighet, egen skönhet och egen inbillad godhet, kan vara förödande för den nationen, och leda den i fördärvet på endast några få generationer....
  Att alltså kanske genom ett medvetet simpelt smicker kunna förleda en hel nation till fördärv och undergång, för alla dess medborgare, utan att behöva använda ett endast vapen i form av bomber, eller drönare, det får i så fall kanske ändå anses vara en slags bedrift......).

  Att då, när nationen närmar sig sin undergång, där allt färre barn blir födda, och där många av s.k. ny-invandrade människor inbjuds, att dessa främmande människor som då kanske kommer till en sådan - självgod- nation, (?) från olika krigsområden både inom Europa och utom Europa, kan kanske ganska så lätt få en hel del felaktiga föreställningar för sig om nationen och dess medborgare, nämligen kanske då att:

  - Alla pojkar, flickor, män och kvinnor i det här landet är superintresserade av - fri kärlek- och av s.k. - fri sex, sex, sex - .. - Så det är endast att - ta för sig - av dem alla....
  - De är ju ändå alla - bara - intresserade av - sex, sex, sex - ... det kan vi ju se överallt (i alla reklam och i alla tv-shower...), så det är väl ändå vad dessa då framför allting, och före allting annat, önskar sig......
  JB
  forts.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ganska så många av invånarna som bor i landet ändå i själva verket kanske inte alls är så intresserade av s.k. sex, sex, sex, det går då eventuellt en del av både dem själva, samt kanske då särskilt de nyinvandrade och främmande människorna, förbi....

   De nyinvandrade kan då inte förstå och kan inte begripa varför dessa skulle eventuellt blir avvisade, om de försökte närma sig någon, med intresse för kontakt av intimare slag...

   De främmande och nyinflyttade kan då inte inse vad ett sådant eventuellt avvisande skulle kunna bero på, utan - tror som de tror - ?... Dvs., att alla flickor, kvinnor, pojkar och män i landet är intresserade av sex, sex, sex, och - drar alla och envar - , i det - moderna landet - , över - en och samma kam - ?....

   - Det s.k. - Moderna och det s.k. sexuellt frigjorda landet - samt dess s.k. - moderna människor - , antas då att alltid, överallt, när som helst, hur som helst och med vem som helst, vilja utöva - sex, sex, sex - , och om de då är avvisande, så måste det bero på en rasism, en främlingsfientlighet, en nazism, en fascism, en islamofobi, för det menar ju landets ledande etablissemang, både inom en underhållningsindustri, en politisk ledning, samt också inom en s.k. multimedia......
   JB
   forts.

   Radera
  2. Är det då egentligen så konstigt, kan man fråga sig, att människor från t ex Balkan, eller från f.d. Jugoslavien, eller från Österland, faktiskt blir arga om och när dessa eventuellt skulle avvisas, eller motas bort av någon flicka, kvinna, pojke eller man?...(T ex när Lisa Holm blev brutalt dödad, kanske berodde detta delvis på att hon kanske - gjorde motstånd - , och därför ansågs - förtjäna att dö - , eftersom hon ju då förmodligen kunde antas för att att vara rasistisk, fascistisk, nazistisk eller främlingsfientlig, och därmed en s.k. - OND - , människa, som helt enkelt ansågs behöva - bestraffas - , genom att mördas?... Vem vet...).....

   De nyinvandrade som då vill slå ihjäl de som vägrar att vilja s.a.s. - att gå dem till mötes - , vill då slå ihjäl de motsträviga, som straff - ?.. (Så som IKEA-morden, där en mamma och hennes vuxne son blev ihjälstuckna av en flykting som hade - nekats - PUT...?)...

   Eller som Elin Krantz i Göteborg, som också blev ihjälslagen, för att hon kanske nte ville - gå tillmötes - , den eventuellt intresserade, och uppvaktande, afrikanen?..(Alltså då inte av någon från Balkan utan av någon nyinvandrad från Afrika....).

   Alla unga flickor, pojkar, män eller kvinnor, som vill försöka trotsa eller göra motstånd mot sexuella inviter, eller mot andra inviter kan alltså kanske direkt, med massmediernas propaganda och hjälp, av de invandrade uppfattas, inbillas och tilltros för att vara både rasistiska, fientliga och nazistiska, även om de i själva verket inte är det ..

   När alltså - vita moderna svenskar - , som gör - motstånd - på olika sätt, mot nyinvandrade människors inviter så riskerar de att bli nedslagna, sparkade och bestraffade på olika sätt, därför att de då tilltros för att vara - onda rasister som förtjänar att dö - ?... (Så som en svensk propaganda och samhällsinformation vill mena och säga om dem ?)....

   Alla vita människor, alla nordbor, alla tyskar, alla nordeuropéer och skandinaver, är ju enligt alla budskap som förmedlas inom all reklam, all politisk propaganda och inom all film, så hemska, så onda, så elaka, så dumma, så korkade, så rasistiska, så elaka, så diskriminerande och så fientliga människor, särskilt just OM och NÄR de vill försöka göra några former av MOTSTÅND MOT, eller vill försöka bedriva några former av - politiskt självförsvar - mot t ex en överdimensionerad invandring.... (T ex då i form av ett politiskt parti som då vill förespråka en förändrad invandringspolitik...)

   Detta fenomen om onda s.k. vita människor, som vill beskrivas inom film och medier, inklusive reklam, som då s.k. färgade människor inte blir förklarade vara om de vill försöka - göra Motstånd mot - , någonting, några, eller vill försöka - försvara sig själva och sin egenart mot någon eller mot någonting - , det är egentligen ett märkligt fenomen...

   Nej, alla s.k. färgade människor blir istället på ett naturligt sätt beskrivna för att vara mycket, mycket goda människor, mycket vänliga, mycket oskyldiga, mycket generösa, kloka, intelligenta och förståndiga människor, som dessutom ofta vill beskrivas vara mycket, mycket kultiverade människor som enbart vill försvara - Sina Rättigheter - , och - Sig Själva - , när och om de eventuellt vill protestera mot någonting, eller när och om de vill anklaga och skyldigförklara andra, eller när och om de vill göra - Motstånd mot - ....(Mot främst då alla förtryckande, alla onda, alla rasistiska, alla diskriminerande, alla elaka s.k. - vita människor- ...Dvs., mot alla vedervärdiga s.k. - Vita Grisar - som befolkar jorden, och som endast vill - smutsa ned den - osv., et cetera... ...)...

   Jo, jo...
   Propaganda kan vara mycket effektiva metoder när man verkligen vill försöka att skapa fiendskaper mellan olika folk och människor....

   Tråkigt nog....
   JB


   Radera
  3. Ps.

   En hypotetisk överlevnadsstrategi (lika väl som någon annan?), i dagens Skandinavien, England, Nordeuropa, med alla deras till övervägande andelar just - lintottar - , vore kanske att hastigt och lustig konvertera till islam.... Samt att då lika hastigt och lustigt också införa sharialagar...

   Då kunde ju alla - lintottar - skaffa sig fyra - lintottefruar var - , samt med dem skaffa sig ca 5- 10 - lintottebarn - vardera.....
   Inom endast en period på ca 10, 20, 30, 40 år, så skulle ju andelen - lintottar - inom dessa områden, då verkligen öka....
   Alla de skandinaviska, respektive nordeuropeiska och engelska landområdens - lintotteinvånare - , skulle ju på så sätt, och i så fall, kunna drastiskt öka sina andelar av befolkningarna ......

   Överlevnadsstrategier behöver kanske vara långsiktigt tänkta för att verkligen kunna anses vara just effektiva - överlevnadsstrategier - ?...

   (Dvs., överlevnadsstrategier som då leder till - LIV - och därmed till - ÖVERLEVNAD - , istället då för att riskera att kunna leda fram till - DÖD - vilket då därmed leder till just - UNDERGÅNG - istället för till - LIV - ....)...

   Krig, och mycket stora och förödande, samt förstörande krig, har ju redan utkämpats med mycket, mycket förödande konsekvenser på just europeiska mark under hela första hälften av 1900 - talet, så den - överlevnadsstrategin - , för just - lintottar - , är ju redan beprövad och med ett mycket fatalt och misslyckat nederlag som reslutat.....

   För just kanske framför allt - lintottar - ...

   JB

   Radera
 9. Hade jag varit arbetsgivare hade alla offerkoftor gått bort oavsett vilken färg de har likaväl som jag anställt vem som helst som har de kvalifikationer som behövs och beroende på vilken typ av företag jag driver. Det kan ju vara allt från brains, balls , boobs, biceps, bilkörkort, bartender, barnkär eller nödvändiga behörigheter.
  A och O är ändå språket. Kan du inte svenska så funkar engelska lika bra i det här landet. Har du ingenting - ledsen men då minskar dina chanser rejält och Reinfeldts blickar över det svenska landskapet kanske funkar bättre. Såg, hammare, ett par lådor spik och en plätt statlig mark. Ett leende, klapp på axeln och med en myndig röst meddela att - Hela Sverige ska leva!
  Eller så väljer vi den bästa vägen - släpp inte in dem och de vi släpper in får maximum 3 års försörjning - sen är det slut. Blir väl tvugna att ha övergångsregler för de som varit här mer än 3 år. Oavsett ska det inte gå att komma hit och leva på bidrag hela livet och bidragen som ges ska alltid vara lägre än vad en pensionär som jobbat i Sveriges tjänst hela livet får i pension.
  Kom in på lite annat än ämnet men allt hänger ihop!
  Anna2

  SvaraRadera