tisdag 4 juli 2017

En afghansk liten berättelse


I dag bjöd Mariestads-Tidningen på en liten historia om en av de afghanska män som nu är i ropet. Syftet var antagligen att ge en både hjärtslitande och positiv bild av gruppen och denne individ, men intressant nog innehåller berättelsen många av de aspekter som gör just denna ström särskilt klandervärd. Den innehåller till och med en närmast stereotyp version av "batikhäxan", som har tagit sig an denne unge man, varit hans gode man och nu skrivit en bok om hans äventyr.
Mina tankar kring denna verksamhet känner den trogne läsaren till, men jag tänkte i all korthet lyfta några av artikelns passager.

"Han var bara en pojke och ville inte resa, men hans föräldrar hade bestämt sig. Framtiden i Afghanistan var mörk och de såg inget hopp. Deras äldste son kunde kanske finna en väg mot ett bättre liv, inte bara för honom utan hela familjen. Mamma, pappa, en lillebror och en lillasyster."

Han skickades alltså som ett ankare, ett fenomen som inte problematiseras i etablerade medier, och det gick förstås vägen:

"Med hjälp av vänner på sociala medier lyckades Salim spåra sin familj som gett sig av till Quetta i Pakistan. De fick alla komma hit som anhöriginvandrare och bor i Mariestad sedan 2012."

Observera vad vi här faktiskt får bekräftat och hur mycket verkligheten skiljer sig från den officiella debatten. Uttrycket "ensamkommande flyktingbarn" används fortfarande och vi får ständigt veta att alla som kommer till Sverige flyr för sina liv. Salim själv hade knappast asylskäl, utan blev skickad av sina föräldrar som definitivt inte hade det i Pakistan, men nu är de alla här. Föra att göra historien fullständig, har de alla också förstås åkt på semester till hemlandet:

"I början av året reste hela familjen Ahmadi tillbaka till Afghanistan och sitt gamla hus i Ghazniprovinsen."

När de landade i Kabul togs de emot av släktingar och vänner, som trots att alla som utvisas till Afghanistan tydligen åker direkt till döden, fortfarande var fulla av liv. Som ren fakta får vi veta:

"Salim var 17 år när han kom till Sverige i slutet av november 2010." 

Det är helt självklart, eftersom en märkligt stor andel av de som måste lämna Afghanistan för att ta sig till Sverige är män precis under 18 år. Den födelsedagen började dock närma sig, men som tur är finns de där kvinnorna som visste råd:

"Inger lyckades skynda på processen och fick god hjälp av bland annat en anställd på Migrationsverket i Örebro och en representant för Röda korset."

Ja, att asylindustrin är korrupt förvånar nog ingen vaken medborgare. Den som här endast läser mina utvalda meningar kanske får intrycket att denna artikel var ovanligt rättfram och nästan kritisk, men så är det inte. Artikelns författare Karin Eriksson är en god vän till "den gode mannen" Inger Dernroth, de har arbetat på samma tidning, och texten är kryddad av formuleringar för att väcka sympati. Själva sanningen råkar bara komma fram här och där, och ses av Eriksson sannolikt som en del av historiens skönhet. Vi får till och med en uppräkning av alla de platser som Salim har passerat för att komma till just Sverige, eftersom det ska visa hur besvärlig resan var:

"1. Ghazni, 2. Kandahar, 3. Bandar Abbas, 4. Esfahan, 5. Teheran, 6. Urumia, 7. Van, 8. Istanbul, 9. Izmir, 10. Mytilene, 11. Athen, 12. Thessaloniki, 13. Skoplje, 14. Bosnien, 15. Serbien, 16. Belgrad, 17. Zagreb, 18. Ungern, 19. Österrike, 20. Athen, 21. Patra, 22. Bari, 23, Patra, 24. Venezia, 25. Patra, 26. Bari, 27. Rom, 28. Gare de Lyon (Paris), 29. Gare de L'Est (Paris), 30. Köln, 31. Hamburg, 32. Köpenhamn, 33. Malmö, 34 Silverdalen, Hultsfred, 35. Mariestad."

2015 tog Sverige emot 35 000 personer ur denna grupp, 40 procent av hela EU:s skörd. Kostnaden för gruppen beräknas i år uppgå till 34 miljarder kronor. 10 kommentarer:

 1. Fasansfull läsning. Verkligen skakande. Dublinförordningen är tydligen rena skämtet. Sverige är utsatt för ett av världshistoriens största bedrägerier inför öppen ridå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara dublinförordningen, detta är redan på resans tredje mål ett avsteg ifrån den av New York-protokollet utökade flyktingkonventionen. Om vi för ett ögonblick låtsas att Afghanistan är ett osäkert land (det är nästan lika stort som Frankrike och 50% större än Sverige) så när han når Iran så blir han "flyttning" när han lämnar.

   Radera
  2. Från punkt 13 av platserna borde Dublinförordningen gällt. Men ikke sa nikke, för vi vill utöka våra utanförskapsområden med blixtens hastighet.

   Radera
  3. Sverige är inte utsatt för ett av världshistoriens största bedrägeri, Sverige uppmuntrar i själva verket bedrägeriet, det är vad som händer. En normalt tänkande människa måste undra varför

   Radera
 2. Gode gud, Sverige är förlorat med PK goda minne, grattis

  SvaraRadera
 3. Detta representerar den största galenskapen vi sett i modern tid och den intellektuella kollapsen bland medborgarna verkar närmast total.
  Alla ansvariga borde ha ställts inför den riksrätt som tyvärr inte längre existerar.
  Att komma undan med detta bedrägeri och destruktiva styre av vårt land är en historisk skandal.
  En liten tröst att läsa Tobbes sakliga och klockrena analyser av förfallet.

  SvaraRadera
 4. Ålderstesterna visar nu att det är ca 80% som angett lägre ålder. Dvs samma resultat som i Danmark, Finland och Norge tidigare.

  2015 kom det ca 30 000 ensamkommande i den grupp som har anledning att ange lägre ålder. Det gör att bara från det årets ankommande den gruppen, som ligger på ca 80% som får uppehållstillstånd, blir det räknat på 75% av dom, ca 18 000 som fått uppehållstillstånd på felaktiga grunder dessutom!

  SvaraRadera
 5. ..och av alla de uppräknade platserna som passerats var det enbart Sverige som dög?
  Undrar varför..
  Nån som minns den ensamkommande som redan dagen efter erhållet PUT på en konsert (i Sverige) "råkade hitta" sin familj??
  Något säger mig att dessa sk "barn" tillbringar dagarne med att asgarva åt alla genomkorkade svennar..

  SvaraRadera
 6. Mina kommentarer håller på att ta slut, SD 2018!

  SvaraRadera
 7. Utlänningar har större rättigheter än svenskar i Sverige. Ingen svensk skulle komma undan med motsvarande bedrägeri.

  SvaraRadera