onsdag 12 juli 2017

Lite revolutionsromantik från Ung Vänster
I ett inlägg på vänstersidan ETC vill Ung Vänsters ordförande Henrik Malmrot slå på den egna trumman för att hans ungdomsförbund minsann "går från ord till handling", till skillnad från andra:

"Vi i Ung Vänster är självklara motståndare till nazism och står upp för människors lika värde. Men till skillnad från andra ungdomsförbund stannar vårt arbete inte vid en debattartikel, Facebook-post eller tweet, utan det omsätts i handling."

För demokratiskt sinnade individer är det där det brukar "stanna". Vi vet dock hur dessa vänstermänniskor agerar och Henrik är stolt:

"Jag ser sällan dessa minipolitiker eller deras organisationer på motdemonstrationer mot nazisterna. Ung Vänster är ofta det enda partipolitiska ungdomsförbundet på plats. Vi kan se genom historien hur nazism och fascism enbart har motats bort genom direkt handling, att neka dem det offentliga utrymmet."

Anledningen till att Ung Vänster är flitigast med att dyka upp på så kallade motdemonstrationer är förstås att de är revolutionsromantiker och framför allt har lite svårt att acceptera andras åsikter. Det ser vi till exempel genom formuleringen "neka dem det offentliga utrymmet", där alltså endast godkända personer och inställningar ska få finnas. Just NRM är förvisso uttalade nationalsocialister och motståndare till demokratin, men vi vet att element som Ung Vänster inkluderar betydligt fler i "fascismen". Det framgår också av texten:

"Idag agerar vi för att det ska vara jobbigt att vara en nazistisk organisation. Detta kan ske genom att vi river ner och förstör deras propaganda, eller stör deras möten. Detta genomfördes med framgång till exempel mot Pegida, en fascistisk rörelse från Tyskland, som försökte etablera sig i Sverige. Genom att vi var med och arrangerade motdemonstrationer i Malmö, där fler än 5 000 personer deltog, kunde de inte starta upp här i Sverige."

Pegida är en rörelse mot islamisering, vilket inte har mycket med ideologin fascism att göra. Den som förstör en annan rörelses material eller stör deras möten har lämnat demokratin och yttrandefriheten. Nu är inte heller Ung Vänster skyldigt att anamma dessa principer, men stå då för det, istället för att posera kring "nazism" bara för att ett tacksamt tillfälle har dykt upp.


Nej, bilden är inte manipulerad.Dessa vänstermänniskor älskar som bekant att referera till 1930-talet, och tidens gatuslagsmål, och historieskrivningen blir gärna förljugen:

"I Ung Vänster har vi en stolt historia av antifascistiskt arbete. Alltifrån de frivilliga från vårt förbund som åkte till Spanien i slutet på 30-talet för att slåss för demokratin, till den enorma mobiliseringen på 90-talet i form av motdemonstrationer mot nazister."

1930-talets kommunister var inte demokrater, utan agerade på Stalins order. Hur effektivt var då det där "antifascistiska arbetet"? Kommunisterna förlorade inte bara striden om Tyskland, utan även i Spanien, där Franco tog makten. Vad de gjorde på 1990-talet spelade antagligen inte heller någon större roll. Eftersom även dagens rödgröna regering nu genomför "en rasistisk politik", måste antifascismen omfatta också dem:

"I sin debattartikel skriver ungdomsförbuden att 'För oss är det självklart att alla människor ska ha lika stor rätt att vara en del av vårt land.' Vi håller med om detta, och det är därför Ung Vänster kämpar emot den asylpolitik som just nu förs av regeringen och flera av allianspartierna. En inhuman flyktingpolitik där ensamkommande unga skickas tillbaka till kriget i Afghanistan och där man genom gränskontroller förhindrar människor från att söka asyl."

Att personer utan asylskäl avvisas har inte så mycket med Almedalen och NMR att göra, men som vanligt i vänstervärlden ska allt med och allt ska bemötas med odemokratiskt "motstånd".

Personligen tycker jag att motdemonstrationer inte ska vara tillåtna och att de som dyker upp för att störa någon annans sammankomst ska föras bort. Att vara så rädd för andra personers uppfattningar att man måste stoppa dessa fysiskt från att ens framföras är en märklig inställning. Det var i detta sammanhang lite roligt att ta del av de mycket upprörda reaktionerna mot att NMR var närvarande vid Anna Kinberg Batras tal, trots att bra mycket mer högljudda och våldsamma motdemonstrationer är vardagsmat för exempelvis Sverigedemokraterna eller Folkets demonstration.

Slutligen utgör Henrik Malmrots inlägg förstås en uppvisning i hyckleri, eftersom vi kan misstänka att han inte skulle uppskatta att folk "gick från ord till handling" mot hans egna aktiviteter.5 kommentarer:

 1. Eftersom vänstern själva är fascister fast i den marxistiska varianten så är det inte NMR:s antidemokratiska värdegrund i sig de är emot utan de vill bara använda dem och den egna "antifascismen" som ett vapen mot invandringskritiker, islamkritiker, värdekonservativa, sverigedemokrater, och vanliga Svenssons som inte vill underkasta sig vare sig extremistiska politiska rörelser eller islam.
  Att fasciststämpla Pegida är extremt historielöst eftersom Pegida aldrig har förespråkat elitstyre, att individen ska underkasta sig statens behov, korporativism,  ett militariserat politiskt liv,  en positiv  syn på våld som medel att uppnå målet. När inte ens dessa fascismens grundpelare finns inom Pegida är man helt obildad eller en asocial mytoman när man kletar på dem den etiketten.
  Att individen ska underkasta sig [kommunistiska] statens behov och en positiv  syn på våld som medel att uppnå målet är däremot utmärkande för kommunism och dess hjärntvättade anhängare.

  SvaraRadera
 2. "Vi i Ung Vänster är självklara motståndare till nazism och står upp för människors lika värde."
  Om människor har lika värde så gäller detta för alla.
  Alltså också för nazister ...
  Det syns mig övergenialt att åberopa allas lika värde och sedan vilja bestämma att vissa inte får vara med i klubben.

  Tjalle

  SvaraRadera
 3. Nazism och kommunism är tvillingideologier. Den ena har raskampen, den andra klasskampen.

  SvaraRadera
 4. Revolutioner är inte ett dugg romantiska.

  Iallus

  SvaraRadera
 5. "Nej, bilden är inte manipulerad"

  Borde den ha varit.

  A. Nonym.

  SvaraRadera