fredag 7 juli 2017

Sydsvenskans usla tillskott


Moa Berglöf med chefen


När Moa Berglöf anlitades av Sydsvenskan som ledarskribent annonserades detta med pompa och ståt, ty hon hade varit talskrivare åt Fredrik Reinfeldt och sågs därför sannolikt som en "tung" rekrytering. När hon i dag då äntligen får chansen att bjuda på ett alster väljer hon att skriva några rader om att Jimmie Åkesson är rasist. Å andra sidan är det kanske det intellektuella djup man förväntar sig av en anhängare och medarbetare till Reinfeldt. Hon inleder med att hänvisa till ett sommarprat som tydligen hade en god värdegrund:

"Hon har snart bott mer än halva sitt liv utomlands, 'men inte en enda människa har någonsin oroat sig för min kulturella egenart och hur jag ska anpassa mig till det land i vilket jag bor'."

Denna kvinna heter Malin Persson Giolito och är förstås helt irrelevant för situationen i Sverige. Det finns inte ett enda land på jorden där man behöver oroa sig över att stora antal svenskar ersätter ursprungsbefolkningen och vägrar anpassa sig. Dessutom bor hon nu i Bryssel, där det finns bra mycket mer problematiska grupper än svenska kvinnor. Trots att referensen är rent nonsens, blir det hennes utgångspunkt när hon lyssnar på en intervju med Jimmie Åkesson:

"Vem är egentligen svensk? frågar programledaren Åkesson. Den som är född i Sverige av svenska föräldrar eller den som är adopterad till Sverige i ung ålder, är hans korta svar. Men, säger han, också den som flyttar till Sverige och assimileras kan bli svensk."

Det är fantastiskt att ovanstående kan anses vara kontroversiellt, och det har definitivt ingenting med rasism att göra. Moa Berglöf är dock ingen större tänkare:

"Vi ska inte glömma att en av Åkessons viktigaste uppgifter som ledare för partiet är att vara Sverigedemokraten som inte är rasist. Vi ska kunna lita på att Jimmie Åkesson håller brunskjortorna borta, tar dem i örat som offentligt säger det som ska stanna i slutna partirum och pedagogiskt bortförklarar partisekreterare Richard Jomshofs Twitterrasism."

I verkligheten var inte heller Jomshofs lilla tweet rasistisk, eftersom den inte hänvisade till gener eller olika rasers eventuella egenskaper. Vi får vidare veta:

"Sverigedemokraterna propagerar för assimilering, men har en partiledare som säger att det för de flesta invandrare inte är möjligt. Partiet säger sig acceptera att människor kommer hit från andra länder, samtidigt som dessa människor inte kan bli fullvärdiga svenskar. Vad det skulle skapa för samhälle?"

Tankefelet som Berglöf här gör, är att tro att det är Jimmie Åkesson som ska avgöra huruvida någon assimileras eller ej. Det kan endast den inflyttade individen ansvara för och vi ser att det inte riktigt fungerar i den riktiga världen, vilket är själva orsaken till att vi har utanförskapsområden, moskéer och problematik kopplad till allt från badhus till konserter. Den enorma volym som Sverige har tagit emot, från så kulturellt avlägsna områden, omöjliggör assimilering och det är knappast Jimmie Åkessons fel. Vi kan dock misstänka att Moa Berglöf inte bryr sig det minsta om integration eller assimilering, utan som så många andra endast om att inflödet maximeras. Konsekvenserna får någon annan fundera över. Stjärnrekryteringen avslutar lika infantilt som hon började:

"Det finns en gräns för hur ojämlikt ett samhälle kan bli, sade Malin Persson Giolito i sitt sommarprogram. Jimmie Åkesson håller inte med."

Detta kommer alltså från en tidigare moderat. I själva verket är det svårt att tänka sig någon politik som så effektivt skapar stora klyftor som den massinvandring som Sverige har bedrivit, där man i rekordtakt har skapat en etnisk underklass, som samlas i allt fler orter. Som en protest mot Moderaternas nya linje, i den mån en sådan finns, har Moa Berglöf gått över till Centerpartiet, en markering som är skälet till att hon lyfts fram i Sydsvenskan. Det finns ytterligare några sådana figurer från Reinfeldts tid, som den misslyckade partisekreteraren Kent Persson, i dag flitig med att på Twitter basunera ut små politiskt korrekta meningslösheter:
Observera att Kent Persson, som har skapat tusen tweets av samma dignitet, dessutom kommer från Örebro, en av Sveriges mest islamiserade städer. När nu Moderaterna faller i opinionen, sägs det att hälften av de missnöjda går till Centerpartiet och hälften till Sverigedemokraterna. Är det figurer som Kent Persson och Anders Björck som blir kvar?
4 kommentarer:

 1. Vad menar med den avslutande Anders Björk-kommentaren? Han nämns ju inte övrigt i inlägget.

  Undrar bara av ren nyfikenhet.

  //Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte lite snabbt på vilka som sannolikt fortsätter inom partiet, som verkligen identifierar sig som moderater och ingenting annat. Att just Björck nämndes var nog för att jag har svårt att se honom gå någon annanstans i något läge. Gunnar Hökmark är väl en annan.

   Det finns förstås många fler, eftersom M ändå samlar 15 - 20 procent, men man tappar en del multikultiliberaler och invandringskritiker åt varsitt håll.

   Radera
  2. Tack, nu förstår vi bättre. Anders Björk är en gammel-moderat som nog aldrig skulle uttryckt sig lika dumt som Persson, men som du säger skulle han likt Persson nog heller aldrig lämna (M).

   //Andreas

   Radera
 2. Persson Giolito är dotter till kriminologen och författaren Leif G.W. Persson.

  SvaraRadera