tisdag 28 november 2017

Dagens citat: Gustav Fridolin


"Det är en naiv uppfattning av hur det är att vara på flykt. Man flyr inte på grund av enskilda förändringar i ett lands migrationspolitik. Man flyr för att man har någonting att fly ifrån."
AftonbladetSveriges utbildningsminister svarar på frågan om inte den senaste turen i Miljöpartiets inflödeskamp gör vårt land än mer attraktivt som destination. Ovanstående uttalande är egentligen häpnadsväckande okunnigt och just naivt.

Visst flyr många i första hand från någonting, men när man hoppar över ett tiotal säkra länder för att ta sig till ett särskilt land i norra Europa spelar förstås signaler och attraktionskraft en stor roll. Kommentaren blir särskilt förljugen eftersom det gäller de afghanska männen, som saknar asylskäl och snarare söker bättre framtidsutsikter än flyr omedelbar dödsfara. Vi ska också komma ihåg att hälften ur denna grupp i själva verket kommer från Iran, där det inte råder väpnad konflikt. En annan siffra som bör beaktas är att Sverige under rekordåret 2015 tog emot 40 procent av alla ur gruppen som tog sig till EU, vilket inte har någonting med situationen i Afghanistan eller Iran att göra.3 kommentarer:

 1. Västsvenska lantmän:
  Godheten blir ofta så naiv att den blir självförstörande!
  Det blir tyvärr i slutändan en hårdhänt & smärtsam självreglering.

  SvaraRadera
 2. Förbannade empatiknarkare som skulle behöv
  a ett 12-stegsprogram

  SvaraRadera
 3. Fridolin pratar om de ca 25 % av migranterna som är flyktingar men hur ska han försvara de andra 75 procenten som kommer hit som lyxmigranter och knappast ens är fattiga eftersom en flyktingsmugglare tar ca 50 000 kr för att forsla dem till bidragsparadiset Sverige.

  Stig

  SvaraRadera