söndag 31 december 2017

Alexandra Pascalidou "tackar" för året


Eftersom Pascalidou är något av en grekisk gudinna,
har hon skapat en sorts pjäs om "Alexandras odyssé".

I ett inlägg på den egna sidan säger Pascalidou sig vilja tacka för året som har gått, men som förväntat är texten en illa dold hyllning av henne själv:

"För drömmen som förverkligades när jag debuterade som manusförfattare och skådespelare med 'Alexandras Odyssé' på Göteborgs Stadsteaters Stora Scen." 

Hon vill också passa på att tacka för "stående ovationer" vid denna föreställning. Det finns mer:

"Tack för de tre priser jag fick äran att ta emot – från Stora Feministpriset till Erasmus-priset i Europaparlamentet av självaste Jean Claude Juncker till 5 i 12-priset i riksdagen. (Klicka på länkar för att läsa motiveringarna). Det är sådana stunder som får mig att orka fortsätta kämpa i motvind i minst 20 år till."

Det där låter inte som en särskilt kraftig motvind. Tacksamheten fortsätter att vara av ett speciellt slag:

"Tack för de stora och enormt lästa, spridda och uppskattade reportage jag fick skriva i DN om bl.a. förortens mammor i kölvattnet av dödsskjutningarna. Här kan ni som missade läsa deras skakande berättelser."

Det mest uttjatade mötet, med den lätt förståndshandikappade "nazisten", måste också nämnas ännu en gång:

"Tack till Martin Karlsson, den avhoppade nazisten som bad om ursäkt för hot och hat och valde att byta bana. Reportaget i DN har lett till tusentals mail som jag inte ens hunnit svara på. Förlåt och Tusen Tack. Här kan ni läsa intervjun med Martin."

Jag har visat den talande bilden förut, men att Pascalidou själv lägger upp den är kanske ännu roligare:


Säga vad man vill om Alexandra, men hon är aldrig för blyg för att marknadsföra sig själv tämligen ogenerat:

"Tack för att jag fått göra Me Too-boken som alla måste läsa. Det var det mest omtumlande och känslomässigt krävande arbete jag varit med om. Men bland det viktigaste jag gjort. Tack till alla heroiska kvinnor som är med – från Hedi Fried till Cecilia Malmström och Linnea Claesson och Katarina Wennstam och ett 80-tal till. Här kan ni beställa den!"

Som om talet om "motvind" inte var skrattretande redan från början, får vi också:

"Tack för alla samtal, debatter, konferenser och glittriga galor jag fått leda – från Stockholms Filmfestival till Kvinnogalan på British Museum. Tack för att jag fått föreläsa på skolor och arbetsplatser runtom i Sverige och Europa."

Nåväl, att vara en så fantastisk person kostar också på:

"Och det har som vanligt varit hot, hat och förtal och trakasserier och nazistmarscher med mitt ansikte och stängda dörrar  – men allt detta är bara beviset på att jag och vi gör rätt och måste fortsätta kämpa för alla människors lika värde och rättigheter."

 Alexandra Pascalidous enorma självkärlek är anmärkningsvärd, men än märkligare är att hon helt verkar sakna både självdistans och självkritik, vilket gör att hon inte skäms det minsta för att på detta sätt "tacka" för sin egen storhet. Syftet med att formulera hyllningen till sig själv som ett tack är inte bara att försöka maskera det hela som någonting annat än det är, utan också att fiska efter ett särskilt svar. Hittills har de dock endast kommit från Researchgruppen och Svenska kyrkan:9 kommentarer:

 1. Pascalidou har ju varit jagad och hotad av nazister ända sedan... aftonbladet betalade några nazister för att posera utanför hennes lägenhetsdörr....

  http://josefsson.net/arkiv/etc599-abaffaren.pdf

  /
  W

  SvaraRadera
 2. Ja, man kan fråga sig vilken motvind narcissisten Alexandra Pascalidou kämpar mot. Sju av riksdagens åtta partier och regeringen backar upp henne, likaså minst 90 % av massmedia, en massa mäktiga organisationer. Och hela hennes politiska idé att bryta sönder nationalstaten har hon stöd för från EU och de angloamerikanska oligarkerna med Soros som frontfigur.
  Säkert drömmer hon om att precis som folkmördaren Reinfeldt bli rikligt belönad med ett "uppdrag" inom någon internationell storbank eller organisation. Att hon är helt novis i det sammanhanget har ingen betydelse för det är även Reinfeldt som inte har haft ett enda riktigt jobb som den civilekonom han faktiskt är.
  Eftersom hon uppenbarligen lider av hybris kan hennes omnipotenta fantasier vara ännu värre. Kanske som grekisk gudinna på riktigt. Det lyser lite "Pansargeneralen" Arnstad-syndrom omkring henne.
  "Motvinden" hade rent teoretiskt sett kunna vara SD men de ägnar henne inte någon uppmärksamhet alls. Återstår då NMR, dvs inte ens en promille av befolkningen, och de har kanske skrivit några kommentarer om henne på sin sajt som i stort sett bara läses av dem själva.
  Hon påstår sig ha "kämpat i motvind" i 20 år som om det inte vore just mångkulturalisterna i Sverige som har haft världens starkaste medvind under alla de åren. Om hon befann sig i Polen, Ungern, Tjeckien, Slovakien eller Japan kunde man kanske snacka om lite motvind.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå Polen, just nu pågår en intensiv kampanj i tyska statens propagandakanal Deutsche Welle där det påstås att "the rule of law" upphört och "myndigheterna" i Bryssel måste sätta polackerna på plats. Läsningen blir tämligen löjlig med tanke på Merckels lagbrott som vi i Sverige nu lider svårt av. Och som medfört att tyska domstolar inte kan utdöma annat än symboliska straff för människosmugglare eftersom det konstaterats att Tyskland öppnat gränserna och därmed inbjudit till smugglingen. Naturligtvis inte ett knyst av kritik mot Merkel på Deutsche Welle, det krälas snarare i stoftet. "Journalisterna" på Deutsche Welle biter inte den hand som föder dem. Som sagt är kampanjen något löjlig men samtidigt skrämmande då en komponent i det hela är Polens, Ungerns, Tjeckiens och Slovakiens förnuftiga vägran att acceptera muslimsk immigration. Det verkar som detta är ett projekt som till varje pris skall drivas igenom, Tyskland och EU kräver blind lydnad.

   Radera
 3. Men varför framställs det som positivt att Martin Karlsson "bad om ursäkt och valde att byta bana" ?
  Om allas lika värde gäller så torde det gälla helt förbehållslöst ?
  Om det lika värdet endast gäller om man tycker synkront med AP så är det hela väl tämligen meningslöst ?

  Tjalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om man inte hyser något medlidande för Pascalidou när hon utsätts för hat och hot så får man nog ändå se det som positivt att Martin Karlsson bytt bana och slutat hota henne.
   "Allas lika värde" är en så idiotisk och antiintellektuell dogm att det är helt meningslöst att ens diskutera den. Den bygger i alla fall inte på FN-konventionen om de mänskliga rättigheterna eftersom den konventionen reglerar förhållandet mellan staten och individen men inte har någonting alls med vad medborgarna eller olika organisationer (som t.ex. NMR) ska tycka och tänka.

   Radera
  2. Jag ser det också som positivt !
   Men är inte AP lite kontraproduktiv när hon tydligen menar att en omvänd Martin är något positivt ? "Allas lika värde" ska ju säga att alla är lika mycket värda oavsett vad de håller på med ?
   Jag har frågat redaktören på min gamla länstidning om tesen. Han erkände att han inte visste vad som menades.
   Jag har frågat min "snälla folkpartitant" som på sin blogg menar att "allas lika värde är centralt för mig". Hon förde tesen så långt att hon menade att Hitler och Moder Theresa hade samma människovärde.
   Med sverigedemokrater hade hon dock lite problem ...
   När jag så ser att statsministern i tid och otid förklara att tesen är väldigt viktig så tvivlar jag.
   Och ingen ifrågasätter vad han säger ?

   För mig har inte alla lika värda. Mest värd är min familj. Sedan släkt och vänner. Osv...
   Jag låser ytterdörren på natten. Bara min familj har nyckel.

   Jag ser att Peter Lööv Roos ovan hyllar APs insatser för "allas lika värde".
   Kan någon förklara hur APs insatser härvid ser ut ?

   Tjalle

   Radera
 4. Tack Tobbe för det gångna året och GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 5. Att man har råd att åka till Miami är också något att skryta med
  https://twitter.com/pascalidou/status/947964833642811392

  SvaraRadera
 6. Är det inte hon som blivit påkommen med att plagiera andras texter? Då kanske boken är plagierad också.

  SvaraRadera