måndag 11 december 2017

Även Anders Lindberg vill fokusera på Ungern
Har svenska mediefigurer ingen som helst skamgräns, eller åtminstone en punkt där de känner att någonting blir lite för dumt eller långsökt? I går tittade vi på hur Alexandra Pascalidou ville vända blicken mot Ungern, av alla länder, när muslimer i Sverige hetsade och anlade bränder, och i dag vill Aftonbladets Anders Lindberg göra detsamma. Han lyckas rentav fokusera på samma person:

"För några dagar sedan publicerade den Ungerska parlamentarikern János Pócs en bild av en rostad hel gris på Facebook. I grisens brända kött hade texten: 'Ö VOLT A SOROS!!!' ristats in.
'Han var Soros!!!' Kring det svartbrända djuret står sex män och fyra kvinnor och ler vänligt. Att rosta en hel gris är en traditionell fest och deltagarna är glada."

Eftersom ovanstående är en tämligen märklig inledning på någonting som åtminstone ska inspireras av det som skedde i Göteborg, gör Lindberg sitt bästa för att skapa en sorts övergång:

"Jag kom att tänka på bilden av de leende människorna när jag hörde om brandattacken mot synagogan i Göteborg i förrgår. Att den brända grisen bär George Soros namn beror på att Soros är jude, att han i antisemitisk propaganda utmålas som en hemlig världshärskare. Därför ska han brännas."

Vi tar det igen. Soros är illa omtyckt av många människor av ett antal skäl, som inte handlar om hans etnicitet. Han stödjer så kallade frivilligorganisationer som transporterar afrikanska migranter till Europa och han finansierar exempelvis den svenska åsiktsmyndigheten Expo. Han har också verkat i östeuropeiska länder, och att just han får särskild uppmärksamhet i Ungern hänger sannolikt också samman med att han är född i landet.

Finns det då övertygade antisemiter som ser Soros som en del av en stor judisk konspiration för att förgöra Västvärlden? Visst, men det har fortfarande ingenting med de senaste händelserna i Sverige att göra.

Anders Lindberg gör ännu ett försök att skapa den där kopplingen som inte finns:

"Att judiska ungdomar i lördags tvingades fly från brandbomber mot sitt eget förhandlingshem handlar om samma sak."

Nej, det är sannerligen två olika saker. Den muslimska antisemitismen handlar dels om islam, dels om Israel och situationen i Mellanöstern.

Malmö, där det ungerska inflytandet
tydligen är särskilt stort.


Eftersom Anders Lindberg är en varm anhängare av muslimsk massinvandring, måste han fortsätta att fokusera på européer:

"I Ungern går den etablerade högern till val på att en kampanj mot George Soros, i Polen, Tjeckien och Slovakien finns judehatet ständigt närvarande, ständigt antytt i debatten.
Men även i Tyskland har det högerextrema partiet AfD börjat flörta med dessa krafter. Tiden när judehat självklart var något västerlandet lagt bakom sig är förbi."

Det är lite komiskt att vänstern så gärna vill stå upp för en miljardär och valutaspekulant, endast på grund av dennes etnicitet. Egentligen är det obegripligt att George Soros, av alla människor, utmålas som någon sorts hjälte och östeuropéer de skyldiga, när arabiska muslimer utför attacker i Västeuropa. Dessa krampaktiga försök kan endast förstås om man har klart för sig att figurer som Lindberg och Pascalidou vill se alla muslimer som offer, och hyser en särskild motvilja mot europeisk patriotism och motstånd mot asylinvandring. Endast med den utgångspunkten blir det logiskt att uppmaningar om att använda knivar och skjutvapen mot judar ursäktas, medan invandringskritik anses vara det absolut värsta en person, om denne är europé, kan yttra.


Ungerns premiärminister Viktor Orbán
har vägrat acceptera EU:s asylkvoter.


Föga förvånande lyckas Anders Lindberg identifiera socialdemokrater som själva ljuset i denna situation:

"– Jag anser att de som inte kan ställa upp på Malmös värderingar för allas lika värde kan fara och flyga. Vi har inte utrymme för dem, som Andreas Schönström (S) kommunalråd i Malmö uttryckte saken efter antisemitiska slagord vid en demonstration i fredags."

Samtidigt som hans lika socialdemokratiske företrädare Ilmar Reepalu mer än en gång anklagades för just antisemitism. Att bemöta ett hatiskt och våldsamt beteende hos nyanlända från Mellanöstern med en kommentar om "allas lika värde" lär inte få någon större verkan.


Marita Ulvskog (S) poserar med en bild av Marwan Barghouti,
dömd för mord, mordförsök och medlemskap i terrorgrupp.


Hyllningen av socialdemokrater fortsätter:

"I Judisk krönika 10 december intervjuas statsminister Stefan Löfven av Margit Silberstein. Där tänker han högt kring en fortsättning av Göran Perssons arbete med den stora Förintelsekonferensen 2020. Då skapades Forum för levande historia och en bok om Förintelsen skickades ut i en miljon exemplar."

Samtidigt som socialdemokrater har goda förbindelser med organisationer i Mellanöstern som vill driva ut varje israel i havet. Men visst, slå er för bröstet för att ni har konferenser och skickar svenska skolbarn till Auschwitz.

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Hillevi Larsson
poserar med en karta där Israel är utplånat. Vid ett besök
hos Fatahs ungdomsförbund på Västbanken.


Jag har sagt det förut: Importerar man Mellanöstern, får man Mellanöstern. Ansvaret för att vi numera har självmordsbombare och talkörer på arabiska, om allt från knivar till det saudiska kungahuset, ligger på personer som Anders Lindberg och inte minst Stefan Löfven. Den sistnämnde tror fortfarande att detta på något sätt handlar om Tredje riket och att dess efterträdare sitter i den svenska riksdagen. Det är så oerhört fult att försöka flytta över detta ansvar på just de människor som i åratal har varnat för det som komma skulle, samtidigt som man utmålar sig själv som den goda sidan ännu en gång.

2 kommentarer:

  1. Apropå George Soros och Ungern. Soros finansierar som bekant bland mycket annat det s.k. Central European University i Budapest som har en kufisk särställning bland ungerska universitet då dess examina även godtas i USA trots att något campus inte finns där. Naturligtvis produceras där på löpande band akademiker som är som klippt och skurna för Bryssel och med pro-Soros agenda. Orban har försökt bli av med den subversiva verksamheten vilket föranledde den från Kanada importerade vänsterliberale rektorn att gråta ut i Deutsche Welle: "Vi vill bara vara ifred snyft snyft" hette det. Pk-rektorn borde istället framföra till sin herre George Soros att européerna vill vara ifred från Soros intrigerande för att översvämma Europa med miljoner araber och afrikaner.

    SvaraRadera
  2. "I Judisk krönika 10 december intervjuas statsminister Stefan Löfven av Margit Silberstein. "Där tänker han högt kring en fortsättning av Göran Perssons arbete med den stora Förintelsekonferensen 2020. Då skapades Forum för levande historia och en bok om Förintelsen skickades ut i en miljon exemplar."
    2020 HAR REDAN HÄNT? Jag har uppenbarligen missat två-tre år av mitt liv. Kanske kan andra kommentatorer berätta för mig vad som hände.

    SvaraRadera