fredag 1 december 2017

Dagens citat: Kinna Skoglund


"Men så blir det alltså inte, polisen kommer att fortsätta att tvångsutvisa människor och nästa planerade plan till Afghanistan kommer att gå i december. Många av de här ungdomarna kommer tvingas leva gömda som papperslösa ända fram tills nästa sommar när lagen börjar gälla."
ETC

Kinna Skoglund och Liibaan Abdullahi Macalin,
som flyttade in hos henne.

En grundare och talesperson för "Vi står inte ut", nätverket för att främja invandring av afghanska och i viss mån somaliska män till Sverige, menar att Miljöpartiets senaste insats på migrationsområdet är otillräcklig. Det är tydligen så mycket tvång från Sveriges sida att man förvånas över att landet inte också tvingade dem att ta sig just hit från andra sidan jorden. I verkligheten sker förstås tvångsutvisningar endast när en person inte lämnar landet frivilligt och lika lite tvingas någon att uppehålla sig här illegalt.

Dessa vanliga formuleringar visar hur omvänt asylaktivister tänker, där allt som inte innebär ett permanent uppehållstillstånd ses som någon sorts anomali, alldeles oavsett lagstiftning och skyddsskäl.


Kinna är också medlem i "Röda tråden", som kräver
amnesti för hela gruppen och vars namn här åskådliggörs
på ett fyndigt sätt.4 kommentarer:

 1. Hej Tobbe, Tack för att du är tillbaka! trodde vi hade tappat dig till bekväm pension vid medelhavet...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då, kommer alltid tillbaka, även om dessa uppehåll sker ibland!

   Radera
 2. Så glad att du är tillbaka!

  SvaraRadera