fredag 19 januari 2018

Guldkorn från gårdagens Opinion Live
I den senaste upplagan av SVT:s Opinion Live skulle bland annat laglösheten i våra förorter diskuteras. I studion förekom ett par rimliga kommentarer, men jag ska här fokusera på ögonblicken då tre invånare i Rinkeby fick analysera problematiken.

Om man nu inte hade varit så luttrad, skulle det egentligen vara helt fantastiskt att höra en värdetransportrånare tala om alla sociala insatser han har gått miste om. Lika intressant är det att höra hur debattens överslätande formuleringar har spridit sig till även de minst integrerade, vars svenskkunskaper i övrigt lämnar en del att önska.

Man kan föreställa sig hur en välvillig handläggare frågar Aweiz Abdulkadir efter det senaste brottet:
- Nu har du genomfört ännu ett värdetransportrån...hur kom det sig?
- Ja, alltså, det där du sade....soc...socioekonomisk utsatthet?

Varsågoda, en orgie i "utanförskap" och "institutionell rasism":

Det mest frapperande är förstås hur personligt ansvar helt lyser med sin frånvaro. Man ska begå brott och klä sig precis som i Somalia, men man upplever att samhället inte ger tillräckligt med "sociala insatser".

Lika spännande är det förstås att höra hur någon som klär sig som Deqa Abukar berättar om att hon känner sig "exkluderad från det svenska samhället". Den som oroar sig för det bör kanske inte försöka fokusera på att vara så inkluderad i Somalia som möjligt.
5 kommentarer:

 1. Hade jag sett det här inslaget utan att veta vad det var hade jag utgått från att det var ett satirprogram. Helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Tråd på Flashback "Anställda på boende hade relationer med ensamkommande"
  https://www.flashback.org/t2909374

  Tänker direkt på megabluffen Henry Ascher som kolporterat tusentals av dessa "ensamkommande barn" in i Sverige, hur han i återkommande artiklar förmildrat muslimernas taharrushdåd i Sverige, jämställt svenska män med dessa djur, upphöjt sig själv som jude och sitt DNA som extra viktigt och fint (i en otacksam värld fylld av gojims), hur Henry förvanskar miljontals kronor på "forskning" om de "ensamkommande", hur Henry lever gott i Göteborgs bourgeois samtidigt som han framträder som "humanist" och "enkel människa" i Proletären och ETC, hur Henry sedan han infiltrerat Sverige i samband med vågen av hatiska och välbeställda "flyktingar" efter andra världskriget levt gott på svenskars välvilja och skattepengar. Ja Henry han kan han. Kostar säkert lika mycket som fem hazarer - om dagen.

  SvaraRadera
 3. Anonym,
  Kritisera gärna Henry Asher i sak. Jag uppskattar till exempel inte heller hans vurm för palestinier eller hans ohämmade flyktingkramande. I detta är han långt ifrån ensam, de flesta av hans ”kumpaner” bekänner sig dessutom till andra religioner.

  Hans bakgrund som barn till flyktingar påverkar (enligt honom själv) de livsval han har gjort vilket han är i sin fulla rätt att tycka. Men det beror inte främst på att han är född jude. Dessutom uppskattas inte hans engagemang (för bl.a. palestinier) bland de flesta andra judar i Sverige.

  Du skäller uppför fel träd.

  Iallus

  SvaraRadera
 4. Socioekonomiska orsaker. På Järvafältet har det satsats mer pengar per elev i skolan än i övriga Stockholm. Det finns badhus, fritidshus ett otal idrottsanläggningar både inom och utomhus. Och nu tänker politikerna bygga ett utomhusbad för över 300 miljoner, fast närheten till Mälarens alla bad är kort. Flyttade hit när det var nybyggt, även då kallat miljonprogramsområde, men att kriminalitet och annan skit var av det minimala slaget. Men efter folkutbytet är det en helt annan värld.

  SvaraRadera
 5. Det finns både moske´och fotbollsplan i Rinkeby.
  Det finns till och med fritidsgårdar.
  Förutom detta så har alla familjer rätt till försörjningsstöd och/eller bostadsbidrag.
  Barnbidrag har dom också rätt till.
  Liksom fri skola och utbildning.
  Och ändå väljer Abdulkadir att råna värdetransporter.
  Vilket då tydligen beror på "arbetslöshet".
  Nåväl, om man ägnar sig åt värdetransportrån istället för åt studier och jobbsökande så är det kanske inte så jävla konstigt att man är arbetslös...
  /
  W

  SvaraRadera