lördag 3 februari 2018

Annie Lööfs meningslösa ordflöde
I går talade Annie Lööf på de så kallade kommundagarna. Låt oss börja med de förväntansfulla sekunderna innan stjärnan själv äntrade podiet. Inför ett tal presenterades Adolf Hitler en gång som "den störste arbetaren", vilket var något av en överdrift, men i Centerpartiet, med sina rötter, tar man det till nya nivåer:


Annie Lööf inleder med att tala som om publiken bestod av barn, ungefär som Gustav Fridolin talar till fullt vuxna lärare. Sedan får vi den sortens värsta snömos vi är vana vid från figurer av detta snitt, med tal om "öppenhet", "bygga murar", "ställa människor mot varandra" och "mörka färger". När hon talar om att vi ska vara "nyfikna" och "upptäcka nya saker" vet ni exakt vad det är barnspråk för. Föga överraskande får vi också ett exempel på det numera obligatoriska momentet "jag träffade Inga-Lill, 63", som i Lööfs version givetvis blir "i somras träffade jag Salam Kurda".

Eftersom ingen ska behöva lyssna på Annie Lööf i över 30 minuter, har jag av hänsyn till läsarna klippt bort en hel del. Den som har ett särskilt intresse för tomma floskler och spelat engagemang kan se det hela här, men här är guldkornen:

Tanken att SD ska isoleras har framförts många gånger förut och även praktiserats, men det blir särskilt fånigt när Annie Lööf säger det. Vi talar alltså om ett parti på runt tio procent i väljarstöd, som av någon sorts moraliska skäl ska utestänga ett dubbelt så stort parti.

Nej, det är inte "odemokratiskt" i strikt mening, men syftet med den parlamentariska demokratin är att medborgarna ska välja sina representanter för att just utöva politiskt inflytande. Att då representanter för 380 000 medborgare ska förhindra att 800 000 medborgare hörs är absurt.

Även bortsett från den principiella aspekten innebär Lööfs poserande ett rent hyckleri, av samma slag som Moderaternas Ulf Kristersson försöker sig på. I sitt tal menade hon att huvudmotståndarna var Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna, och målen att avsätta Stefan Löfven som statsminister och isolera SD från allt inflytande. I verkligheten är naturligtvis Lööfs enda möjlighet att få den där ministerposten att antingen ingå i Löfvens regering, eller i Kristerssons, med stöd av SD. Som vanligt alltså tomt malande från Annie Lööf.
11 kommentarer:

 1. Åsa Nisse-marxisternas drottning. Tar politisk stelbent busisk till en ny nivå.

  SvaraRadera
 2. Jag har svårt med förtroendet för människor som inte kan pjata jent och som pratar fortare än de tänker.

  SvaraRadera
 3. Jösses, finns det verkligen människor som tycker att detta är bra? (Jag hör applåder i bakgrunden).

  I så fall är detta land dömt till undergång.

  V

  SvaraRadera
 4. Centerpartiet är en light-version av miljöpartiet. Eller möjligen tvärtom. Det enda som är bra med centerpartiet är att de för närvarande plockar väljare från miljöpartiet så att vi förhoppningsvis slipper Fridolin et al i riksdagen nästa mandatperiod.

  Tack Tobbe för sammanställningen av floskleriet.

  SvaraRadera
 5. Ja, jisses...vem har skrivit talet?

  Fast många undrar nog hur Moderaterna kan inta en ställning i migrationsfrågor som varken Lööf eller Björklund accepterar och detta bara ett år innan valet.

  Spel för galleriet i syfte att vinna tillbaka invandringskritiker eller finns det planer där både C och MP är åsidosatta?

  SvaraRadera
 6. Är hon på riktigt? Osökt kommer jag att tänka hennes företrädare Fälldin som fick 25 % av rösterna i ett val. Det var han som sa "håll gränsen" när ryska ubåten som körde in mot Karlskrona hade fastnat och ryssarna ville komma in och hämta den. Denna kvartsfigur vi nu kan skåda säger istället "öppna gränsen på vid gavel". Ja herre Jesus vilket stolpskott.

  SvaraRadera
 7. ca 50,000 vrålande hazarer har kommit de senaste tio åren. Är det någon av dessa, en enda av dessa, som skall stanna i Sverige?

  Svar: Nej.

  SvaraRadera
 8. "Hon ärrrr rrrasisternas värsta motståndare, hon är landsbygdens bästa vän, hon ärrr utanförskapets stora hopp, hon är kvinnornas favorit..."

  Nej, Annie Lööf är inte Nordiska Motståndsrörelsens värsta motståndare utan det är vänsterextremisterna och även om hon vore det så skulle hon bara ha någon procent av Sveriges befolkning att "kämpa" mot. Men nu kan man väl tänka sig att de där "rasisterna" som denna kvinnliga upplaga av den kommunistfixerade senatorn Joseph McCarthy "skrämmer upp" är SD och dess 800 000 väljare. Men vår värsta skräck är inte Annie Lööf utan andra ruggugglor som t.ex. Mona Sahlin, Åsa Romson och Gudrun Schyman (den sistnämnda skrämmer mer visuellt än politiskt).

  Påståendet att hon är utanförskapets stora hopp är helt barockt. Genom den extrema massinvandring Annie Lööf vill ha kommer arbetslöshet och bostadslöshet bland invandrare att bli ännu högre och lönedumpningen förvandla dem till ett trasproletariat.
  Jag kan inte komma på en enda sak som Lööf har gjort för att förbättra utanförskapsområdena eller ens kommit med ett enda vettigt konkret förslag. Hon och hennes partivänner är bara pladdrande opportunister.

  SvaraRadera
 9. Hitler kallades, vill jag minnas, Tysklands förste arbetare, vilket väl på tyska snarast ska uppfattas som den främste arbetaren i ledet. En emm inte särdeles missvisande beteckning och därför en orättvis jämförelse till de groteska utgjutelserna i klippet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var där lite skämtsam, men menade mest att det fanns personer som nog i högre grad var "arbetare" än han. Visst kom han från enkel bakgrund, men hade vid det laget ändå varit heltidspolitiker i 15 år.
   Däremot skulle exempelvis "frontsoldat" vara helt korrekt.

   Radera
 10. I tredje riket ansågs alla som bidrog, med handen eller med hjärnan, vara arbetare.

  SvaraRadera