söndag 18 februari 2018

Ohederliga Karin Olsson
I riksdagen hyllade Kent Ekeroth (SD) för ett par dagar sedan Ungern, något som retade upp vänstern och förstås liberaler:


Att han dessutom nämnde George Soros ledde till det som alltid händer när just denne spelare kritiseras:


SKMA:s idioti lyftes också av DN:s Niklas Orrenius:Det viktigaste är inte att Kent Ekeroth själv råkar vara jude, även om det gör talet om "antisemitism" ytterligare lite mer bisarrt, utan som vanligt att en miljardär och valutaspekulant ska försvaras just på grund av dennes etnicitet. Det är alltså hans försvarare som alltid drar upp det etniska kortet, inte hans kritiker. Resonemanget som alltid används, också av SKMA denna gång, är att kritiken mot Soros följer en antisemitisk mall eftersom han kritiseras för att arbeta mot nationalstaternas intressen.

Problemet är att George Soros anses göra just detta, bland annat genom att försöka stoppa Brexit och maximera antalet migranter till de europeiska länderna. Att han agerar enligt en stereotypisk mall är dock knappast hans kritikers fel, särskilt inte eftersom de vanligen inte blandar in någon större konspiration eller ens hans etnicitet. Om en annan miljardär, säg Warren Buffett, gjorde samma sak, skulle han med all sannolikhet få samma kritik. Själv råkar jag vara både jovialisk och göteborgare, men det hänger inte nödvändigtvis samman.

Expressens Karin Olsson tar i dag ohederligheten till en ny nivå på Expressens kultursida, där kulturskribenter som vanligt gärna uttrycker sina tankar kring politik.

"Folket som en gång bekämpade turkarna, slåss nu mot de vänsterliberala krafterna med judar som George Soros i spetsen, mässade Ekeroth när han fått slut på ungerska glosor. Just ordet 'judar' utelämnade han, men vi vet ändå alla vad det är han vill få sagt."

Karin Olsson skriver inte att Ekeroth är jude, men vi förstår att det är vad hon vill ha sagt i sin antisemitiska attack. Så kan man ju också citera någon. Varje gång någon vill angripa Björn Söder, kanske de inte nämner att han är skåning, men det följer mallen där alla skåningar anses vara rasister.

Det är dock egentligen en annan linje i Karin Olssons text som stör mig mest, eftersom den kanske hörs ännu mer frekvent än försvarandet av Soros förehavanden. Rubriken "Varför pratar en Sverigevän ungerska i riksdagen?" tar fasta på en oerhört tröttsam fyndighet, som utvecklas i ingressen:

"Det är ironiskt att Kent Ekeroth kallar sig för Sverigedemokrat. Han avskyr ju sitt land, djupt och innerligt."

Nej, det är inte ironiskt, utan tämligen naturligt att någon som vill ett land väl också kritiserar företeelser i landet. Att man ogillar exempelvis likriktade medier eller politiker, innebär inte att man avskyr ett helt land eller folk. Tanken är nu så väl inarbetad att även jag, som aldrig kallar mig "sverigevän", kan få detta som "motargument" i de mest skiftande sammanhang.

Detta är i sanning ett sätt att blanda bort korten. Den som förnekar att det finns en svensk kultur och att denna landyta tillhör hela världens folk, ska inte få kritiseras, medan den som vänder sig mot ett medialt och politiskt etablissemang får höra att den avskyr landet. I verkligheten finns det förstås knappast något som är mer fientligt mot ett land än att förespråka massinvandring, då det krossar själva basen för en nation. Det går att återhämta sig från några års militär ockupation, medan några decenniers asylinvandring sätter djupare spår.


Viktor Orbán.


Anledningen till att många av oss tycker att inte minst Ungern och Polen är på rätt väg handlar inte om Soros, utan om att dessa länder står upp för de egna nationerna och motsätter sig försöken att förstöra dem. Sverige har som bekant valt att på egen hand bedriva en särskilt extrem invandringspolitik, men ett antal östeuropeiska ledare motsätter sig även de kvoter som EU vill tvinga på dem. Om dessa sade Ungerns premiärminister Viktor Orbán:

"De skulle hänga mig i närmaste lyktstolpe här i Budapest om jag gick med på något sådant."

Detta borde det svenska etablissemanget ta till sig, istället för att oroa sig för att en miljardär får kritik.5 kommentarer:

 1. Viktor Orban har fyra döttrar, att vilja skydda dem från ett kvinnoföraktande muslimskt parallellsamhälle ser jag som högst naturligt.

  SvaraRadera
 2. Soros har mycket pengar och spenderar avsevärt på sin politiska agenda. Figuren är både amerikansk och ungersk medborgare men har ofantligt mycket mer inflytande och makt än en ordinär väljare i något av alla EU-länder han brinner för att rasera. Det påminner väldigt mycket om det gamla ståndssamhället där antalet röster berodde av hur mycket pengar som innehades. Soros tas emot i EU-parlamentet och hos kommissionen i Bryssel och frotterar sig med Juncker och en av Sveriges galna Cecilior. Vilken ordinär EU-medborgare har dessa privilegier? Inget direkt privilegium kanske att möta dessa EU-apparatjiks men ni förstår vad jag menar.

  SvaraRadera
 3. Jag läste, kommer tyvärr inte ihåg källan, att ledningen i Israel har sagt, att kritisera Soros, är inte antisemitism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer. Soros är inte väl sedd i Israel, en jude som stödjer arabvärlden uppskattas inte. Lika lite som Dror Feiler kan jag tänka mig.

   Radera
 4. Att vänstern stöder en vit medelålders (nåja) rik man är lite märkligt. Men i kampen för makt tar socialister till alla knep de kan.

  SvaraRadera