tisdag 21 augusti 2018

Vattenglasets nu fånigaste storm


Med ett par veckor kvar till valet skulle man kunna tycka att den överhet som söker allmogens stöd skärper sig och funderar särskilt mycket på landet, framtiden och folket. Så ser det förstås inte ut och etablissemanget nappar lika glatt som vanligt på rent trams. Som så ofta är det Hanif Bali (M) som får igång hela twittervänstern, deras politiker och medierna:




Redan ordet "tv-spelshotet" ger oss en fingervisning om händelsens dignitet. Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) lyckas alltid provocera Twitters vänsterfigurer, så till den grad att han under en period av sin partiledning beordrades vara tyst. Denna gång är hela historien ordentligt fånig, men vi kan ta den i korthet.

För några dagar sedan stoppades Sara Skyttedal (KD) på Kastrups flygplats med en försvarssprej som är olaglig i Danmark. Därefter publicerade hon en bild där hon står på en skjutbana med en revolver, vilket fick DN:s Amanda Solnicki att skriva några fördömande rader. Nu dyker Hanif Bali upp med en egen bild, tagen vid en annan skjutbana ett par år tidigare, där han skämtar om DN:s upprördhet.




Så skapar sedan någon annan montaget vi ser överst, från spelet Call of Duty, och här ser den desperata vänstern och socialdemokratin sin chans. Få av dem, med undantag för figurer som Annika Strandhäll (S), lär verkligen tycka att dessa turer är viktiga, men man avskyr Bali sedan länge och allting är välkommet inför Socialdemokraternas sämsta val i mannaminne. Branschorganisationen Tidningsutgivarna blandas också in, och vill kalla in partiledare Ulf Kristersson på förhör.




Den lilla stormen mot Kristersson känns väl igen. Den omsorg om Moderaterna och deras ton som vänstern här visar, påminner om när de omtänksamt vill uppmärksamma Jimmie Åkesson på att någon lokalföreträdare sagt någonting stötande. Hur kan de då tala om detta trams och "frågans allvar" i samma andetag? Genom att på fullt allvar hävda att detta är ett väpnat hot mot DN och i förlängningen alla medier.




Svåra frågor, viktiga aktörer och problem. Dessa reaktioner uppvisar hyckleri på många plan. Bali har retat upp twittervänstern länge, ofta på grund av sin "ton", men han är den ende moderate riksdagsmannen som uttrycker sig på det sätt som hundratals vänstermänniskor gör varje dag. Att Morgan Johansson (S) vill säga att Kristersson här "flyr från svåra frågor", blir tämligen komiskt med tanke på att Socialdemokraterna nu försöker hålla Stefan Löfven borta från så många debatter som möjligt. Även en av Vänsterpartiets mer vulgära och hatiska twittrare passar på:




Medierna själva, och inte minst DN, är sannolikt de som uppvisar det största hyckleriet. Inför Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg lade DN:s medarbetare dagligen ut texten, både i tidningen och i morgonsoffor, om hur NyT var "nazister", inte borde få delta och att man annars skulle bojkotta mässan. Denna smutskastningskampanj ledde till en bra mycket mer reell hotbild för de NyT-medarbetare som fanns på plats, än detta "tv-spelshot" mot en mycket större tidning.



Övriga medier ansluter sig till skådespelet, och Expressens ledarsida avslutar ett inlägg om "hö-hö-hö-högern":

"M och KD lovar att de aldrig ska samarbeta eller förhandla med SD. Ett viktigare löfte vore om de lovade att själva aldrig bli som SD."

Det är som vanligt helt fantastiskt att man även kan få ett tjafs mellan en moderat politiker och allehanda vänstermänniskor att handla om SD. Här är referensen helt obegriplig. På Twitter påminner många om att Socialdemokraterna även i detta fall har varit värre än andra i själva verkligheten:






Att medvetet missförstå någon och sedan angripa halmdockan är inte nytt, men att ministrar och partiledare verkligen lägger tid och energi på denna icke-händelse, vid denna tidpunkt, är märkligt. Tänker högt uppsatta socialdemokrater nu att man hittat det slutgiltiga vapnet mot Ulf Kristersson och Moderaterna? Hanif Bali har uppmärksammats många gånger under åren, men jag tror knappast att partiet har förlorat någonting på det. En del mediefigurer menar dock att Hanif Balis berömda "svans" i själva verket består av sverigedemokrater, vilket gör att även hans tweets kan räknas till kategorin allt som gynnar SD.

Mest svårförståeligt är dock hur någon kan tro att denna lilla historia skulle gynna Socialdemokraterna, men de har kanske inte så mycket mer att komma med. I ett läge där partiet har rekordlåga siffror och inte ens vill visa upp partiledaren och statsministerkandidaten blir impulsen kanske att gripa varje halmstrå.





1 kommentar:

  1. Tobbe, gå in och sök på internet på "laddade för prickskytte - allehanda.se", så får Du se en bild från flyktingåret 2015, denna gång från Sollefteå, nära Löfvéns hemtrakter.

    SvaraRadera