Johan Hedin (c) |
"Det är ett försök att hitta en enkel lösning på ett komplicerat samhällsproblem, säger Johan Hedin, C:s migrationspolitiska talesperson."
Det är väl bra om man kan hitta en enkel lösning på ett problem? Problemet är ju just den enorma massinvandringen, och den uppenbara lösningen är att begränsa denna. Johan Hedin lyckas istället snurra till det rejält:
Det är i andra änden man måste börja. Det stora problemet är att det är så det tar så lång tid för nyinflyttade att komma i jobb. Jag tycker att vi borde tillsätta en grupp skyndsamt som kan titta på arbetsmarknaden så att vi kan börja titta på reformer som kan lösa problemen i stället för att begränsa för de som vill komma till vårt land."
Det är väl om något att börja i fel ände. Vi skall alltså fortsätta ta hit obegränsat med flyktingar, för att sedan fundera på hur dessa skall få arbeten. Han kan tillsätta hur många arbetsgrupper som helst för att "börja titta på reformer", men med tiotusentals flykting- och anhöriginvandrare per år, blir ju uppgiften meningslös. Arbetsmarknaden är just en marknad, och om företagen inte har möjlighet att anställa fler, är det inte mycket politikerna kan göra åt det.
Han passar sedan på att prisa idéprogrammets vansinniga förslag om helt fri invandring:
"Jag tycker att fri invandring är ett intressant tankeexperiment eftersom de ställer de här sakerna på sin spets. Då måste vi se vilka reformer som vi måste göra för att det ska bli möjligt. Det kommer vara ungefär samma reformer som vi behöver titta på i dag för att lösa de problem vi redan har. Det är långt ifrån en problemfri situation vi befinner oss i."
Här avslöjar han ofrivilligt vad det handlar om, nämligen "ett intressant tankeexperiment". Jag skulle hellre se att politikerna förhöll sig till verkligheten, och försökte göra Sverige till ett bättre land med realistiska och konkreta åtgärder. Allra bäst skulle det förstås vara om Hedin berättade om de fantastiska reformer som gör fri invandring möjlig, men vi kan nog misstänka att några sådana inte finns.
Slutligen kommer då den vanliga motsägelsen, att man skall få andra länder att ta sin del av bördan, trots att det ju samtidigt utmålas som en resurs:
"Sverige är ett av de få länder i EU som tar emot väldigt många asylsökande. Jag tror att det här gemensamma asylsystemet som snart kommer att antas i EU på sikt kommer lösa en del av problemen, så att vi får en jämnare fördelning. Det är inte ett problem för Sverige att vi tar emot många asylsökande, problemet är när vi har stora geografiska variationer vilket gör det svårt för kommunerna, bland annat när de ska budgetera. Kommunerna måste få större svängrum, det kan mycket väl vara en resursfråga."
Vad han menar med det sista vet jag faktiskt inte. Det kommunerna helst skulle vilja är väl att helt säga nej till flyktingar till den egna kommunen, men det är troligen inte vad han avser. Med den volymen Sverige släpper in, blir det ju dessutom en stor börda för kommunerna, oavsett hur man sprider ut denna volym.
Artikel i Aftonbladet
Relaterad artikel i Fria Tider
Dålig om han försökte vara populistisk. Först skall man bygga en hållbar infrastruktur för ändamålet. Att ta hit flera av oss är i det närmaste att utsätta oss för psykisk tortyr om man inte först bygger gynnsamma grunder istället för att slänga oss i ettor tillsammans med 15 andra och försöka passivisera oss med bidrag. Ge oss ett arbete så vi får behålla vårt identitet och integritet. Centern vill ha det "the american way" som i "vilda västern". På några ställen i landet verkar som det är precis det som håller på att hända.
SvaraRaderaBygg först pylonerna innan du börjar med brobanan! Glöm inte heller att spänna hästarna FRAMFÖR kärran!
Bra Tobbe, du tydliggör hur bakvänt politiker resonerar i denna fråga. Hur mycket resurser och tankekraft som går åt till att krångla och trassla och bortförklara vågar jag inte ens tänka på. Om alla dessa som jobbar i det flyktingindustriella komplexet istället ägnade sig åt nåt produktivt så skulle välståndet öka.
SvaraRadera