torsdag 24 oktober 2013

Dagens citat: Mariam Osman Sherifay


"Tänk om båtflyktingarna skulle få samma skydd som fartyg som skyddas från 'pirater'." 


Socialdemokraten och tänkaren Mariam Osman Sherifay bjuder på en relevant jämförelse på sin egen humorkanal på Twitter, som jag självklart följer.

Båtflyktingarna försöker dock ta sig till Europa illegalt, så det är tveksamt vilken nytta beväpnad eskort skulle tillföra, särskilt då de knappast attackeras av män med vapen. Eftersom hon sätter "pirater" inom citationstecken, får vi anta att hon ser dessa gisslantagare och utpressare som "fiskare" eller "frihetskämpar".3 kommentarer:

 1. Tänk om rånare och våldtäktsmän skulle få samma skydd som Obama.
  Vi närmare eftertanke så inser jag att det har dom redan.

  SvaraRadera
 2. Någon borde undersöka vem denna dam är. Jag tror det var Johan Lundberg som berättade att hon kommit hit, blivit överröst med pengar som skulle gå till en viss typ av verksamhet, men som i stället förslösas på hennes vällevnad och antagonistisk och rashatisk propaganda mot det folk som så generöst har tagit emot henne. Efter vad jag förstår så är väl detta i stort sett det som hon uträttar - hatiska pamfletter mot svenskarna.

  SvaraRadera
 3. Vad jag förstått så är en av den här obstinata donnans föräldrar egyptisk. Finns det nån chans att hon någonsin skulle ta upp Kairos tusenåriga slavmarknadstradition, i den där vidriga staden såldes miljontals svarta slavar och slussades in till Mellanöstern.

  SvaraRadera