lördag 31 maj 2014

Språkrören tittar på SDUs film


På Youtube finns en särskild humorform, där man visar folk chockerande klipp, för att spela in deras reaktioner. Något liknande genomförde idag Expressen, då man lät Gustav Fridolin och Åsa Romson titta på SDUs omtalade film "Salute to the European Youth". Reportern lär inte heller ha blivit besviken, eftersom reaktionerna mycket riktigt kom att bjuda på en hel del humor, med en illamående Fridolin och oändliga referenser till det berömda 30-talet.

Filmen påminner enormt mycket om det nutida Génération Identitaires presentationsfilm, men inte särskilt mycket om 1930-talets Tyskland, även om språkrörens okunnighet förstås gör att det är den enda referens de kommer på. Sedan uttrycker Gustav Fridolin sig mycket barnsligt när han säger "jag har sett filmer förr med snedkammade luggar". Hittills har ingen noterat hur mångkulturell filmen faktiskt är, med både olika språk, och personer av varierande härkomst.

Även Åsa Romson är förstås patetisk, även om 42-åringen bjuder på det lilla guldkornet:

"Det här är inte i vårt namn; det är inte i de europeiska ungdomarnas namn."

Hon förklarar sedan vad de europeiska ungdomarna egentligen vill, vilket är fullkomligt idiotiskt, då det naturligtvis finns ungdomar med vitt skilda åsikter. Alla är inte miljöpartister och vissa är till och med sverigedemokrater.

Särskilt irriterad börjar jag bli på Gustav Fridolins ständiga lögner om Front National, som han tycker att det är relevant att upprepa i de mest skiftande sammanhang, från klippet ovan, till en debatt om tiggeri med Björn Söder.

Uttalandet om ebola finns inte dokumenterat i någon ljudupptagning eller liknande, men inte ens de franska journalister som förmedlade den lösryckta meningen påstod att den skulle handla om invandring till Europa, vilket har blivit sanningen i Sverige. Jag har tidigare berättat mer om sammanhanget i ett särskilt inlägg.

Det är inte heller så att "partiet är ökänt för att kalla förintelsens gaskammare för en historisk bagatell". Vi tar det igen. I en intervju med Jean-Marie Le Pen 1987 tog programledarna upp förintelseförnekares diskussioner kring själva gaskamrarna. Le Pen svarar då:

"Jag säger inte att gaskamrarna inte har existerat. Jag har inte sett dem själv, jag har inte studerat ämnet speciellt. Men jag tror att det är en detalj i historien om andra världskriget."

Han får då följdfrågor och resonerar vidare och har sedan under årens lopp fått stå till svars för uttalandet. Hans poäng var att själva gaskamrarna, inte förintelsen, var en detalj i den mycket större berättelsen om det andra världskriget. Till skillnad från ebola-historien, finns detta dock på film och jag kommer troligen lägga upp klippet inom kort, då jag har fått nog av Fridolins och medias förvridna version av en snart 30 år gammal intervju. Framför allt är det obegripligt vilken betydelse det skulle ha för dagens europeiska politik.


4 kommentarer:

 1. Gustav Frigolit lider av samma sorts paranoida neuros som den amerikanske senatorn Joseph McCarthy som såg kommunister överallt, Frigoliten ser "snedkammade luggar" överallt.

  stig

  SvaraRadera
 2. Ingen kommentar annat än.

  “To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.”

  SvaraRadera
 3. Jag stör mig något enormt på Miljöpartiet. Inte minst lider jag när Frigolin går upp på scen och försöker spela något slags vit skyldighet mot alla jordens folk. Denne person har aldrig argument utan har lyckats locka opinion till partiet därför att han symboliserar ungdom. Ingenting annat har denne som alltid måste beskylla dess medborgare för att utgöra ett hot mot ett Europa som verkligen behöver återuppbygga förtroendet.

  Åsa Romson har jag inte några vidare kommentarer om. Vem tar denna kvinna på allvar? Har vi inte sett hennes förträffliga uttalanden och fina hijab-framträdanden minst en gång för mycket?

  SD 2014

  // Magne

  SvaraRadera
 4. Jag utgår från att Jimmie Åkesson ska få kommentera Grön Ungdoms filmer i framtiden.

  Vad är detta för trams egentligen. Varför ska det öht vara intressant att få Åsa Romson och Gustav Fridolin att kommentera SDU:s filmer. Jag finner inte det intressanta i detta.

  Ibland undrar man verkligen hur journalister egentligen tänker.

  SvaraRadera