söndag 22 juni 2014

Dagens citat: Malena Ernman


"Det går inte att argumentera med dem, det är lönlöst. Att förklara saker för en sverigedemokrat är "Öh?". Jag får en del brev som går ut på att de minsann vet vad det är jag är ute efter, stora svarta... ja, du förstår."En av etablissemangets för närvarande tyngre politiska analytiker, Malena Ernman, tar ställning för att inte "ta debatten" med Sverigedemokraterna och motiverar varför. Det skulle ju också bli oerhört svårt att argumentera med någon som man inte ens kan förklara saker för. Samtidigt är det ju lite synd att alla de här storslagna människorna som ju, med sin överlägsna intelligens och finare värdegrund, har så mycket att lära oss andra och dessutom lätt borde kunna omvända oss, inte ens vill försöka.

Expressen
6 kommentarer:

 1. En urbimbo.Har en viss underhållningsvärde.Får utrymme på Expressen eftersom hennes åsikter brukar ligga på samma nivå som Expressen i allmänhet--

  SvaraRadera
 2. Seppo,
  jag erkänner att det har ett visst underhållningsvärde. Jag undrar när hon skall inse att hon börjar göra sig löjlig med alla sina åsikter i stort och smått.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ernman liksom andra artister,och fördendel löneslavar är rädd om sitt,obekväma åsikter ger inga jobb! En bok jag läste på 80 talet borde vara obligatorisk läsning för var och en.Noshörningen av Eugen Ionescu,I korthet alla blir noshörningar i staden utom en,som förskansar sig på övervåningen i sitt hus.Han vägrar bli konformistisk en fritänkare...

   Radera
 3. Andra generationens invandrare22 juni 2014 kl. 22:57

  Ordet som gång efter annan dyker upp i mitt huvud när jag läser om den "anti-rasistiska folkrörelsen" som trummats ihop i landet är borgfred. Vad skulle hända med dess deltagare om inte invandringen och dess skeptiker fanns? Hovsångerskor, islamister, homosexuella, AFA, Svenska kyrkan, kommunister, alla håller ihop mot den yttre fienden.

  Hade Gudrun Schyman och Omar Mustafa verkligen kunnat enas om något? Vad hade AFA och Malena haft gemensamt?

  SvaraRadera
 4. Så synd att Malena Ernman ger upp försöket att förklara för oss sverigedemokrater vad som är så fantastiskt med "blandkultur" - dvs islamisering - innan hon ens ha försökt. Jag är väldigt nyfiken på vad hon anser är så positivt med omskärelse och könsstympning, hederskultur & balkonghopp, kvinnor som vandrar omkring instängda i en religiös tvångströja som påminner starkt om Ku Klux Klan och som signalerar ett lika avskyvärt budskap som nazism och kommunism. På vilket sätt blir samhället mer spännande (om man bortser från skottlossningarna och morden i fr.a. Göteborg, de anlagda bilbränderna som från 1996 ökat från 193 per år till 1 145 per år 2012 (Affes statistikblogg), de kriminella gängen, våldet mot polis och brandkår, våldtäckterna, "svenskar" som krigar i Irak och kommer tillbaka som radikaliserade tickande bomber).

  Vad är det rent konkret som är så spännande och givande med blandkultur/islamisering? Är det nya maträtter eller kryddor eller helt enkelt den nya mörkare pigmentskalan som dominerar stadsbilden, konstiga kläder och frisyrer och ljudet av alla obegripliga spott-och-fräs-språk?

  Varför gillar du islam, Malena Ernman? Vad är det bästa med islam? Vad är bra med islam öht? Vad är så bra med sharia? Vad är bra med allt fler etniska och kulturella enklaver?

  På viket sätt är det Sveriges och svenska folkets ansvar att öppna gränserna på vid gavel för världens 40 miljoner flyktingar och mångdubbelt fler halvfattiga lycksökare? Vet du, madame Ernman, öht hur världen ser ut söder om Stureplan? Hur skapar du hundratusentals nya jobb och bostäder VARJE ÅR? Vilket annat land har ansvar för Sverige och svenskarna när ett inbördeskrig bryter ut även här?

  Vad är så positivt med att byta ut den svenska befolkningen mot afrikaner och araber? Varför gillar du detta utdragna och lömska folkmord, Ernman?
  Det är inte så många saker för snillen och besserwissers som Malena Ernman att förklara om hon bara inte hade gett upp innan hon ens kommit igång.

  Stig

  SvaraRadera
 5. Jaa visst är det konstigt att intelligensen räcker till mycket men inte till de viktigaste "sakerna" . . kanske tvärtom att intelligens om den används skulle förändra "godhetens" agerande . . eller?

  SvaraRadera