söndag 28 september 2014

Dagens citat: Kassem Hamadé


"Jag skulle inte bli förvånad om jag en dag vaknar till nyheten att en grupp svenska jihadister stormat Saluhallen på Östermalm och håller hundratals gisslan."


Kassem Hamadé i Tripoli


Expressens reporter Kassem Hamadé kommenterar de svenska medborgare som har rest till Syrien som jihadister. Enligt dem själva handlar det om ett femtiotal från Stockholmstrakten och 200 från Göteborg, som alltså har blivit Sveriges "Jihad City", likt Haag i Nederländerna. Någonting verkar också ha hänt med göteborgarnas mentalitet sedan Alberts och Herberts tid:

" 'Det är guds vilja att göra hela världen islamisk. De som inte blir muslimer via dialog tvingas till islam med hjälp av svärd', säger en ung göteborgare till mig."

Grundproblemet är naturligtvis inte att de reser till Syrien, utan att de eller deras föräldrar en gång blivit insläppta i Sverige. Samtidigt fortsätter det enorma inflödet av muslimer till Sverige, som om det vore helt självklart och oundvikligt. Det är också värt att betänka att många av dessa kommer direkt från exempelvis Syrien, utan att vi har någon aning om vilka de är. För närvarande kommer nästan 1000 syrier i veckan till Sverige, varav många säkert är fredliga offer för konflikten, men där det också rimligen ingår ett antal islamister, jihadister och vanliga kriminella. Följderna av de senaste årens extrema invandringspolitik kan vi ännu inte överblicka.2 kommentarer:

  1. Varningssignalen har varit på högsta volym i många år -
    men de flesta svenskar är lomhörda.

    SvaraRadera
  2. Dessvärre har det gått så långt att det behöver hända något som resulterar i att svenskar ligger lemlästade för att "det sovande folket" ska vakna och inse vart detta land är på väg.
    Många är sövda av ett långvarigt välstånd och den okunnighet och framförallt naivitet som präglar debatten är i sig skrämmande.

    SvaraRadera