torsdag 9 oktober 2014

Lars Lindströms senaste imbecilla alster mot SD
Hos vänstern finns en närmast sjuklig fixering vid SD, som kan beskådas på exempelvis Twitter eller de hemsidor som endast ägnas åt svartmålning av partiet. Denna besatthet delas av många inom de etablerade medierna, inte minst av Expressens Lars Lindström, en av tidningens allra infantilaste krönikörer. Efter att den 29e september ägnat ett nedsättande inlägg åt Björn Söder, den 30e september ha tramsat kring huruvida de sverigedemokratiska riksdagsledamöterna skulle sitta kvar under Antje Jackeléns tal eller ej, inledde han redan nästa dag en ny krönika med:

"Jag hade hoppats på att få ledigt från SD-skrivande åtminstone en dag."

Det kunde han förstås inte unna sig, utan även den 1e oktober skulle handla om partiet. Nyligen var det dags igen, då Björn Söder, till vänsterns förfäran agerade som talman i riksdagen. Det märkliga med denna krönika är att det ser ut som om Lindström, likt många journalister och vänstermänniskor, utan vidare skulle koppla Söder till deras älskade "järnrörsfilm", en koppling som inte ens DN skämdes för att göra:Det verkar alltså som att Lars Lindström först hade tänkt skriva sin nya attack mot Björn Söder helt med utgångspunkt i filmsnutten, men sedan fått reda på att Söder inte alls var med vid detta tillfälle. Trots att Lindström inleder med detta konstaterande, ägnas ändå en stor del av inlägget åt just sommarnatten för fyra år sedan. Under rubriken "Den klubban kunde Björn Söder svinga" får vi läsa:

"Tro nu inte att det där om träklubban var en parallell till järnrörsskandalen, ty i den deltog inte ens Björn Söder. Nej, det var hans SD-kolleger Erik Almqvist, Christian Westling och Kent Ekeroth – av outgrundlig anledning fortfarande riksdagsledamot – som blottade föraktet för sina medmänniskor den kvällen. SD-trion använde rasistiska och sexistiska skällsord som "babbe" och "hora" till flera personer ute på Kungsgatan i Stockholm, och sedan beväpnade de sig med metallrör från en byggnadsställning. Dessutom spelade de in såväl förolämpningarna som när de plockade upp och gick i väg med tillhyggen i händerna."

Visst, det finns knappt en svensk som inte har hört den historien ett hundratal gånger vid det här laget, men vad har den med Björn Söder att göra? Det rimliga, om man nu är halvvägs genom en krönika, men får reda på att det man skapat så långt helt faller, är att börja om på nytt. Lindström hittar emellertid en koppling, som består i att Söder har kommenterat filmsnutten:

"Vad menar du med att svinga järnrör och så vidare, det har ju aldrig hänt, sa han i SVT dagen efter han blivit vald till andre vice talman."

Nja, detta var vad han sade i en debatt mot Rossana Dinamarca:
Det kan ju tilläggas att även i detta korta avsnitt slirar Dinamarca på sanningen. Filmen är inte tagen under mandatperioden, utan innan personerna ifråga var invalda, det skedde inte nyligen, och att de "svingade" järnrör stämmer inte heller. Denna historia har dock fått ett eget liv i vänstermänniskornas medvetande, där upplockandet av rören snart förvandlades till att de sprang omkring med dem, till slutligen, i Johanna Frändéns version för ett par veckor sedan, till och med blev att de jagade utlandsfödda med dessa rör. Björn Söder gör helt rätt när han invänder mot idiotiska formuleringar som "järnrörsgänget". Kent Ekeroth borde snarare bedömas som den mycket aktive riksdagsledamot och utmärkte debattör han har varit de senaste fyra åren.

Lindström vill egentligen bara vråla ut sitt vanliga hat mot SD och upprördheten över att riksdagens tredje största parti tillsätter en talman, men det går bara inte att släppa det här med järnrören:

"För den som tvivlar på järnrörsskandalen finns hela filmen att se på Expressen.se. Det är en på många sätt chockerande uppvisning i respektlöshet mot andra människor. Filmen från Björn Söders debut som talman är en betydligt lugnare historia. Den finns att beskåda på riksdagens webb, och är barntillåten. Ingen säger "hora" eller "babbe-lover". Björn Söder har världens tristaste manus. Han sa:

'Val av 17 ledamöter i trafikutskottet. Godkänns den gemensamma listan? Svaret är ja. Jag förklarar de på listan upptagna valda till ledamöter i trafikutskottet'."

Det är så oerhört dumt att försöka svartmåla Björn Söder, som alltså helt enkelt sköter sitt uppdrag, genom att dra upp den fullständigt irrelevanta filmsnutten där han inte ens förekommer. Det ska bli än dummare, då två av Socialdemokraternas minst begåvade representanter lyfts fram som auktoriteter:

"Alla uppskattade inte att en representant för Sverigedemokraterna för första gången ledde riksdagens arbete. Veronica Palm (S) la ut en bild på Twitter och skrev: " Jag lovar göra allt jag kan för att SD pressas tillbaka. Håkan Juholt (S) skrev på sin Facebooksida: ”I dag var en svart dag i Sveriges riksdag”."

Att många delar samma idioti gör det inte till visdom.

9 kommentarer:

 1. Man kan verkligen fråga sig varför etablissemanget hatar SD.
  Det är så enormt överdrivet för den vanlige svensken.

  Avpixlat : "Storpolitiken bakom massasylinvandringen";
  Signaturen "troll753vegen" (något förkortat):

  "Bakom kulisserna finns ett nätverk av hemliga sällskap (Bilderberg, Frimurare) som styr våra politiker. De styr både vänster och höger.

  Min teori: De etablerade partierna (utom SD) styrs av eliten. SD styrs inte av eliten. SD är av folket för folket.

  Jag tror det är den riktiga anledningen till varför SD smutskastas. Det har således inte med rasism att göra. Eliten har helt enkelt kommit på att rasistspöket är ett bra sätt att motverka SD".

  Något att fundera över...

  SvaraRadera
 2. Expressen förnekar sig inte.

  SvaraRadera
 3. Med ett schysst järnrör kan man slå världen med häpnad.

  Socker-Conny

  SvaraRadera
 4. Märkligt att det finns så många hjärntvättade krönikörer. Finns det verkligen någon som tar till sig deras alster. Dom borde istället ägna sig åt väsentligheter som tex. detta.
  http://meritwager.wordpress.com/2014/10/09/en-ny-migga-vi-ar-manga-som-har-erfarenhet-av-sachsska-barnsjukhusets-medicinska-aldersbedomningar-och-vi-ar-djupt-frustrerade/

  SvaraRadera
 5. Järnrörshistorien har verkligen antagit mytologiska proportioner hos vänsterjournalisterna. Och varje gång de återberättar den blir de inblandade sverigedemokraterna lite mer ondskefulla, och händelseförloppet lite mera dramatiskt.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 6. För den som fortfarande tror på den historia man berättar för oss ska fundera ett tag på hur man i vår tid förvränger bilden av verkligheten. SD framställs som onda rasister utan hjärta som man mer eller mindre avhumaniserar. Järnrören är en annan sida av det. Det fanns visserligen rör men det var i självförsvar och man svingade dem knappast vad jag minns för att gå bärsärk, utan just som skydd.

  Varför skulle då det man vill få oss tro ha skett i vår historia vara mer sann?

  Något att fundera på för er som fortfarande tror att det ligger ett uns av sanning i den officiella och PK-rådet sanktionerade versionen.

  Våga ta reda på sanningen inom de mest känsliga områden och du kommer finna att den officiella bilden faller samman som ett korthus.

  Världen består av ett antal kulisser man håller upp framför oss. Det som får dem att stå är politisk korrekthet. Det är inte meningen att du ska titta bakom. Gör du det är du ute på "farlig mark". De som tittar på kulisserna och inte ställer några frågor belönas rikligt, de som vill ta reda på vad som finns bakom och avgöra själv, är dåliga onda människor.

  SvaraRadera
 7. Det allra värsta med "politiska journalister" (eg. propagandister) och politiker är att de varje dag ägnar sig åt att snedvinkla och ljuga och satsar en jäkla massa tid och energi åt att försöka vara vitsiga så att en seriös debatt är och förblir omöjlig med sådana charlataner. "Järnröret blir talmansklubba" är ett typexempel bland många på sådan meningslös vitsighet. Det ligger på en pubertal nivå och påminner mest om toalettklotter i någon förortsskola. Även i riksdagens debatter går det åt en massa tid att besvara medvetet lögnaktiga påståenden och medvetet grova generaliseringar vars syfte enbart är att framkalla applåder från partivänner och sympatisörer.
  Sverige och Europa befinner sig i kris ekonomiskt, socialt, kulturellt och när det gäller flyktingströmmar, islamisering, religiös radikalisering, upplopp, terror, politisk-religiösa hämndaktioner med flera hundra inblandade (som t.ex. i Tyskland igår). Situationen är inte särskilt mycket bättre idag än den var i Europa mellan 1939 och 1945. På många sätt är den värre idag för under Andra världskriget var ju fienden i alla fall synlig medan den numera uppträder som en lömsk trojansk häst i Europas länder. På den tiden var massmedier och politiker mycket mer seriösa bl.a. för att det allvarliga läget krävde ansvarskänsla, omdöme och ett seriöst sinnelag utan retoriska kullerbyttor och innehållslöst pladder. Jag tror att välfärdssamhället med dess socioekonomiska trygghet utan motprestation och humanitet utan gränser och frihet utan ansvar har skapat en utbredd ideologisk idioti bland befolkningen. Om så inbördeskrig utbryter i Sverige kommer journalistkåren och sjuklöverns politiker ha en precis lika oseriös, förslappad och fabulerande attityd som nu.

  Stig

  SvaraRadera
 8. Att Björn Söder i talmansrollen gör Jonas Sjöstedt svart i ögonen och grön av avund är väl trevligt?

  SvaraRadera
 9. Vi skall komma ihåg alla dessa "politiska journalister" och andra tyckare framgent. Vinden vänder så sakta nu, och dom kommer då att få alla sina alster nedtryckta i halsen den dag de försöker lisma in sig i stället.

  SvaraRadera