lördag 20 december 2014

Expressens avslöjande förstasida


Ibland kolliderar etablissemangets förljugna retorik med verkligheten på ett särskilt tydligt sätt, vilket idag sker på Expressens förstasida. Vi får först ta del av dagens faktiska händelser i det nya Sverige, för att sedan direkt läsa om en parallell verklighet:
Därefter blir det dags för vår elit att säga sitt. Först ut är det politiska etablissemanget:Låt oss titta på vad Anders Borg säger i artikeln:

"Ett mångkulturellt samhälle är ett effektivt och starkt samhälle. Det förs nu en jättekonstig debatt i Sverige som om det är ett problem om människor invandrar hit. Jag delar inte den synen. Jag tycker det är en stor fördel att det har kommit tiotusentals människor från Syrien, Irak, Iran och Somalia. De bidrar till att göra Sverige bättre och till ett mer dynamiskt och spännande samhälle. Alla riktigt spännande samhällen vi ser, där man har hög grad av innovation och en hög grad av förändringskraft, de präglas av det."

Därefter blir det dags för det mediala etablissemanget:Denna konflikt mellan verkligheten och etablissemangets mantran pågår ständigt, men det är inte alltid som en tidnings förstasida kan åskådliggöra gapet lika pedagogiskt.


6 kommentarer:

 1. Tänk om dessa 'krafter' inom etablissemanget kunde landa och agera med sunt förnuft, ujuj vilken stark nation vi hade varit

  SvaraRadera
 2. Nog har vi alla gånger fått ett "spännande" samhälle, inte minst för unga flickor av svensk härkomst. Ska man dra en slutsats av Merit Wagers bloggande så har majoriteten kommit hit för livslång, kravlös försörjning av hårt arbetande och beskattade svenskar.

  Det finns naturligtvis människor som på goda grunder flyr diktaturer men en god andel av dessa fortsätter att vara dissidenter även i vårt fordom öppna, demokratiska samhälle.

  Jag har länge funderat på hur det kommer sig att vi har en sjuenighet med tanke på delarna olika utgångsläge. Jag har lika länge funderat på hur det kommer sig att vissa människors har åsiktsmässigt hamnat på läktaren. Märkligt nog sammanfaller dessa två fenomen.

  SD har länge ägt frågan om asylinvandringens problematik och KD har ensamrätt på moral och etikdiskussionen. Nu när KD gör ett förvisso lamt utspel om asylinvandringen så har man även gett en efterlängtad legitimitet att faktiskt diskutera asylinvandringsproblematiken. Det kommer att bli intressant hur asylinvandrings vänner ska lyckas att begrava detta.

  SvaraRadera
 3. Text-TV idag på morronen: gängvåld, brinnande polisbilar, bomber i Malmö, ficktjuvar härjar. Hur långt måste det gå innan etablissemanget vaknar upp ur sin fluffrosa dröm ?

  SvaraRadera
 4. Anders Borg borde gratulera Turkiet, Libanon och Jordanien. De har ju "tagit emot" miljontals syrier. Deras vinst kommer att bli enorm !

  SvaraRadera
 5. Ett enfaldigt leve för Borg.
  AB verkar ha otur och alltid hamna långt från spänning och innovation. I Sverige bodde han fåkulturellt. Nu är han I Finland. Ju mer
  spännande Sverige blir ju längre bort från spänningen drar han. Stackarn.

  SvaraRadera
 6. Det är intressant att man pratar om "mångfald" samtidigt som man slår vakt om de s.k. "värderingarna" och utesluter precis allt och alla som på något sätt avviker från dessa värderingar.

  Värderingarna verkar inte klara av att det finns andra människor med andra värderingar - dvs. vad man skulle kunna kalla för en mångfald av värderingar.

  SvaraRadera