måndag 22 december 2014

"Sverigedemokraterna är inga riktiga svenskar"

Det var naturligtvis bara en tidsfråga innan någon ur etablissemanget skulle formulera just ovanstående rubrik, som någon sorts motattack mot en förvanskad version av Björn Söders uttalande. Dagens hatattack mot SD i Aftonbladet är hätsk och infantil, men så är den också författad av den mindre begåvade Anders Westgårdh. Fradgan kommer direkt:

"Herr talman!
Det är stötande att se er sitta i riksdagen och leka Gud med stroppigt självgod uppsyn. Än värre är att tvingas ta del av er syn på människan, samhället och framtiden. Ni håller på att förstöra ett helt land. Ni borde veta hut!"

Det är egentligen helt fantastisk att vi i Sverige har medier som skriver så här om ett folkvalt parti, och dessutom endast om detta. På vilket sätt skulle SD "leka Gud"? Vi har till leda hört att det var oansvarigt att inte stödja minoritetsregeringens budget och att det rentav gjorde riksdagen till en lekstuga, men detta var sannerligen en ny nivå. Att de sverigedemokratiska ledamöterna skulle sitta "med stroppigt självgod uppsyn" säger mer om Westgårdhs känslomässiga stabilitet och intellektuella mognad än någonting annat. Har Rossana Dinamarca en trevlig uppsyn?

Slutligen blir ju talet om att förstöra ett helt land ett rejält självmål. Det är helt omöjligt att förstöra ett land mer grundligt än vad de övriga partierna gör med sin destruktiva och bisarra invandringspolitik, särskilt om man har 49 mandat av 349 och inte en enda ministerpost.

"Och nu har ni mage att avgöra vilka som är 'riktiga svenskar' och vilka som är oönskade. Det är trams! Ert parti inbillar sig företräda folket, men har ingen aning om vad som kännetecknar riktiga svenskar."

Återigen får vi utgå från att det handlar om Björn Söder, som i verkligheten inte talade om "riktiga svenskar", utan gick in i ett längre resonemang om identitet och nation. Detta fenomen ser vi om och om igen hos våra mediefigurer; man skapar en egen sanning som man sedan förhåller sig till. Det blir inte bättre av att dessa journalister endast umgås med likasinnade, bor i svenska isolat med likasinnade, och faktiskt inte verkar följa den omfattande alternativa debatt som förs på fria medier.

Anders Westgårdh kan dock definiera "riktiga svenskar", eftersom han har en bra värdegrund och människosyn, och vi får en mycket fin lista i tio punkter:

1) Riktiga svenskar slår inte igen dörren för människor i nöd. Riktiga svenskar visar medkänsla och sympati för den som har det sämre.
2) Riktiga svenskar vet att världen hänger ihop och att inget land kan leva isolerat från omvärlden. Riktiga svenskar förstår globalisering.

Egentligen är det närmast lyteskomik att bemöta alster från Anders Westgårdh, men då hans idiotier får en stor plattform ska vi inte låta det hindra oss. Motsatsen till massinvandring från Afrika och Mellanöstern är inte att "leva isolerat från omvärlden". Sverige asyl- och anhöriginvandring har absolut ingenting med globalisering att göra. Om inflödet var kopplat till någon naturlig form av "rörlighet" och "öppenhet" skulle vi här ha stora grupper från världens ledande ekonomier, eller åtminstone grannländer, istället för Somalia, Eritrea, Irak och Afghanistan.

3) Riktiga svenskar käbblar inte om huruvida Zlatan är tillräckligt svensk eller inte. Riktiga svenskar är stolta över vår Zlatan.

Oj då, ytterligare ett enormt självmål. Sverigedemokraterna talar aldrig om denne Zlatan, men journalisterna verkar fullständigt besatta av hans möjliga identitet och tröttnar aldrig på att dra upp namnet i olika sammanhang där SD figurerar. Vi vet att ni tycker att ni har kommit på något genialt genom att använda en framstående fotbollsspelare, men känner ni aldrig själva att det är lite fånigt eller åtminstone tröttsamt?

4) Riktiga svenskar kan sin historia och vet att det är 70 år sedan ­nazisternas koncentrationsläger, och bara 20 år sedan massakern i Srebrenica. Riktiga svenskar vill i­nte dit igen.

Och dit vill förstås SD? Exakt hur leder en minskad invandring till koncentrationsläger och massakrer?

5) Riktiga svenskar ropar ”Heja Sverige!” men inser att nationalismen bör begränsas till fotbolls-VM och kanske schlagerfestivalen.

Vi förstår att Westgårdhs horisont nog begränsas till fotboll och schlager, men vi är många som menar att den förda invandringspolitiken har återverkningar på samhället som är större än så.

6) Riktiga svenskar håller inte på med etnisk granskning och rasbiologiskt trams som rangordnar männi­skor efter härkomst, ursprung och blod. Riktiga svenskar är inte så lågpannade.

Det gör inte sverigedemokrater heller.

7) Riktiga svenskar begriper att Sverige stannar utan invandring och invandrare. Riktiga svenskar är tacksamma för alla som håller hjulen rullande.

Det skulle vara oerhört intressant om någon ur medie- och politikeretablissemanget en enda gång kunde utveckla exakt hur landet stannar om vi nästa år inte tar emot 100 000 asyl- och anhöriginvandrare. Eftersom elitens goda människor huvudsakligen träffar på personer med invandrarbakgrund när de åker taxi, tänker de sig på fullt allvar "Hur skulle jag annars ha kommit fram? Bilen skulle ju stå still utan massinvandring."

8) Riktiga svenskar förstår att ­näringslivet med globala varumärken som Volvo, Ikea och SKF inte vill dras ner i smutsen och associeras med rasism och extremism.
9) Riktiga svenskar gillar inte när deras land lamslås genom sabotage mot det politiska systemet. Riktiga svenskar blir förbannade på den s­ortens samhällsfarligt beteende.

Återigen, det handlade alltså om en budgetomröstning, där SDs eget förslag röstades ned och partiet valde att stödja Alliansens motion, vilket för övrigt även moderater, folkpartister, kristdemokrater och centerpartister gjorde. Det var inget sabotage och landet har knappats lamslagits.

10) Riktiga svenskar förstår att tiggaren utanför mataffären inte ligger där för att jävlas.

Det är fantastiskt hur dessa mediemänniskor aldrig skäms över att visa upp sin låga intellektuella nivå, kanske för att de lever i en värld av ryggdunkar där de aldrig ifrågasätts. Nej, vi tror inte att de "ligger där för att jävlas", men vi menar att Sverige kanske inte bör göra sig själv till en magnet för Östeuropas romer.

Även Westgårdhs sista mening bjuder på imbecillt hat:

"Är ni riktiga svenskar eller bara sverige­demokrater?"

Under artikeln finns dock ett positivt tillägg, även om vi får förmoda att "irrvägar" nog var tänkt som en ironisk beskrivning av det som han själv uppfattar som genialt:

"PS. Efter 16 år som kolumnist i Sveriges ledande dagstidning är detta min sista krönika i Aftonbladet. Tack till alla som läst! Den som vill kan följa mina irrvägar på bloggen westgardh.tumblr.com."

15 kommentarer:

 1. Eftersom jag inte har läst Aftonbladet på en femton tjugo år, på grund av tidningens usla kvalitet, så kände jag inte till denne Anders Westgårdh.
  Men det var attan vad självgod han verkar vara?
  Rune

  SvaraRadera
 2. Tack Anders för att du slutar att skriva dina infantila krönikor i gammelmedia! Och ja, jag kommer nog att titta in hos dina "irrvägar" på din nya blogg. Dels för att jag är nyfiken av mig och gärna vill ta del av många olika åsikter. Dels för att ett gott skratt förlänger livet.

  Och ett (riktigt) stort tack till dig Tobbe! För att du oförtröttligt ger oss andra stor underhållning och lysande satir.
  God Jul på dig!

  SvaraRadera
 3. Ja PK-eliten tar dumheten till nya hojder varje dag.Jag anser att Svenska ordlistan racker inte langre for att tacka in deras nyfunna dumhet.

  SvaraRadera
 4. Är han en av dem som får går - dvs. fått sparken ?
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 5. Jag delar in de politiska journalisterna i fyra kategorier:

  1. Intellektuella propagandister som specialiserat sig på lögner, förvanskningar, grova förenklingar och falsk matematik... Typexempel: Jan Guillou, Åsa Linderborg, Anders Lindberg och Robert Aschberg.

  2. Mindre intelligenta men hängivna medlöpare som övat in en uppsättning klyshor och "antirasistiska" trossatser som de tror stenhårt på i brist på förmågan att tro på någon annan mer konventionell religion inom frikyrkorörelsen, Johovas vittnen, mormoner eller likn. Typexempel: Oisín Cantwell, Anders Westgårdh, den grötmyndiga och lillgamla Daniel Swedin och Martin Aagård.

  3. Glada amatörer och gästskribenter inom det politiska fältet som vill ha en kvart i politikens rampljus och plagierar ovanstående två gruppers alster men petar in en och annan egen formulering så att det ska se ut som om de tänkt själva. Typexempel: Malena Ernman och "vett & etikett-skribenten" Magdalena Ribbing som emellanåt extraknäcker som "antirasist" och diverse kändispräster som vill skylta med sitt Jesuskomplex och fina värdegrund.

  4. . Usla amatörskribenter som är invandrare och som skriver i eget personligt intresse och/eller med gruppegoistiska motiv: Typexempel: Özz Nûjen, Kurdo Baksi plus en rad andra rasifierade kurdiska nationalister och muslimska imperialister.

  /Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagens goda skratt! Det var en god och underhållande beskrivning av dagens svenska journalistkår. Samtidigt obehagligt sann och skrämmande! /V

   Radera
  2. Du glömde nämna rikspuckot Fredrik Virtanen som skulle kunna passa in på punkt 2.

   Radera
 6. Westgårdhs krönika ger ju bara ett bevis för hur snedvriden svensk media är. Det skulle ju aldrig gå att skriva något så hatiskt och osakligt om något annat.

  Att det filter som en ansvarig utgivare ska vara ger OK för publicering av detta är det kvitto man behöver för att kunna säga att svensk media idag, har ett på gränsen till ett sinnesrubbat tillstånd.

  Att sen Westhergårdh väljer att skriva en hatartikel om SD som avgångskrönika är ja... Vill han bli ihågkommen som en osakligt rättshaverist, kränkt och hatisk. Vad sugen man blir att läsa mer.
  Pelle

  SvaraRadera
 7. Jag hälsar er alla en God Jul. Speciellt till Tobbe som underhåller oss genom sin blogg. Det är alltid upplyftande när det är på pricken och ger många skratt åt det allt konstigare Sverige.
  Kanske galghumor men den kan behövas också.
  Exempelvis rapporten från Migrationsverkets kommandocentral var ju genial både i insikt och faktisk relevans.
  God Jul och hälsningar till alla andra på denna blogg
  Pelle

  SvaraRadera
 8. Man måste vara bra dum om man lämnar efter sig en dylik produkt det sista man gör.
  SvaraRadera
 9. AB gör intellektuellt självmål och visar hur djupt hjärntvätten kan gå. Det här är obotliga skador vi talar om.

  SvaraRadera
 10. Vilken pantskalle!

  SvaraRadera
 11. Lösningen är att skriva avtal med ett land i Afrika dit samtliga asylsökanden skickas och erbjuds ett tryggt hem. De som verkligen ville fly skulle inte fly till Sverige utan till ett land närmare. Vi skulle nog inte behöva skicka en enda efter ett år. Flyktingströmmen och därmed anhöriginvandringen skulle helt upphöra.

  Kan vi lägga alla hundratals miljarder på något annat istället.

  SvaraRadera
 12. Håller med. Nuvarande politik är en katastrof för Sverige. Det är bara fem år sedan jag var PK men Gud vad skönt det är att ha vaknat.

  SvaraRadera
 13. "Riktiga svenskar kan SIN historia ..."

  Öh, varken nazister eller koncentrationsläger eller holodmorer eller armenier i VÅR historia. Så vad pladdrar de om?
  /m2

  SvaraRadera