söndag 12 juli 2015

Ingen återvändo?
Det är lite roligt hur ens egen utgångspunkt kan påverka de första tankarna man får när man läser en lösryckt mening. Vad tänker ni exempelvis när ni läser rubriken till dagens inlägg av Patrik Lundberg, "Snart når vi punkten då ingen återvändo finns"? Mina tankar går givetvis direkt till det pågående folkutbytet, där inte minst andelen muslimer, som aldrig kommer att respektera Sverige eller svenskarna, kanske redan har nått en kritisk massa. Lundbergs alster publiceras dock i Aftonbladet och handlar självklart om någonting helt annat och en tämligen märklig analys. Det handlar om SDs tillväxt och lite harklingar i de borgerliga leden:

"Enkel matematik, snart vill en majoritet i Sveriges riksdag dra åt svångremmen."

Skulle det vara så fruktansvärt? Framför allt, på vilket sätt skulle ingen återvändo finnas? Även om vi helt skulle stoppa asyl- och anhöriginvandringen, säg 2018, så är det fullt möjligt att 2019 åter ställa dörren på vid gavel, så att folkutbytet kan återupptas. Som så ofta inleds krönikan med en känslosam anekdot, där en skinnskalle på Patriks skola ska ha bett en bosnisk flicka att åka hem:

"Skinnskallarna spred skräck i Sverige på 90-talet. Den här killen sympatiserade med Sverigedemokraterna och brukade klistra upp partiets dekaler i korridorerna."

Även jag röstade på SD 1994, och varje val sedan dess. Jag hade rätt om vart utvecklingen var på väg och de som insisterat på att rösta för massinvandring fram till 2010 har en del i skulden till varför vi idag har ständiga skottlossningar, väktare på bibliotek, jihadresenärer och självmordsbombare. För att inte tala om de 80 procent som fortfarande tycker att denna utveckling är alldeles rimlig. Så kommer vi då till den där punkten:

"Snart når vi the point of no return, när det inte längre finns någon återvändo. När vi vet, men inte längre gör något. Dagens motsvarighet till den där skinnskallen på min skola behöver snart inte skämmas och be om förlåtelse."

Ja, vi vet att situationen i Syrien är fruktansvärd, men varför måste "göra något" alltid betyda att ta problemen till Sverige? Nej, de som idag motsätter sig folkutbytet och massinvandringen har sannerligen ingenting att skämmas för. Det är mycket märkligt att de politiker och mediefigurer som genomdriver och propagerar för den destruktiva utvecklingen aldrig verkar skämmas, än mindre be om ursäkt, möjligen med undantag för Janne Josefssons berömda erkännande:

"Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare."

Patrik Lundberg är en ojämn krönikör och inte genomgående usel på samma sätt som exempelvis Expressens Lars Lindström, men när han ska diskutera frågor som dagens faller han gärna ned i direkta idiotier:

"I julas slog hushållens nettoförmögenhet rekord igen. Och vårt BNP per capita har stigit med 128 000 kronor sedan 1994. Vi visste då. Vi vet nu. Vi är rikare än någonsin."

Fel. De senaste åren har BNP stått stilla per capita. Jag rekommenderar den intresserade att läsa Tino Sanandajis inlägg om frågan, exempelvis "Det går inte bra för Sverige". Slutligen handlar inte invandringsfrågan primärt om hushållens nettoförmögenhet, utan om vi överhuvudtaget ska ha ett fungerande samhälle i framtiden och, faktiskt, om Sverige ska förbli svenskt.

9 kommentarer:

 1. Håller med Tobbe Svensk till 100%

  De svenskfientliga invandrarna är själva bevis för det ödesdigra misstaget att låta dem bli medborgare i vårt land.

  SvaraRadera
 2. Jag orkar inte ens raljera över eländet längre,,,

  SvaraRadera
 3. http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Ekonomi/Tillvaxt/BNP-per-capita/

  SvaraRadera
 4. Tja, Patrik Lundberg och alla de andra knäppgökarna på Aftonbladet blir
  effektivt sopade under mattan i dagens krönika av Julia Caesar på Snap-
  hanen,dk.

  SvaraRadera
 5. Jag förstår inte riktigt ditt frekventa uttryck "folkutbytet" som inträffar när det mångkulturella samhället nu etableras i Sverige. Ty svenskarna får ju vara kvar så vitt jag vet. Inga invandrargrupper planerar att köra iväg oss, har jag fel? Att svenskarna sen blir färre och färre beror på att dom/vi inte reproducerar sig u tillräcklig omfattning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut borde svenskarna alstra fler barn, men då i princip all befolkningsökning idag sker genom invandring blir resultatet på total nivå att andra befolkningsgrupper tar över denna yta.

   Radera
  2. Halshuggning kommer nog inte att vara begränsat till Syrien och Irak, var så säker. Nästan alla de områden som nu är muslimska har en gång varit kristna, hinduiska, buddhistiska, men där nu dessa grupper reducerats till folkspillror. Och detta har inte skett genom vänskaplig övertalning.
   /Gunnar B.

   Radera
  3. Som det ordentliga folk vi är så finns det naturligtvis statistik på det: https://affes.wordpress.com/2015/03/28/folkutbytet-accelererar/

   Och, prognoser: https://affes.wordpress.com/2011/08/25/utlandsk-bakgrund-i-alla-kommuner-2050/

   Det är med andra ord redan majoritet av personer med utrikes bakgrund i flera kommuner. Symptomatiskt för dessa är att de går med massivt underskott (försörjningsstöd) och därför behöver miljarder i skatteutjämningsbidrag.

   Vad vi behöver är en politik som ger människor möjlighet att leva i samklang med sitt inre och då menar jag inte HBTQI utan vanliga kvinnor och män vars vardag den politiska bokstavsvänstern lagt sig i.

   Personligen tror jag att någon räknenisse har funnit det lönsamt att slå sönder den fria öppna demokratiska västvärlden men i sedvanlig ordning glömt bort att han själv ska leva och bo någonstans.

   Radera
 6. Låt gå mentaliteten parat med feminism gör att 35 tusen aborter görs i Sverige per år,hur många av dessa kunde vara ogjorda med bättre stöd och en annan familjepolitik?Muslimen med fler än en hustru och striktare hållning vad gäller aborter kommer att ta över Sverige med barnvagnen inte med våld?

  SvaraRadera