måndag 13 juli 2015

Något har hänt med Göteborgs-Posten


Alice Teodorescu på redaktionen


För ett tag sedan tog den intelligenta debattören Alice Teodorescu över Göteborgs-Postens ledarsida, samtidigt som den patetiske och alltid politiskt korrekte Gert Gelotte försvann. Nu kan jag inte svära på att det är enbart är Teodorescus förtjänst, men GP:s ledarsida har plötsligt gjort sig av med de flesta skygglappar och publicerar inlägg som inte för länge sedan hade varit fullständigt otänkbara.

Idag får de fina "antirasisterna" i allmänhet, och Torbjörn Jerlerup i synnerhet, sig en känga under rubriken "En antirasistisk inkvisition". Om Jerlerup skriver Susanna Birgersson bland annat:

"Men samtidigt är det något ganska oaptitligt med Jerlerups inkvisitoriska blogginlägg, som delats flitigt på sociala medier. Det är en privilegierad antirasist som uttalar sin dom, en antirasist som varken har utsatts för könsstympning eller lever med dödshot på grund av konvertering."

Igår tog Håkan Boström under rubriken "Tala om åldringsbrotten" upp den förbjudna aspekten av brotten mot gamla människor, ett fenomen som kanske är välkänt bland upplysta patrioter, men som noggrant förtigits av etablerad media. Han skriver bland annat:

"Tidningarna skriver ofta om utsatta ”EU-migranter” enligt en bestämd offermall. Sådana klichéer döljer en betydligt mer komplex verklighet. För polisen är frågan också känslig. En av få som uttalat sig är polisinspektör Adrian Lucaci, själv med rötter i Rumänien, som menar att olika ligor specialiserar sig, en del utnyttjar landsmän som tigger, andra ägnar sig åt åldringsbrott och inbrott."

Han nyanserar till och med bilden av det omtalade "rom-registret":

"Det berömda romregistret hos Skånepolisen hade delvis sin bakgrund i en kartläggning av åldringsrån. Det är förstås oförsvarligt att hela folkgrupper dras över en kam på det sättet. Men det bör inte hindra att den här typen av brottslighet diskuteras." 

Det är också berömvärt att Boström tar upp den långsiktiga konsekvensen av en sådan importerad brottslighet, bortom lidandet för den enskilde drabbade:

"Brottslighet av det här slaget undergräver den mellanmänskliga tillit som är så central för ett gott samhälle. Sverige har fortfarande en hög grad av sådan tillit, vilket gör oss extra utsatta."

Den 7 juli skrev samme Boström om de lögnaktiga försök, senast av Arenagruppen, att försöka framställa asylinvandring från tredje världen som ekonomiskt lönsam under rubriken "Sluta vilseleda om invandringen":

"Dagen efter Arena-rapporten släpptes konstaterade Riksrevisionen att antalet asylsökande ökat med 50 procent på ett år samt att enbart statens direkta kostnader för migration och integration nästan kommer att trefaldigats mellan 2012 och 2016 – från 15 till 41 miljarder kronor per år. Uppmärksamheten blev förstås betydligt mindre än för Arena-rapporten."

Hans avslutning är också korrekt:

"Vi ser i dag ett växande utanförskap med snabbt ökande segregation, trångboddhet, social oro och sjunkande skolresultat. Lägg därtill en politisk, religiös radikalisering samt allt färre jobb i industrin och det bådar inte gott inför framtiden. Att vissa journalister och opinionsbildare ändå väljer att skönmåla verkligheten är inte bara oansvarigt. Det är moraliskt förkastligt."

Igår skrev en Dan Korn om "När mångfald blir enfald":

"För att kunna hylla mångkulturen tvingas man underskatta den svenska kulturen. Slutsatsen att mångfald alltid leder till nya friska tankar och infallsvinklar utgår från att den svenska majoritetsbefolkningen inte är kapabel att tänka dessa tankar, att tankarna på något vis är kopplade till genetik. Det är en mycket unken ideologi i tjusig radikal klädnad."

Den 6 juli skriver Alice Teodorescu själv om hederskulturen under "Dubbelmoral inte dubbelt så bra":

"I många andra delar av världen betraktas nämligen ett liknande agerande utifrån andra parametrar. Där är kontroll av kvinnan fortfarande norm och den som misslyckas med att upprätthålla normen avvikande. I sådana kulturer är skambegreppet centralt. Den kvinna som utsätts för övergrepp har sig själv att skylla, hon ses som aktör och han som ett offer som tvingas agera för att rentvå sin heder. Hon är en ägodel, han hennes ägare. Han är för övrigt inte enbart hennes make utan kan likaväl vara hennes far, kusin eller bror."

Från att ha varit en anslagstavla för politiskt korrekta floskler börjar GP:s ledarsida plötsligt bli relevant. Jag tror att vi nu står inför en omsvängning i vissa delar av medievärlden, men den är mycket försiktig och gränser finns, varför det förblir nödvändigt för den vakne medborgaren att följa alternativ media.
12 kommentarer:

 1. För en tid sedan avslutade jag en mångårig prenumeration på GP. Men nu funderar jag på att ta upp den igen. GP har verkligen förändrats till det bättre sedan Alice Teodorescu tog över.

  SvaraRadera
 2. "För att kunna hylla mångkulturen tvingas man underskatta den svenska kulturen."

  Det är värre än så. De som hyllar andra kulturer eller är falska islamofiler kan inte ens ljuga ihop något som är bra med islam. Däremot går de till angrepp på de som kritiserar islam och kallar dessa islamofober och rasister!
  Förklaringen till detta ligger i att vänsterns anhängare är mentalt allierade med alla som de uppfattar som motståndare till väst och fiender till de som försvarar och vill bevara västvärlden.

  SvaraRadera
 3. Kanske GP med denna omsvängning under galgen kan undgå repet under densamma

  SvaraRadera
 4. Jag må vara skåning men skulle kunna tänka mig en prenumeration .Halleluja Äntligen någon som vågar ta första steget.Tack tusen tack Alice Teodorescu samt till alla andra journalister på GP .nu börjar vi komma någon stans

  SvaraRadera
 5. För AB = Aftonbladet kan man bara att ha till att elda med i öppna spisen.där pratar deras politiska reportrar bara skit och fabricerar historier som är föga sanningsenliga

  SvaraRadera
 6. Vågar inte att ropa äntligen ännu, det är så många år av besvikelse, men en sak är klart, återigen betraktas integritet och kunskap som nödvändigt och samtidigt konstaterar man att emotionella plattetyder inte är fakta samt att de är i vägen för rätt och sann bedömingen av samtiden

  SvaraRadera
 7. Ingen förlåtelse. De som anställde de förra chefsredaktörerna skall ställas till svars.

  SvaraRadera
 8. Jag har själv med förundran och glädje noterat att utbytet av Gert G med team till Alice Teodorescu med flera nya skribenter gjort att tidningen nu vädrat ut den tidigare så unkna och syrefattiga åsiktskorridoren och fått ett helt nytt liv där GP nu utan omskrivningar eller dimridåer vågar skriva sanningar som de är igen, om förhållanden vi vanliga dödliga redan känner till från vår vardag.

  Jag har närmare 30 år som prenumerant bakom mig men sa upp min prenumeration för över ett år sedan då jag helt enkelt inte längre stod ut med den falska och fega journalistik som då kännetecknade GP.

  När jag hörde att Alice T börjat som chef på ledarsidan så har jag börjat läsa GP på lunchen på jobbet och med förundran och glädje sett den radikala förändring som gjorts på mycket kort tid.

  Det är inte alls omöjligt att jag snart återupptar min prenumeration igen men det tar tid att bygga upp ett förlorat förtroende så det lär dröja ytterligare en tid innan det sker. Tills vidare så läser jag GP på jobbet och följer utvecklingen.

  Tack Alice Teodorescu m.fl. !!

  SvaraRadera
 9. Jag var i läge att säga upp vår gamla tidning GP pga Gert Gelotte med mera.
  Får väl tacka Hjörne för insikten att anställa människor som är mer relevanta.
  Claes-Göran Carlström

  SvaraRadera
 10. Gert "Stjärt" Gelotte kan gott gå i pension för gott.

  SvaraRadera
 11. Alice anlitar nu många nya duktiga skribenter till sin ledarsida som vågar diskutera den sjuka massinvandringens alla konsekvenser. Det är ett steg i rätt riktning men vi behöver fler chefredaktörer som henne. Om chefen tillåter finns det nog många journalister som skulle vilja skriva av sig ett och annat. Tänk att vara journalist och inte få skriva det man vill skriva. Konstigt egentligen ändå att inte fler vågar gå sin egen väg. SD bör därför starta en fond för journalister som vill slå sig fria.Media är nyckeln i hela det här invandringsspektaklet.

  SvaraRadera
 12. Tyvärr är den observerade tillnyktringen isolerad till ledarsidan, när får vi se den spridas?

  SvaraRadera