måndag 9 november 2015

Moderaternas främlingsfientliga utspel


Rubriken ovan är naturligtvis ironisk, då vi är många som något bittert minns den mängd epitet som klistrats på alla försök att lyfta invandringsfrågan. Plötsligt kom så dagen då Moderaterna ogenerat kunde tala om att politiken är ohållbar och att skärpningar måste till. Plötsligt är det också fullt acceptabelt att se hur andra länder lägger upp sin invandringspolitik. Det fascistiska utspelet gjordes genom en presskonferens (som startar 5:00):

Genom denna presskonferens är Moderaterna skyldiga varje kritiker av den hittills förda invandringspolitiken en ursäkt, även om vi knappast lär få en sådan. De flesta av oss har inte nödvändigtvis rasideologiska skäl att motsätta oss massinvandringen, utan anser framför allt att den är just ohållbar.

Det som föreslås i presskonferensen är åtgärder som skulle ha införts för länge sedan, men som trots att de kan sorteras under sunt förnuft hittills ansetts vara fruktansvärda. Jag ska erkänna att jag själv inte är alldeles imponerad, då jag inte nöjer mig med mindre än att man från och med, säg 1 januari 2016, aviserar att alla asylansökningar kommer att avslås. När Moderaterna nu vill ha rabatt för EU-avgiften, med hänvisning till det stora "ansvaret", blir det som vanligt lite paradoxalt då vi har fått lära oss att flyktingströmmen är en stor tillgång, på grund av vår åldrande befolkning, de ankommandes språkkunskaper och vad det nu kan handla om.

Hur ska vi då tolka dagens utspel, bortsett från att det borde ha gjorts för länge sedan? En variant är att Anna Kinberg Batra nu, i ljuset av nya rekordsiffror för antalet asylsökande, ser en möjlighet att komma ur det inmålade hörnet och med dessa siffror som svepskäl införa en linje mer i takt med de egna väljarna. Det kan också handla om någonting så krasst som de egna opinionssiffrorna, då förslag om skärpt invandringspolitik knappast minskar stödet för ett svenskt parti.

Låt oss nu hoppas att före detta moderater som gått över till SD inte låter sig luras. Moderaterna är fortfarande ett parti som inte är att lita på och även dagens presskonferens bjöd på ett par varningstecken. Det främsta är att man säger sig tillfälligt vilja styra upp situationen för att den generösa invandringspolitiken ska kunna fortsätta. Ett annat sådant tecken är att man fortfarande talar om att övriga länder i EU ska "ta sitt ansvar", en tanke som förblir verklighetsfrämmande.

Låt oss avsluta lite lättsammare, genom att titta på en av de eviga vänsterfigurer som inte förnekar sig:

3 kommentarer:

 1. Moderaterna är till stor del ansvariga för nuvarande invandringskaos då dagens situation är en direkt följd av Reinfeldts vansinniga migrationsuppgörelse med Miljöpartiet 2011. Det var den uppgörelsen som lade grunden för den anarkistiska invandringspolitik som Löfven bara spinner vidare på. Att sen Kinberg Batra skenheligt står och ojar sig över något hon för endast nån månad sedan försvarade gör mig bara ännu mer övertygad om att ALDRIG NÅGONSIN återvända till detta ansvarslösa, förljugna kappvändarparti.

  SvaraRadera
 2. Anders Lindberg är en pajas. Han ser rasister i alla vrår, likt "professor" Arnstad.

  SvaraRadera
 3. En bra indikation på om det är på riktigt får vi om Moderaterna nu kommer att försöka få med övriga alliansen och SD på detta. Eller om det är ett valutspel inför 2018.

  Vi får snart se.

  RB

  SvaraRadera