torsdag 12 november 2015

SVT bekräftar vad vi redan förstod


Anders G Carlsson

Malena Ernman har av SVT utsetts till den person som ska ringa in det nya året vid tolvslaget på nyårsafton. Att just hon valdes har lika lite med hennes sång att göra som när hon tilldelades "Mångfaldspriset" förra året. I Aftonbladet är SVT:s projektledare Anders G Carlsson förvånansvärt ärlig med bevekelsegrunden:

"Vi vill ha en person som har både folklig och, om jag uttrycker mig slarvigt, kulturell bredd och det har hon verkligen. Sen har hon också blivit en symbol för människors lika värde, som SVT definitivt skriver under på. Det står till och med i vårt sändningstillstånd att vi aktivt ska stå för det."

"Vi har räknat med kritik. Så fort man sticker ut hakan i så här stora frågor så får man mycket kritik. Men vi väljer ju Malena bland annat just för att hon har ett stort socialt engagemang."

Hur ser då Malena Ernmans sociala engagemang ut? Det består i att twittra små fyndigheter mot Sverigedemokraterna:

"Hej @sverigesradio Jag är antirasist och antiSD och kan därför inte som avtalat medverka i kvällens @P4Karlavagnen Hälsningar Malena Ernman"

"Jag är hovsångerska. Eller som SD säger: vänsterextremist".

"Du är varken operasångare eller cover-sångare, Mattias Karlsson, Du är bara en företrädare för neofascistiska SD."

"Det går inte att argumentera med dem, det är lönlöst. Att förklara saker för en sverigedemokrat är "Öh?". Jag får en del brev som går ut på att de minsann vet vad det är jag är ute efter, stora svarta... ja, du förstår."

Även Niklas Strömstedt kan nu håva in nya uppdrag, långt efter att karriären gick i stå, endast genom en liten sång mot SD och fria medier.
5 kommentarer:

 1. Vad menas med "ett stort socialt engagemang" i fallet Malena Ernman? Att hon precis som sin mentalsjuka twittervän Arnstad brinner av hat mot SD och vill se svenska folket bli utsatt för folkmord är en sjuk form av engagemang. Någon bredd och kunskap i det hon engagerar sig i existerar inte men tomma tunnor skramlar mest och sådant belönashär i Absurdistan. Och nu ska alltså fanskapet förstöra nyårsafton också, varför har Jan Malmösjö lagt av?

  Stig

  SvaraRadera
 2. Lär bli en uppdaterad variant av nyårsklockan som kommer att ge hyllningar i sociala medier.

  Ring klocka ring
  Ring ut sd och rasism.

  SvaraRadera
 3. Något litteraturpris lär hon inte få.

  SvaraRadera