torsdag 24 december 2015

Dagens citat: Antje Jackelén


"Jag har länge tyckt att Sverige har varit lite godtroget när det gäller demokratin. Utgått från att den sitter bergsäkert. Men demokratin behöver matas med värderingar, hela tiden. Den är en färskvara. Man kan till exempel ana att sverigedemokrater vill strypa den fria pressen och det ska man ta på allvar."
DN

Sveriges ärkebiskop visar att den politiska aktivismen inte behöver ta en paus över jul, ens för en person som ska vara kyrkans företrädare. Det är ingen slump att hon av kristna har kallats både "antikrist" och "ärkeimam". Jag skulle tro att få sverigedemokrater vill avskaffa tryckfriheten, men vad vi skulle behöva är någon form av lagstiftning som faktiskt inför vissa regler kring vad som skrivs. Man kan mycket väl tillåta alla möjliga olika åsikter, men se till att tidningar inte sprider rena lögner, genomgående förser vissa politiska partier med epitet eller uppmanar till att skrynkla ihop vissa partiers valsedlar för att slänga dem i rännstenen.

Den som vill få lite mer uppläxning av religiösa företrädare, kan i samma tidning läsa:
9 kommentarer:

 1. Detta uttalanden är väl ibland de mest komiska på länge.Så den fria pressen är inte strypt sedan länge-för just Sverigedemokrater?

  SvaraRadera
 2. Vi vill väl alla ha mera yttrandefrihet?
  Nuvarande politiskt korrekta, blöta åsiktsfilt som ligger över riket bidrar inte till detta. Ärkebiskopens till intellektuell lyteskomik gränsande uttalande gör åsiktskorridoren än trängre. Det åligger inte biskopar och generaldirektörer att torgföra partipolitiska fördomar.

  SvaraRadera
 3. "Det gäller att hålla kontakt med verkligheten. Hon får inte bli som hört sägas om biskopar: ”Första året slutar de skriva. Andra året slutar de läsa. Tredje året slutar de tänka.”"

  Får inte bli?

  SvaraRadera
 4. Nästa stora kristna högtid är påsken. Till dess ska ärkeimamen få ett antal kvastar att välja på inför färden till Blåkulla.

  SvaraRadera
 5. Jag tog precis beslutet att gå ur svenska kyrkan. Jag älskar svenska kyrkor men jag kan faktiskt inte vara med och finansiera den här dårskapen. Det gör ont, men så är det.

  God jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett bra beslut. Jag gick ur Svenska Muslimkyrkan 2010 och har INTE ångrat detta en sekund. God Jul och Gott Nytt År alla Sverigevänner.

   Radera
 6. Jag tryckte fel. Blev minus :(
  Vilket skämt! Vilken fria press finns idag?
  Rena lögner och propaganda - det finns.
  Pernilla

  SvaraRadera
 7. Ärkebiskopen undergräver vår inlärda respekt för auktoriteter genom sitt beteende, vilket kan vara bra! Hur hon kunnat väljas som ärkebiskop är värt en studie, också!
  Nej, jag går inte ur svenska kyrkan och låter den segla sin egen utan kritik!
  God Jul!

  SvaraRadera