söndag 27 december 2015

Dagens citat: Theodor KallifatidesFörfattaren Theodor Kallifatides har identifierat ännu ett viktigt argument för varför vi ska sträva efter en omfattande asylinvandring och ett mångkulturellt samhälle. Festligt nog ser han språkens påverkan på varandra inte bara som ett bevis, utan dessutom det starkaste. Med tanke på hur svag argumentationen brukar vara för denna hållning, kan han ha alldeles rätt. Dessutom, om vi nu ska använda språkliga influenser som ett rättesnöre, borde vår invandring huvudsakligen komma från Frankrike, Storbritannien och Tyskland.

Nu tänker ni kanske att ovanstående yttrande måste vara för dumt till och med för twittervänstern, men det är det ingenting som är:
Möjligen är Kallifatides nu sporrad av all den uppmärksamhet han fick i november, genom ett par rader som ansågs så djupsinniga att de citerades lite här och var i medierna:


Det är det förstås ingen som har sagt. Om vi alltid ska jämföra med världens värsta platser, behöver vi knappast diskutera några politiska områden i Sverige. Då kan vi släppa sjukvården, eftersom den iallafall är sämre i Djibouti och inte heller skolan behöver en uppryckning, eftersom våra PISA-resultat fortfarande ligger snäppet över Mexiko.
4 kommentarer:

 1. En extremt märklig syn på saken. Dessutom en extrem ovanifrån-syn på kulturer. Mådde etruskernas kultur bra av att blandas med romarnas? I kulturblandningen ingår det faktum att vissa kulturer försvinner och knappt lämnar ett spår efter sig.

  In the grand scheme of things gör det kanske till eller från men för den som får sin kultur utplånad är det nog mindre trevligt. Fråga de kristna libaneserna om deras kultur mår bra av att reduceras till minoritet i ett land där de en gång var majoritet.
  /Fredrik

  SvaraRadera
 2. Det är klart ser man rinkebysvenskan som ett positivt tillskott så.

  SvaraRadera
 3. Om islam hade gått att blanda med demokrati, feminism, tolerans mot homosexuella och en någorlunda human straffskala som utesluter stening och handavhuggning och där en kvinnas vittnesmål väger lika tungt som en mans då hade blandkultur kunnat fungera.
  Att se etymologin som ett bevis på att all form av kulturblandning är bra är på gränsen till infantilt. Författaren Kallifatides är tydligen yrkesskadad, dvs en fackidiot som i alla frågor utgår från sin egen specialitet.
  Nazism var ju till stor del också en kultur präglad av socialism och samtidigt elittänkande, renrasighet, ett starkt patriarkat och kvinnans främsta roll som den goda modern som föder många (välskapta) barn. Förvillande likt islam m.a.o. Tycker Kallifatides att även den nazistiska kulturen är väldigt bra och lämplig att integrera i vårt blandkulturella samhälle? Ska vi acceptera och uppmuntra till nazistiska enklaver i t.ex. medelklassens vita reservat för att "kulturerna mår bra av att blandas" vilket etymologin är ett "bevis" på...

  Stig

  SvaraRadera
 4. Beklämmande att många så kallat intellektuella uttalar sig så säkert om ting de faktiskt inte har en aning om.

  Ska man uttala sig om Sveriges invandring som nästan helt domineras av muslimsk invandring bör man studera muslimska länder och ideologin Islam. Man bör också studera hur vi själva lyckats med integrationen sen 20-30 år, kanske plöja igenom f.d. LO-ekonomen Jan Edlings rapport eller lyssna på något föredrag av Tino Sanandaji. Det tror jag inte Kalifatides har gjort. Han nöjer sig med att från sin lilla bubbla likt andra PK-fierade människor helt aningslöst komma med naiva påståenden helt utan grundkunskap.

  SvaraRadera