söndag 27 december 2015

Lite godhetspornografi


Foto: Anette Nantell

Få svenskar lär ha fått så god utdelning av ett Twitter-konto som Malena Ernman. Genom att med jämna mellanrum lägga upp ett par rader om sin fina människosyn och Sverigedemokraternas förfärlighet har hon inte bara vunnit en mängd priser, utan också fått ett antal uppdrag, exempelvis som den person som i SVT ringer in det nya året. Expressen har träffat henne och bjuder på ett fantastiskt insmickrande inslag:
Idag bjuder också DN på en längre intervju med denna fantastiska människa. Även här flödar lovorden:

"Och med en artistmamma som är konstant aktiv på sociala medier, som tar ställning, vågar ryta ifrån mot Sverigedemokrater och rasister. En som tar strid."

Som vanligt framställs poserandet som om det vore särskilt modigt att "våga" inta denna hållning i Malena Ernmans situation. Hon har också ett budskap till de som röstar på SD:

"Att de inte ska vara rädda. Vi har det bra. Vi har råd att hjälpa till."

Detta poserande fick mig att tänka på ett annat festligt klipp som jag inte vill undanhålla er. Det visar lite från en gala som hålls i samband med att pris till "Svenska hjältar" delas ut till vanliga människor som har gjort någonting hjältemodigt under året. Dessa individer har säkert gjort sig förtjänta av lite uppskattning, men det är personerna som poserar kring det hela som är intressanta. Juryn består bland annat av Amelia Adamo, Zara Larsson, Daniel Poohl, Malena Ernman och Özz Nüjen. Låt oss då titta på vad som skedde på röda mattan, där naturligtvis alltid osympatiska Alexandra Pascalidou är den stora behållningen, men där vi även får se Zara Larsson, känd bland annat för att i en "diskussion" med SvD:s Per Gudmundson ha använt argumentet "You're white as fuck":8 kommentarer:

 1. "Vi har det bra. Vi har råd att hjälpa till."

  Ernman är ännu en sådan där "vi:are" som om alla svenskar hade samma levnadsstandard som Malens Ernman i sin lyxvåning på Kungsholmen. Vi har råd,  vi kan avstå från den där skinnjackan för 5 000 kronor och  vi måste inte glida omkring i en Bentley som hon skrev på twitter för ungefär ett
   år sedan .
  Det är märkligt att dessa inskränkta narcissister i kändisvärlden som förespråkar ett samhälle med mångfald inte orkar inse att alla inte lever som de själva. Gamla Agda på hemmet, fattigpensionärer som rotar efter tomburkar i papperskorgarna, hemlösa svenskar som trängs ut från härbärgen av aggressiva romer och elever i fr.a. utanförskapsområden lever i en helt annan värld än Ernmans och har inte längre råd att göra fler eftergifter.
  Det enda alla vi som lever i Sverige har gemensamt är att vi lever i ett vi och  dom-samhälle och sådana som Ernman kämpar hårt för att den ordningen ska bestå, eller helst förvärras. Och det blir hon prisad för av de andra narcissisterna inom pk-media.

  Stig

  SvaraRadera
 2. Tack Tobbe och Stig.

  SvaraRadera
 3. Jösses!

  De här dårarna, som tydligen ser på sig själva som hjältar och föredömen för alla andra, verkar verkligen tro på sina bubblor. Jag skulle vilja påstå att hela högen är psykiskt störda och har ett gigantiskt hollywood-komplex.

  Nu vill jag veta, vad för ngt konkret har dessa slappers bidragit till för att förbättra vårt samhälle. Jag vet att jag går till jobbet varje dag och gör mitt bästa för att bekämpa pågående kriminalitet, eftersom jag jobbar inom rättsväsendet.

  Vad gör nu hon Pascalido, som anser sig vara en hjälte, för att övertrumfa detta.

  Och. Att närvara på galor för inbördes beundran gälls inte. Det är inte rätt svar.

  Fy f-n vad förbannad jag blir när jag ser detta.

  V

  SvaraRadera
 4. Och dessutom. Vad kostade denna gala att anordna. Vill ni göra ngt era kräk som deltar i en sån gala, så det bästa ni kan göra är att stänga ner och skänka pengarna till ngt flyktingläger. Inte till er själva.

  Ni gör er namn och förmögenheter på andras olycka.

  Fy f-an. Tvi på er!

  V

  SvaraRadera
 5. Jag antar att ingen av dessa exceptionellt "goda" människor behöver skyddad adress, till skillnad från Ingrid Carlqvist, f.ö. en av få värdiga vinnare till ett eventuellt hjältepris.

  SvaraRadera
 6. Såg att "Svenska hjältar"-galan passande nog gick på cirkus. Är det inte våghalsigt att samla hela svenska PK-eliten på samma ställe i dessa dagar? Det skulle få förödande konsekvenser om till exempel IS slog till, twitter-flödet, uhum, uhum, uhum,... Som sagt twitter-flödet skulle bli lidande.

  SvaraRadera
 7. Akta er för att utföra goda gärningar för att människor skall se er. Då får ni ingen lön hos er Fader i himlen. När du ger en gåva, blås då inte i trumpet för dig, som hycklarna gör i synagogorna och på gatorna för att människor skall berömma dem. Amen säger jag er: De har fått ut sin lön.

  Nej, när du ger en gåva, låt inte din vänstra hand veta vad den högra gör, så att din gåva ges i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig.

  Jesus bergspredikan.

  SvaraRadera
 8. En plåga att se detta skräckkabinett anförda av den gapiga och osympatiska Pascalidou. En samling välbärgade egoister som älskar att sola sig i den förljugna godhetsglansen. Dessa skenheliga linslusar kommer aldrig att drabbas av vare sig dramatiska nedskärningar i välfärden eller otrygga bostadsområden. Dom kan betala för sig, oavsett om det gäller privata sjukförsäkringar, privatskolor för barnen eller exklusiva, trygga bostadsområden. Det vänder sig i magen när jag ser och hör dessa människor. Man kan bara hoppas att de någon gång i framtiden får skörda frukterna av sitt högmod och arrogans.

  SvaraRadera